Grčka
Re: Grčka
Opasno su podigli cene u turističkim mestima. Ovako po većim lancima marketa ne uspevam da vidim značajnu razliku u odnosu na prošlu godinu... Takođe u Atini sve slično kao i prošle god. Ali na severu u turističkim mestima baš poskupeli... Ne znam kako je na jugu, nisam zalazio, osim do Atine poslovno pre neki dan
Jedni kazu jesu jedni nisu, skoro gledam neke cene na YT navodno iste kao i prosle god mada sve to zavisi od mesta do mesta a neki opet kazu skocile cene, za smestaj definitivno jesu bar za 100e sto se tice vila, hotele ne znam
Ajd Parga je možda nešto skuplja od Halkidikija, ali nije od Lefkade.
Prošle godino smo uglavnom ručali u Agios Nikitas. Tamo u jednom top restorančiću nas dvoje za 35€ smo stvarno obilno ručali. Sećam se da je pivo po restoranima svuda bilo 3€.
Ovamo danas ispod 60€ teško. Pivo nigde ispod 5€.
Palačinke dve 15€.
Ležaljke na Katizmi prošle godine 8-10€, Valtos danas 10-15€.
O apartmanima preko booking-a da ne pricam…
Evo sad pogledah apartman koji sam prosle gosine placao, koliko kosta ove. Bukvalno 50% razlika.
Ne znam kako je moguce da neko kaze da su cene iste…
Mislim… totalno je razumljivo da je skuplje, pa i kod nas je sve poskupelo 50% za godinu dana, nema sanse da budu iste.
Prošle godino smo uglavnom ručali u Agios Nikitas. Tamo u jednom top restorančiću nas dvoje za 35€ smo stvarno obilno ručali. Sećam se da je pivo po restoranima svuda bilo 3€.
Ovamo danas ispod 60€ teško. Pivo nigde ispod 5€.
Palačinke dve 15€.
Ležaljke na Katizmi prošle godine 8-10€, Valtos danas 10-15€.
O apartmanima preko booking-a da ne pricam…
Evo sad pogledah apartman koji sam prosle gosine placao, koliko kosta ove. Bukvalno 50% razlika.
Ne znam kako je moguce da neko kaze da su cene iste…
Mislim… totalno je razumljivo da je skuplje, pa i kod nas je sve poskupelo 50% za godinu dana, nema sanse da budu iste.
Smeštaj, naročito hoteli su baš podigli cene i turistička mesta (restorani, sladoledi...)
Ali, kažem, u Atini nisam primetio neka poskupljenja u odnosu na prošlu godinu (1 maj). I u većim marketima mi slične cene (doduše evri, pa i ne mogu da primetim ako nije baš neka promena)
Ali, kažem, u Atini nisam primetio neka poskupljenja u odnosu na prošlu godinu (1 maj). I u većim marketima mi slične cene (doduše evri, pa i ne mogu da primetim ako nije baš neka promena)

Ti si kod Parge? Daj još neke cene, dolazimo u ponedeljak
.
Prošle godine na Krfu grčka salata bila 11-12-13e, a pre toga smo na Kefaloniji i Pelionu plaćali 7-8-9, dakle 50% je bilo skuplje. Nije valjda još otišlo?
Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Prošle godine na Krfu grčka salata bila 11-12-13e, a pre toga smo na Kefaloniji i Pelionu plaćali 7-8-9, dakle 50% je bilo skuplje. Nije valjda još otišlo?
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Jesam, smesten kod Valtos plaze,
Ovde smo do 8. Razmisljamo da uzmemo jos par dana na nekom drugom mestu, mozda Lefkada opet. Ako ostanemo ovde, javljam se za pivo
Grcka salata je 8-10€,
Prosle godine na lefkadi sam je placao 7€
Ovde smo do 8. Razmisljamo da uzmemo jos par dana na nekom drugom mestu, mozda Lefkada opet. Ako ostanemo ovde, javljam se za pivo

Grcka salata je 8-10€,
Prosle godine na lefkadi sam je placao 7€
Meni nikad nije bilo jasno sto je gr salata tako skupa, pa sta kosta toliko majku mu, ko da je nesto posebno isto ko i sopska sa malo maslina bas da im ne platim, palacinke takodje cifra ludacka 15e dve aman, vidim ja da ce da se nosi ove godine vise klope od kuce 

- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Salate su uvek poprilicno skupe. Preko 10e to jekao u Nemackoj bogte.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Što se mene tiče i hrane u Grčkoj - giros, suvlaki pivo i sladoled... uz tu i tamo neku jagnjetinu ako se nađe i to je to. Pa obrni u krug. Ribu i morske papazjanije ne volim... A i bez salate mogu... 

Možda zato što dosta gostiju uzima salatu kao glavno i jedino jelo pa zato povećavaju porcije i naplaćuju to. Nije dakle samo prilog uz glavno jelo kao kod nas...OMP napisao: 05 Jul 2023, 11:14 Meni nikad nije bilo jasno sto je gr salata tako skupa, pa sta kosta toliko majku mu, ko da je nesto posebno isto ko i sopska sa malo maslina bas da im ne platim,