Sport

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Re: Sport

Post od Laki021 »

Ne kazem da zaista nemaju nista vec da nemaju nista bolje od nas. Pride, i protiv USA im Gasol dao trecinu poena, da im nema Gasola, ni grupu ne bi prosli na prethodnih par velikih tamicenja.
Jel se secate prosle godine Eura, njihov aigra je bila Gasol, Gasol, Gasol, Gasol...

Ne znam zasto ih preuvelicavate a mi bajagi slucajno svetski i olimpijski vicesampioni, eto ne znamo ni mi kako.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Bogdan samo protiv Hrvata sto je dobro odigrao. Realno gledano, nedovoljno za tim.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Kada smo kod Bogdana, citiracu sebe iz 2013:
pedja napisao: Tepica i Tripkovica nema, Andjusic/ Bogdanovic ce nestati cim odu iz Partizana, a to su igraci koji moraju podneti veliki teret u napadu.
Za nekoga ko je 2x za redom zvezda u usponu EL, najbolji suter kojeg imamo i sl, krenuo je da nazaduje. Kako havijer napisa, vise nema ni onih ulaza. Nema nikakvu konstantnost, pogotovo ne kada je gusto. Sto bi rekli: Kada je gusto, kod njega je retko :kezo:

I dalje mislim da ima nade za njega, moze biti odlican igrac, samo je pitanje da li ce da se trgne ili ne. Dobar je igrac, steta da ostane na ovom nivou. Ume da ubode u Feneru ponesto u zadnjoj sekundi i sl, ali opet... Mozda jeste drugi strelac ekipe, ali da li je 12 poena po utakmici (vise nekim nesrecnicima, manje ozbiljnim ekipama, a Hrvatska je jedina sjajna tacka) doprinos koji je ocekivan od njega, pogotovo kada nema Bjelice?

Ako Divca ne najure iz Sakramenta sada, jer je trejdovao i doveo sutera koji sutira 0/7 za tri, nikad nece. Mada, na vreme se slihtao hvaleci Kazinsa :D
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

0/8 :uf:

Sent from my iPhone using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
havijer
Reactions:
Pridružio se: 28 Mar 2015, 07:55
Garaža: I30 mk1 1,4

Post od havijer »

Aj ovako da probam nekad smo imali Jarića, Divca, Stojakovića, Bodirogu itd daleko su ovi momci od te ekipe. Zato je dva puta drugo mesto uspeh ogroman!

Sent from my LG-H815 using Tapatalk
Korisnikov avatar
maxer
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V

Post od maxer »

Vladapetr napisao:Koliko god da nam ne prija, ovo je realno stanje stvari. Videlo se da su naši momci u grču, da se plaše američkih igrača. Kod svake teže situacije ide finta pre šuta, ne gleda se koš nego ko je slobodan, umesto da završi napad svako gleda da se reši vrućeg krompira i uvaljuje loptu drugome.
Potpuno se slažem!
Apatija, malodušnost, nemotivisanost, strah ... ako se ja pitam - sramota! Ovakav psihički stav sportista ne sme sebi da dozvoli, jer je to recept za propast i gubljenje časti. Tako ja gledam na ovu utakmicu. Svaka njima čast za ono što su pokazali u prethodnim utakmicama ali to je bilo za "to" a ovo je za "sada" a to je sramota!
Ja jesam "živac" i vežbao sam borilačke veštine gde je pre svega strah i malodušnost potrebno eliminisati iz svesti, pa možda zato tako i reagujem - jer smatram da tako treba svaki sportista da se ponaša ... jebi ga, očito to ne važi za sve.

Svaka čast ovom našem igraču koji je ušao na kraju (valjda Nedović), borio se i nadigravao do poslednje lopte ... tako se to radi: nema veze što znaš da je protivnik superiorniji u svakom pogledu, ti igraj najbolje i najsrčanije što možeš, pogini ali se ne predaj! Tako se zadobija poštovanje i čast u borbi ... ali tako se dobija i rat.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Nedović je za ovakve mečeve, gde se ne igra odbrana, najbolji izbor. Za sve ostalo, hvala ali ne, hvala :D
Laki021 napisao:Ne kazem da zaista nemaju nista vec da nemaju nista bolje od nas. Pride, i protiv USA im Gasol dao trecinu poena, da im nema Gasola, ni grupu ne bi prosli na prethodnih par velikih tamicenja.
Jel se secate prosle godine Eura, njihov aigra je bila Gasol, Gasol, Gasol, Gasol...

Ne znam zasto ih preuvelicavate a mi bajagi slucajno svetski i olimpijski vicesampioni, eto ne znamo ni mi kako.
Za Špance je Gasol u 1/4 finala dao 5 poena, pa su opet otkinuli Francuze. Na Euro nisu igrali samo na Gasola, ali kad je gusto naravno da će on da rešava, zato su i osvojili prvenstvo. Realno je i glupo da igraju na nekog drugog kad imaju toliko dominantnog igrača, svaku bitnu utakmicu će im on biti prva opcija.

Španija je prvak Evrope za igrače mlađe od 20 godina, mi smo na tom prvenstvu bili 11. Još smo mi daleko od pozicije sa koje možemo sebe da glorifikujemo a druge da nipodaštavamo.

Što se tiče Bogdanovića, rekao sam još onomad da od njega nikad igrač za velika dela biti neće. Naprosto nema tu psihu, stabilnost, da u važnim mečevima uzme loptu u ruke i reši. To je trenutno i najgore za našu reprezentaciju, što na vidiku nemaš ni jednog extra pleja niti igrača sposobnog da bude meč-viner. Imamo ozbiljne talente i mlade igrače (Bogdanović, Gudurić, Simanić...) ali su svi limitirani i "jednostrani".
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Ma da, od Jokica npr ni na vidiku igracine, ma kakvi, nista od njega nece biti, limitiran u svakom pogledu, vec 21 godinu nije ni najbolji igrac u svom NBA timu...

