Letnje gume

Sve vezano za gume i felne
Odgovori
Cherokee
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2012, 21:35
Garaža: Audi A4 B9 Avant 2.0TDI

Re: Letnje gume

Post od Cherokee »

Ja sam resio da stavljam Blue Response na Lagunu (dimenzija 205/55/16), bio sam sinoc kod Daga da sklopimo dil. :djavo:

Inace, ako je neko ljubitelj Miselina, bio sam u Agrohimu, dobra im je cena za Energy Saver i Primacy HP, mislim da je 9500-9600 po gumi u dimenziji 205/55/16.
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

http://www.kupujemprodajem.com/letnje-g ... id=1812081

Sta mislite jel vrede ove gume 70-80e?
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Obe gume su oko 9500-9600? Pa Primacy i Shaver nemaju veze jedna sa drugom, jebes takvu logiku. Inace, dobra cena za Primacy, ali bih rekao da je onda mator dot, jer je HO zamenjen sa Primacy 3 prosle godine, nek me isprave dag ili ivancho ako gresim
Cherokee
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2012, 21:35
Garaža: Audi A4 B9 Avant 2.0TDI

Post od Cherokee »

Rakhil, rece mi covek da je ista cena za obe gume. Kad sam pitao za DOT, rekao mi je da su gume "sveze".

Evo sad sam pogledao na sajtu Agrohima, zajebao sam se, nije Primacy HP vec Primacy 3. Cena 9588 din u NS.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Leba mu, to je jos povoljnije kad je novi model. Ako su tako jeftine premium 16-ice, menjam gume u martu - ko hoce da pazari 4X Michelin Primacy HP 205-55/16 u ekstra stanju? :mrgreen:
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

Michelin je manje vise ista cena kao i prosle godine, doduse Primacy 3 cini mi se da je bio skuplji oko 200-300din, a Saver je bio sa ovom cenom oko 9400-9500.

A Bluracke su 1000din jeftinije, a RT 8700.

@Gagi,
Deluju OK ali se ipak nista ne vidi. Ako imaju oko 6mm vrede te pare.

@Rakhil,
Daj ponudu na PP za te tvoje HP polovnjace.

@DayWalker,
Povlacim pricu da treba druar da ode do vulkanizera da vidi sta je sa RT, pa on brate vozi stazu bez obzira na 90KS, staza je staza i ne moze se ocekivati da guma bude potrosena kao pri normalnoj voznji. :o
Poslednja izmena od dag81 u 11 Feb 2014, 23:33, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Gaginh0 napisao:http://www.kupujemprodajem.com/letnje-g ... id=1812081

Sta mislite jel vrede ove gume 70-80e?
Opet...

@ maniaxxx - ima dobrih ponura u SLO za polovne gume, hoces dolaziti skoro u SRB? :mrgreen:

EDIT: Hvala Dag! :pivo:
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

dag81 napisao: @DayWalker,
Povlacim pricu da treba druar da ode do vulkanizera da vidi sta je sa RT, pa on brate vozi stazu bez obzira na 90KS, staza je staza i ne moze se ocekivati da guma bude potrosena kao pri normalnoj voznji. :o
DRAMA QUEEN :)

Ma daj molim te koja staza? Pa ono je bilo za slikanje na Adi Hui... A ako RT ne moze da izdrzi 5 krugova onda je guma tesko sranje... Eto toliko...
Ja sam svoje bridzstonke izmucio 100x na krivudavim putevima, i nista im ne fali..
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
ivancho
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:59
Garaža: Octavia 1,6d
Kontakt:

Post od ivancho »

@Gaginh0 Ovako deluje ok, treba jos koja slika ili neki drugi ugao da bih ti sa sigurnoscu rekao, ali za te pare, kao sto i Dag rece, dobra kupovina.

@DW ne mozes meriti voznju po putu i voznju po stazi nikako ;)

@Rakhil, sto profit, pa Michein je skuplji :rofl: ,

nisam bio tu pa nisam stigao da poslazem nove cenovnike, te se trenutno oko cena izuzimam.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Michelin Premier A/S: Uvek na visini zadatka!

