Ako izuzmemo izuzetke, meni je "nasa" konditorska industrija prilicno dobra, da ne kazem kvalitetna (samo da svi izbace margarin

)
Ne mogu da nadjem neke super duper proizvode koji su mnogo bolji od "nasih", mozda za nijansu neke stvari, ali teeeesko.
Elem, probao sam premia krem. Pise da se proizvodi u Belgiji i da ima 13% lesnika. Mogu vam reci da se zaista oseti nekako ukus lesnika, vise nego u drugim kremovima. Da li je to neka aroma, ne znam. Generalno nije los, stavljam ga na spisak pozeljnih kremova

Probao sam samo crni i crno/beli. Crni mi je lepsi, ali deca hoce crno/beli (samo nek je drugacije

), pa njega kupujemo. Taj sareni mi se nekako oseti ukus secera, odnosno ima nekako izrazen ukus slatkoce, ne znam kako bih opisao.
Isto tako sam probao cokoladu sa rizom od vekica, odvraaatnooo. Tacno dok je jedes osecas odvratni ukus margarina. Ne znam da li tamo ima cokolade uopste. Dno dna, topla ne-preporuka, za izbegavanje. Citav dan sam ima sjebano culo ukusa, od dva reda cokolade.
Texonja napisao:Heinz napisao:
A to šta je domaće je posebna kategorija.
Apsolutno tacno. Onaj kupus koji se vidja ovih dana po prikolicama poljoprivrednika i one lubenice od letos koje prodaju u njivama uz put, to je jedino sigurno domace.
Uostalom, u vremenu globalizacije, kada 5-6 jakih kompanija drzi 90% svetskog trzista, razmisljanje i izucavanje sta je domace, a sta nije meni deluje kao rasipanje vremena i truda.
Pa ok, kupile su ih strane kompanije, ali trebalo bi da prave proizvode od domacih resursa, a ako su zadrzali i stare recepture, onda je to to