Slatkiši & čokolade & kremići :)

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Re: Slatkiši & čokolade & kremići :)

Post od Texonja »

snork napisao: Khm... zar nije naša "Domaćica" original, proizvodi je Banini, još od vremena SFRJ?
Incognito je napisao da poznaje ljude koji radije kupuju Hrvatsku, pa sam ja zbog toga usvojio da je njihova (R). Inace nemam pojma. :nemampojma:
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Hr je originaale

Sent from my HTC One X using Tapatalk
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

HR je originalna i tamo se i dalje prodaje pod tim nazivom. Kod nas su u vreme ratova propustili da produže pravo na korišćenje žiga i onda su se iz Baninija dosetili i registrovali kao svoj.

A to šta je domaće je posebna kategorija, kada iza svega stoji strani kapital i investicioni fondovi. Štark je hrvatski npr.
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

Znamo, vlasnik Štarka je Ivica Todorić, najbogatiji čovek u regionu.

Skoro ništa više, nigde u bivšoj Jugoslaviji, nije domaće (to je i bio jedan od razloga zašto je razbijena, da bi se stranci lakše domogli domaćih fabrika i drugih resursa). Ali, kao što napisa Incognito, ipak je bolje kada je fabrika locirana u tvojoj zemlji, zbog plata, poreza i još nekih stvari.
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:

Post od Texonja »

Heinz napisao: A to šta je domaće je posebna kategorija.
Apsolutno tacno. Onaj kupus koji se vidja ovih dana po prikolicama poljoprivrednika i one lubenice od letos koje prodaju u njivama uz put, to je jedino sigurno domace.
Uostalom, u vremenu globalizacije, kada 5-6 jakih kompanija drzi 90% svetskog trzista, razmisljanje i izucavanje sta je domace, a sta nije meni deluje kao rasipanje vremena i truda.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Ako izuzmemo izuzetke, meni je "nasa" konditorska industrija prilicno dobra, da ne kazem kvalitetna (samo da svi izbace margarin :))
Ne mogu da nadjem neke super duper proizvode koji su mnogo bolji od "nasih", mozda za nijansu neke stvari, ali teeeesko.

Elem, probao sam premia krem. Pise da se proizvodi u Belgiji i da ima 13% lesnika. Mogu vam reci da se zaista oseti nekako ukus lesnika, vise nego u drugim kremovima. Da li je to neka aroma, ne znam. Generalno nije los, stavljam ga na spisak pozeljnih kremova :)
Probao sam samo crni i crno/beli. Crni mi je lepsi, ali deca hoce crno/beli (samo nek je drugacije :)), pa njega kupujemo. Taj sareni mi se nekako oseti ukus secera, odnosno ima nekako izrazen ukus slatkoce, ne znam kako bih opisao.

Isto tako sam probao cokoladu sa rizom od vekica, odvraaatnooo. Tacno dok je jedes osecas odvratni ukus margarina. Ne znam da li tamo ima cokolade uopste. Dno dna, topla ne-preporuka, za izbegavanje. Citav dan sam ima sjebano culo ukusa, od dva reda cokolade.

Texonja napisao:
Heinz napisao: A to šta je domaće je posebna kategorija.
Apsolutno tacno. Onaj kupus koji se vidja ovih dana po prikolicama poljoprivrednika i one lubenice od letos koje prodaju u njivama uz put, to je jedino sigurno domace.
Uostalom, u vremenu globalizacije, kada 5-6 jakih kompanija drzi 90% svetskog trzista, razmisljanje i izucavanje sta je domace, a sta nije meni deluje kao rasipanje vremena i truda.
Pa ok, kupile su ih strane kompanije, ali trebalo bi da prave proizvode od domacih resursa, a ako su zadrzali i stare recepture, onda je to to :)
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Ivica Todorić je Agrokor, Atlantic grupa je Emil Tedeschi,
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

Sve to dolazi iz iste kuce :mrgreen:

Kupio sinoc neke coko rolere K plus, bas ukusna cokolada.
Vidim na kutiji da je proizvodjac made in Germany :-o:cool:
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

snork napisao:Slažem se! Inače, ne znam da li ste primetili da Budimka - (Užička) Požega ponovo radi! Sokovi su fantastični, bukvalno čisto voće, bez ikakvih dodataka! Čak sam poredio bistri od jabuke sa najskupljim Nektarom/Fructalom i Next Premiumom - i bolji je i od njih! Ambalaža i logo isti kao i ranije. A cena smešna, nešto tipa 70 din litar.
Mogao bih jednom fotkom da vam ogadim sve sokove, ali nemam srca. :mrgreen:
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
vlajko
Reactions:
Pridružio se: 15 Mar 2012, 11:59
Garaža: Honda Civic 1.4

Post od vlajko »

I moj deda voćar ni za živu glavu ne bi popio voćni sok, naročito od breskve.
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

Znamo kakvo voće ide u preradu. :) Inače "Budimka" trenutno vrši i otkup tog voća koje nije za jelo, plaćaju 7 din / kg za jabuke.
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:

Post od Texonja »

Geza napisao: Mogao bih jednom fotkom da vam ogadim sve sokove, ali nemam srca. :mrgreen:
Ako je i Pepsi (Coca) cola sok, nema sanse da mi ga ogadis, taman da vidim kako u fabrici dva crnca kenjaju u smesu. :opustanje:
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Coca-Cola nije sok, već lek, što se mene tiče. :D
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:

Post od Texonja »

:rofl:
...a ako je Steva zubar pije, znaci da nije ni nezdrava za zube kao sto se prica.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Re: AW: Slatkiši & čokolade & kremići :)

Post od Floyd »

Texonja napisao: Ako je i Pepsi (Coca) cola sok, nema sanse da mi ga ogadis, taman da vidim kako u fabrici dva crnca kenjaju u smesu. :opustanje:
Mislim da si otkrio tajni sastojak :rofl:

Gesendet von meinem GT-I9505
Odgovori