Dobro je poznata činjenica da kako se pneumatik troši, tako se istovremeno smanjuje i njegova sposobnost „držanja“ na mokrom kolovozu, budući da se smanjuje dubina gazećeg sloja i povećava mogućnost akvaplaninga. No, izgleda da je i tome došao kraj jer je Michelin upravo predstavio pneumatik kod kojeg se kanali za odvođenje vode proširuju kako se on troši, a novi „formiraju“, i sve to uz upotrebu posebne smeše idealne za vlažne uslove.
Slika
Slika
Glavna „tajna“ ove tzv. EverGrip tehnologije krije se u činjenici da su kanali za odvođenje vode trapezastog poprečnog preseka, s tim da je uži deo pri vrhu gazećeg sloja, te se, kako se pneumatik troši, kanali zapravo proširuju, kompenzujući time smanjenje dubine i održavajući optimalne karakteristike na mokrom kolovozu. Takođe, pneumatik na sebi poseduje i oko 150 „skrivenih“ odvodnih mini-kanala, koji se „otvaraju“ kako se on troši, odnosno skidaju gornji slojevi gume. U kombinaciji sa posebnom smešom, sa visokim procentom silicijum-dioksida (poznatog i kao „silika“) koji poboljšava trakciju na vlažnom kolovozu, i suncokretovim uljem koje omogućava gipkost pri niskim temperaturama, odlične vozne karakteristike su zagarantovane.

Naravno, ovaj pneumatik nije čudotvoran, te će performanse ipak donekle opadati kako se on troši i stari, kao što su i testovi pokazali. Pri brzini od 80 km/h, zaustavni put se sa 32 metra, koliko je trebalo kada je pneumatik bio nov, povećao na 36 metara, kada je Premier A/S bio na polovini svog „života“. Inače, ovaj model trebalo bi da zameni Michelinov MXV4 pneumatik, a kako kažu u ovoj francuskoj kompaniji, biće dostupan već od proleća, i to po ceni od 156 dolara (za američko tržište) po primerku.
Slika

Uz njega stiže i garancija na 60.000 pređenih milja (96.000 km), a biće dostupan u čak 32 različite dimenzije, počevši od prečnika od 15 inča, pa sve do točkova od 18 cola. Kako su najavili u Michelinu, krajem godine, biće predstavljen i pneumatik Premier LTX, namenjen crossoverima i SUV vozilima koji će implementirati istu tehnologiju viđenu kod Premier A/S.

http://topspeed.telegraf.rs/aktuelno/55 ... ni-zadatka

Deluje obecavajuce :doubleup:
Ako cena bude dobra, mozda se ponovim bas ovim modelom :thumbup:
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Baš danas gledao letnje točkove (Semperit Speed-Grip XL 225/45R17 W), zadnje gume su odsvirale svoje (bile prednje 1,5 sezonu). Namontiraću, ali moram da ih pratim. Pitanje da li će i 30.000km da isteraju. Po ADAC testu su bile najtrajnije od svih "zeleno" ocenjenih, tako da se pitam šta bi bilo tek da sam uzeo neke druge...

Skup sport.
Korisnikov avatar
YUgisa
Reactions:
Pridružio se: 29 Jan 2014, 18:52
Garaža: Yugo 1.3EFI Stroker i Yugo 1.3EFI
Kontakt:

Post od YUgisa »

Pa ta tehnologija nije nista novo, moj cale je imao Trajal, sara se posle 5 godine povecala u odnosu na nove posto je svuda u kanalima popucala i produbila se za 3-5mm :loool:
Being second is to be the first of the ones who loose...
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Re: Одг: Letnje gume

Post od dag81 »

To je neka km za jacu voznju 17" +guma

Послато са GT-I9195 користећи Тапаток 2
Korisnikov avatar
sashicus
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 10:43
Garaža: lancia lybra 1.9 jtd

Post od sashicus »

sta kazete za barum brillantis2?
nije najbolja ali je na adac testu dobila prolaznu, verujem da je bas od tigra i save bolja.. Cena sasvim korektna!
https://www.internet-prodaja-guma.com/a ... t/con8708/
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

To je sasvim pristojna guma u "budžet" klasi. Uzeo bih je pre Save i Tigra. Mada je i Sava dobila prolazne ocene posle propasti na testovima do pre 2-3g.

Jel imaš budžet za Bravuris 2, ako postoji u toj dimenziji?

Tapatalk 4
Odgovori