Zašto je Srbija tu gde jeste?!
- samo polako
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15
Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!
Jel si poslušao Sergeja na klipu iznad?
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Ako mene pitaš: jesam, još onomad kad je ovo prikazano. Šta Sergejeva priča menja?
Poslato telepatski
Poslato telepatski
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
- samo polako
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15
Pa ni njemu, koji je učestvovao u celoj akciji, neke stvari u ponašanju porodice Ognjanović nisu jasne.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Nisu ni meni jasni mnogi Sergejevi postupci 
Šalu na stranu, ni meni nisu jasni mnogi delovi ove priče ali bi baš zato valjalo izbeći toplog zeca kojeg Kurir i ekipa već mesecima nameštaju Ognjanovićima.
Pogotovo je teško izbeći priču o tome šta su trebali ili šta bi trebali da urade, jer o tome ne postoji univerzalni pravilnik niti je, hvala Bogu, iko od nas bio u takvoj situaciji pa da zna šta je ispravno.
Poslato telepatski

Šalu na stranu, ni meni nisu jasni mnogi delovi ove priče ali bi baš zato valjalo izbeći toplog zeca kojeg Kurir i ekipa već mesecima nameštaju Ognjanovićima.
Pogotovo je teško izbeći priču o tome šta su trebali ili šta bi trebali da urade, jer o tome ne postoji univerzalni pravilnik niti je, hvala Bogu, iko od nas bio u takvoj situaciji pa da zna šta je ispravno.
Poslato telepatski
There are 10 kinds of people in the world:
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Aco izjave i stavovi su ti nepristojni, neprimereni i nedolični. Pritom misliš da si ti nešto bog zna šta surov, brutalan, ubadas u centar i bez dlake na jeziku, što veze nema.
Huawei P6 TT
Huawei P6 TT
Poslednja izmena od Uroš S. u 04 Feb 2015, 11:48, izmenjeno 1 put ukupno.
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Bez ulazenja u ocene moralnosti, sa cisto medicinskog aspekta pare bi trebale da idu deci kojima je lecenje najhitnije, a da pri tome imaju realne sanse da im lecenje pomogne. Takve odluke ne mogu da donose Ognjanovici, ne moze ni javnost, a drzava je pokazala da se prema tome odnosi kao i prema svemu ostalome. Dakle, ljudi moraju da nadju privatno konsultante oko procene kome da daju pare ako su licne donacije u pitanju, verovatno su zato i donirali toliko Institutu, logikom da to pomaze velikom broju dece. Ja ne bih imao stomak da odlucujem kome da dam a kome ne, nikom ne zelim da bude u toj poziciji.
Ko nije video prizore na nekim odeljenjima Instituta za majku i dete ili Tirsove, ne bi trebalo da sudi nikome. Ako nemate decu, svo postovanje vasim misljenjima, ali ne mozete da pojmite fizicku reakciju roditelja na patnju tudje dece, a kamoli svoje.
Da li su krivi ili nisu, ne znam, ali sam siguran da tabloide treba unistiti. Ne zatvoriti, ne zabraniti, nego unistiti. Kad budem video Vucicevica i Rodica kako spavaju gladni u parku, moze se reci da smo napredovali kao drustvo.
Ko nije video prizore na nekim odeljenjima Instituta za majku i dete ili Tirsove, ne bi trebalo da sudi nikome. Ako nemate decu, svo postovanje vasim misljenjima, ali ne mozete da pojmite fizicku reakciju roditelja na patnju tudje dece, a kamoli svoje.
Da li su krivi ili nisu, ne znam, ali sam siguran da tabloide treba unistiti. Ne zatvoriti, ne zabraniti, nego unistiti. Kad budem video Vucicevica i Rodica kako spavaju gladni u parku, moze se reci da smo napredovali kao drustvo.
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
U sklopu akcije prikupljanja pominjala su se jos mnoga deca koja nisu bila toliko medijski propracena, i da, da je to bila cvrsta odluka bilo je dosta dece kojima je novac mogao biti doniran, roditelji te dece su molili po medijima. To je ono sto meni nije jasno, tako da ,da, sa te strane jesu kilavili, a onda donacija institutu koja je bila pod velom tajne. To vec samo po sebi budi sumnju sve i da su opravdani razlozi za toVladapetr napisao:Ma kako da ne, svaki normalan čovek ima u glavi imena i brojeve žiro računa barem 10-oro dece koja su veoma bolesna. Iz dubokog sna da te probude, ovo odmah recituješ - nema šta da se razmišljaAcaKayak napisao:naravno da se razvlače i kilave, nemaš ti šta da toliko da razmišljaš kome ćeš da doniraš pare...
Ne mogu ni da pokušam da se stavim u njihovu poziciju. Ono što znam je da su ih prvo najstrašnije napali kako hoće da zadrže pare - a prebacili su Instituru opreme u vrednosti od preko milion.
Onda je krenula halabuka kako su se ugradili u cene te robe, ovaj objavljuje ugovor u kom stoji da nije dozvoljena nikakva marža pri nabavci te opreme.
