Evo nadjoh tekst iz maja 2012. godine. Pise da u Srbiji od prosle godine (znaci 2011.) ima 100 presretaca, motocikala i automobila. E sad, koliko kola, a koliko motora ima to je pitanje.
Mogu novinari da pisumsta hoce, ali ako je njima vozilo opremljeno kamerom = presretac, onda jbg.
Audija, BMWa, Evolutiona, Pezoa i slicno sigurno nema vise od 15 - 20... Neka bude i 30 max...
Kamere su ubacivane i u patrolne, i interventnu...
I ovaj snimak sa BLIC-a neka nameštaljka. Obratite pažnju na kamione koje obilazi X6 i koliko mu vremena treba da ih obiđe. Koliko su išli kamioni, 220km/h?
Stvarno svašta objavljuju ove novine.
Pa to je rekao Dragisa Simic sto se tice broja presretaca, oni su samo preneli . A sto se tice tog snimka, obrati paznju da je on mnogo zumiran, a pri toliko velikom zumu ne mozes da ocenis brzinu vizuelno toliko dobro.
Meni je upalo u oci sto je dole pri prvom merenju koje je bilo neuspesno pisalo "duljina", hrvatski, da nije tabli mislio bih da je kod njih. Nisam mogao da vracam da vidim detaljnije pa pogledajte.
Moze i to da bude, da bi se lakse videle tablice, koliko ljudi je u vozilu itd. Licno mislim da nije nikakva laz, vec da snimak vara i lici kao da je sporije zbog velikog zuma i sirokog ugla snimanja.
Nema dileme da jeste prekršaj, ali krivina je blaga na levo, kamion je visoko, nije realno nikakvo ugrožavanje da bude "crazy". al jeste debil što to radi jer će morati na godišnji neplaćeni odmor od 3 meseca.
Ovaj snimak je odrađen na Ibarskoj magistrali, neposredno ispred vijadukta preko pruge za TE Obrenovac. Ovde je bilo teških saobraćajni nezgoda, s više poginulih lica i to baš u preticanju teretnih vozila. Ja znam za 5 poginulih.
Elem,zanimljivo je da presretac takodje pravi isti prekrsaj u civilnom vozilu bez rotacije.
Barem bih rekao da nema rotaciju upaljenu,jer cisto sumnjam da bi kombi krenuo u preticanje,a iza njega rotacija...
Veče u kome se svi slazu je protraceno. Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.