Ratna tehnika

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
kvcali
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:02
Garaža: Omega B2 2.0
Kontakt:

Re: Ratna tehnika

Post od kvcali »

ne bih se bas slozio, posto je nesto unisteno u ratu sa nato paktom a velika vecina naoruzanja je otpisana ili je istekao resurs, kao na primer migu-21, onda su tenkovi t-55 otpisani sto u neku ruku i jeste cinjenica da us dosta zastareli.
nemojmo se zavaravati ali ni JNA sa kraja osamdesetih nije bila bas super moderna, jer se oslanjala na avione mig-21 i tenkove t-55 koji ni tada nisu bili neka respektabilna tehnika
Slika

GS, GS/E, GSE, GTE, GSI, OPC # Irmscher, Mantzel, Steinmetz, Zender, Lexmaul, Mattig, Rieger, Kissling

http://www.opelteamserbia.com/forum
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Dovoljam je podatak da sam 1991 dok sam sluzio JNA nosio duge gace sa godinom prouzvodnje 1953 :mrgreen:
Slika
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Nema veze, nisu prane često pa nisu izjanđale...
Ali za ova dva miga... Lele kakve su ovo kante, pa šta oni mogu da obore, poljoprivredne i civilne avione?
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

Floyd napisao: Sve sto se kasnije dogadjalo sa vojskom jeste posledica izgubljenih ratova 90ih.
Posle su pobednici odlucili (moze im se) da nam jaka vojska vise nije potrebna a jajare su to samo iskrostili da i tu ulove neki euro u mutnom.
Naša vojska nažalost nije učestvovala ni u kakvim ratovima 90-ih (osim odbrane od NATO agresije 1999), a pogotovo ih nije izgubila. Druga je stvar što nekome odgovara da događaje iz prošlosti tako predstavi.
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:

Post od BAJKER »

Tako je, od zvanivnog raspada 1992 i kada se je vojska povukla iz bivsih YU republika sve do pocetka rata 99" vojska nije ucestvovala u ratnim desavanjima.
Slika
Heineken
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL

Post od Heineken »

:plusone:

Tesko je to objasniti ljudima kada vecina medija svira drugacije.. ;)
Korisnikov avatar
kvcali
Reactions:
Kontakt:

Post od kvcali »

e, ali Hrvati (mislim na hrvatske hrvate :mrgreen: ) su posebna prica, oni su prosto nepopravljivi, kako je njih njihova propaganda oblikovala da su ratovali sa nama, i da smo mi za sve krivi, i da su oni finansirali veliku yugu, i da su zrtve bili u njoj, a tek o nekim njihovim junastvima, drzavnosti i ostalim za njih virtuelnim elementima, ja mislim da to ni hitler nije uspeo da uradi nemcima onda
Slika

GS, GS/E, GSE, GTE, GSI, OPC # Irmscher, Mantzel, Steinmetz, Zender, Lexmaul, Mattig, Rieger, Kissling

Korisnikov avatar
superboss
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:09

Post od superboss »

zuzazu napisao: Renoviranje ove zgrade, kao i recimo VLK u Sonje Marinkovic bio bi samo delic cene jednog aviona a odatle treba da krenu oni koji bi upravljali tom ratnom tehnikom.
Na zalost, sredstva za vojsku danas rasporedjuju ljudi bez "epoleta".

Za mene je "civilna kontrola vojske" jedna od vecih gluposti, koja se desila na ovim prostorima u polsednjih 10-15g.

Naravno da je sramotno sto ova zgrada, i mnoge druge po Srbiji, propadaju ovako-a spadaju u spomenike kulture.

Ipak mislim, da bilo kog generala u vojsci treba prevashodno da zanima njegov posao.

Konkretno, Načelnika RV i PVO što sigurnije nebo ove naše zemljice.

Ma koliko to nekima zvučalo smešno.

P.S: mala digresija sa teme.

Koliko se kod nas potencira da smo mi za sve krivi, da ne valjamo nista itd....najbolje ilustruje poslednji skup u CRo povodom vraćanja ćirilice u Vukovar....kod nas je velika sramota da se i spomene da je neko učestvovao u ratnim dejstvima u Hrvatskoj.

Probajte kod njih da se narugate učesniku domovinskog rata.

Mi smo i dalje najveći nacionalisti i šovinisti na Balkanskom poluostrvu. U ovim tvrdnjama prednjačimo mi sami.
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

snork napisao: Naša vojska nažalost nije učestvovala ni u kakvim ratovima 90-ih (osim odbrane od NATO agresije 1999), a pogotovo ih nije izgubila. Druga je stvar što nekome odgovara da događaje iz prošlosti tako predstavi.
Ok to je zvanicna verzija ali da li ti verujes u to?
Heineken
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL

Post od Heineken »

superboss napisao:P.S: mala digresija sa teme.

Koliko se kod nas potencira da smo mi za sve krivi, da ne valjamo nista itd....najbolje ilustruje poslednji skup u CRo povodom vraćanja ćirilice u Vukovar....kod nas je velika sramota da se i spomene da je neko učestvovao u ratnim dejstvima u Hrvatskoj.

Probajte kod njih da se narugate učesniku domovinskog rata.

Mi smo i dalje najveći nacionalisti i šovinisti na Balkanskom poluostrvu. U ovim tvrdnjama prednjačimo mi sami.

lepo receno..
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Jbg, istoriju pise pobednik ;)
zuzazu
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:13

Post od zuzazu »

@BAJKER, piloti vole nove avione, ali svaki let pocinje i zavrsava pripremom (briefingom) i debriefingom na zemlji. Pretpostavljam svala akcija/operacija pocinje na zemlji.
Lekarski pregled, uslov svih uslova, obavlja se na zemlji.
I td.
Ovo sa qrcenjem od 6 aviona i razvaljenom Komandom, lici na Cigu koji je parkirao Mecku ispred satora sa satelitskom antenom (a mi ni antenu nemamo)
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:

Post od BAJKER »

Floyd napisao: Ok to je zvanicna verzija ali da li ti verujes u to?
Ako imas neki provereni podatak slobodno kazi, ako je neka jedinica sa tehnikom bila preko granice to ne moze biti ne primeceno. Osim toga Haski tribunal nema nijedan proces protiv pripadnika nase vojske posle 92" godine, ima posle ali to se odnosi na Kosovo.
zuzazu napisao: Ovo sa qrcenjem od 6 aviona i razvaljenom Komandom, lici na Cigu koji je parkirao Mecku ispred satora sa satelitskom antenom (a mi ni antenu nemamo)
Ovi nasi idu obrnutim redom, prvo avioni i radarski sistemi pa ce onda da popravljaju "sator" (komandu) :)
Slika
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Moze o tome da se najde po netu ali ne bih da sirimo diskusiju na politiku.
Zvanicno i po papirima nije ali...
Korisnikov avatar
kvcali
Reactions:
Kontakt:

Post od kvcali »

Slika
Slika

Odgovori