Ako je tačno ovo što su sad izjavili, njihovoj ćerci je država em odbila da finansira lečenje preko em je greškom lekara došlo do otkazivanja bubrega zbog čega se i moralo u Hjuston. Zbog te greške je i lečenje bilo skuplje X puta. Nema sumnje da je i to uticalo na fatalan ishod cele priče.
Šta onda, nakon svega, uraditi sa preostalim novcem? Dati ga na raspolaganje očigledno nesposobnom aparatu države? Da veruješ na lepe oči da će ga neko upotrebiti kako treba kad si na svom detetu osetio drugačije?
Zaista je jezivo i pokušati da se zamisliš na njihovom mestu, svakome sa gramom zdravog razuma to i nije potrebno. Zato je svaka priča tipa "ja bih na njihovom mestu..." zaista neprimerena.
Uostalom, dovoljno je videti ko je i kako vodio hajku protiv Ognjanovića da se upali "double check" lampica.
Poslato telepatski
Vrsiti trijazu koliko se kome moze pomoci stoji sa surovo racionalne strane, al ne moze se samo tako gledati...
- Grujic
- Moderator
U sklopu akcije prikupljanja pominjala su se jos mnoga deca koja nisu bila toliko medijski propracena, i da, da je to bila cvrsta odluka bilo je dosta dece kojima je novac mogao biti doniran, roditelji te dece su molili po medijima. To je ono sto meni nije jasno, tako da ,da, sa te strane jesu kilavili, a onda donacija institutu koja je bila pod velom tajne. To vec samo po sebi budi sumnju sve i da su opravdani razlozi za toVladapetr napisao:Ma kako da ne, svaki normalan čovek ima u glavi imena i brojeve žiro računa barem 10-oro dece koja su veoma bolesna. Iz dubokog sna da te probude, ovo odmah recituješ - nema šta da se razmišljaAcaKayak napisao:naravno da se razvlače i kilave, nemaš ti šta da toliko da razmišljaš kome ćeš da doniraš pare...
Ne mogu ni da pokušam da se stavim u njihovu poziciju. Ono što znam je da su ih prvo najstrašnije napali kako hoće da zadrže pare - a prebacili su Instituru opreme u vrednosti od preko milion.
Onda je krenula halabuka kako su se ugradili u cene te robe, ovaj objavljuje ugovor u kom stoji da nije dozvoljena nikakva marža pri nabavci te opreme.
Ako je tačno ovo što su sad izjavili, njihovoj ćerci je država em odbila da finansira lečenje preko em je greškom lekara došlo do otkazivanja bubrega zbog čega se i moralo u Hjuston. Zbog te greške je i lečenje bilo skuplje X puta. Nema sumnje da je i to uticalo na fatalan ishod cele priče.
Šta onda, nakon svega, uraditi sa preostalim novcem? Dati ga na raspolaganje očigledno nesposobnom aparatu države? Da veruješ na lepe oči da će ga neko upotrebiti kako treba kad si na svom detetu osetio drugačije?
Zaista je jezivo i pokušati da se zamisliš na njihovom mestu, svakome sa gramom zdravog razuma to i nije potrebno. Zato je svaka priča tipa "ja bih na njihovom mestu..." zaista neprimerena.
Uostalom, dovoljno je videti ko je i kako vodio hajku protiv Ognjanovića da se upali "double check" lampica.
Poslato telepatski
Vrsiti trijazu koliko se kome moze pomoci stoji sa surovo racionalne strane, al ne moze se samo tako gledati...
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Kada su se dogovorili sa Institutom za majku i dete rekli su da im je logika da daju novac za mašine koje nedostaju i edukaciju jer će se tako više dece izlečiti nego da daju novac za pojedinačne slučajeve bolesne dece. Po meni, izvinite ako grešim - to je pametnije rešenje, održivo i nepristrasno. Ali, i zbog toga su bili napadani.Takve odluke ne mogu da donose Ognjanovici, ne moze ni javnost, a drzava je pokazala da se prema tome odnosi kao i prema svemu ostalome. Dakle, ljudi moraju da nadju privatno konsultante oko procene kome da daju pare ako su licne donacije u pitanju, verovatno su zato i donirali toliko Institutu, logikom da to pomaze velikom broju dece. Ja ne bih imao stomak da odlucujem kome da dam a kome ne, nikom ne zelim da bude u toj poziciji.
...doneta odluka, decembar 2013
http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/dr ... jku-i-dete
....aparati uveliko nabavljeni i u funkciji, septembar 2014
http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/495960 ... lizu-kraja
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
I meni deluje da je bolje dati unapred za dijagnostiku i sto ranije lecenje nego posle skupljati pare kad je vec tesko stanje.
Uvek je jeftinija prevencija od lecenja
- Grujic
- Moderator
Ta logika je sasvim na mestu, ali je malo neukusno prema drugima jer ako tako gledamo cela akcija je bila iracionalna. A sem toga, ocigledno je bilo dovoljno novca da se obe varijante koliko toliko pokriju