Bogdanovic ima 23 god, polako...

Ne zaboravite da mi i sledecu olimpijadu mozemo da igramo u istom sastavu, svi bitni igraci ce i dalje biti u odlicnim igrackim godinama, ima vremena do trazenja zamena...
Poslednja izmena od Laki021 u 21 Avg 2016, 23:54, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Jesu se usrali posle prve cetvrtine. Ukopali se na svoje pozicije i onda tapakaju u mestu i dodaju preko reketa i normalno da gube loptu, a suta nigde. Bilo bi lakse da su ulazili u duele, pa.ako padne faul super, a ne da beze. To mi je vise krivo nego sto su izgubili 30 razlike.

Sent from my SM-N9005
Slika
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

Laki021 napisao:Ma da, od Jokica npr ni na vidiku igracine, ma kakvi, nista od njega nece biti, limitiran u svakom pogledu, vec 21 godinu nije ni najbolji igrac u svom NBA timu...

Ne zaboravite da mi i sledecu olimpijadu mozemo da igramo u istom sastavu, svi bitni igraci ce i dalje biti u odlicnim igrackim godinama, ima vremena do trazenja zamena...
23 godine je malo, treba još da se sačeka? :D

Stojaković je sa 23 davao 20 poena u proseku u NBA ligi, Bodiroga je imao 22 god. na onom čuvenom prvenstvu u Grčkoj 1995, itd... Da ne nabrajam druge, kako su i gde sa 23 igrali taj Gasol ili Navaro, Fernandez, Parker...

A od Jokića će biti igrač i po, ali nikada ekipa ne može da se oslanja SAMO na centra. Citiraću Slavnića, možda i jedinu pametnu koju je rekao u zadnjih 20 godina: sve možeš da krpiš, ako nemaš centra od 2.15 staviš dva jača igrača od 2.05 itd... ali ako nemaš pleja tu nema krpljenja, jer mozak nekome ne možeš da nadoknadiš.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Ja bih voleo da vidim rezultate doping testova američkog tima.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Mislim da bi se razocarao...

Inace drago mi bar sto je Thompson katastrofalno igrao na olimpijadi, valjda ce ga spustiti na pravu meru i u NBA ove sezone.
Vladapetr napisao:
Laki021 napisao:Ma da, od Jokica npr ni na vidiku igracine, ma kakvi, nista od njega nece biti, limitiran u svakom pogledu, vec 21 godinu nije ni najbolji igrac u svom NBA timu...

23 godine je malo, treba još da se sačeka? :D

Stojaković je sa 23 davao 20 poena u proseku u NBA ligi, Bodiroga je imao 22 god. na onom čuvenom prvenstvu u Grčkoj 1995, itd... Da ne nabrajam druge, kako su i gde sa 23 igrali taj Gasol ili Navaro, Fernandez, Parker...

A od Jokića će biti igrač i po, ali nikada ekipa ne može da se oslanja SAMO na centra. Citiraću Slavnića, možda i jedinu pametnu koju je rekao u zadnjih 20 godina: sve možeš da krpiš, ako nemaš centra od 2.15 staviš dva jača igrača od 2.05 itd... ali ako nemaš pleja tu nema krpljenja, jer mozak nekome ne možeš da nadoknadiš.
Jel nam sad i plej ne valja?

Dodao sam u edit, obrati paznju na godine nasih igraca, nisu oni zrezi za zamenu.
Kad pominjes Gasola i prvu sezonu, uproedi ga sa Jokicem... A da igra moze da se bazira na centru, vidimo na primeru Spanije :)

Pride ja mislim da su i Nedovic i Kalinic veliki talenti, samo da im krcne u glavi i mogu cuda napraviti, Jovic je isto potencijal, napredovace svi oni narednih godina.
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

U ovom periodu je kosarka njihov sport jbg. Kao sto mi dominiramo u vaterpolu tako i oni u kosarci, jurili su licne rekorde otprilike.

Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Laki021 napisao: Ne zaboravite da mi i sledecu olimpijadu mozemo da igramo u istom sastavu
Nadam se da necemo :kezo:

Salu na stranu, zamene se moraju traziti i polako ulaziti u svu tu pricu oko repke. Lako je Amerima, kada uvek mogu izvuci nekoliko ekipa, koje mogu do zlata. Argentinu ce prilicno tresnuti situacija sa odlaskom legendi, Spaniji je 6 igraca starije od 30 godina, sada. U proseku smo 3 godine mladji od Spanije. Nama ce za 4 godine, preko 30 imati Teodosic (33), Markovic i Raduljica (32). Stimac, Macvan, Bircevic, Simonovic verovatno nece ni biti u timu (mooozda Macvan, nekim cudom). Na to treba dodati Marjanovica i Bjelicu, koji ce imati 32.

Sa druge strane, nije to ni malo godina, pogotovo ako sa njima ne budu igrali i naslednici, jer veliki broj igraca ce biti u "izlaznim" godinama...

Nego, jeste li primetili da je Bircevic vise vremena proveo lezeci, nego na nogama :D
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

Laki021 napisao:Jel nam sad i plej ne valja?

Dodao sam u edit, obrati paznju na godine nasih igraca, nisu oni zrezi za zamenu.
Kad pominjes Gasola i prvu sezonu, uproedi ga sa Jokicem... A da igra moze da se bazira na centru, vidimo na primeru Spanije :)

Pride ja mislim da su i Nedovic i Kalinic veliki talenti, samo da im krcne u glavi i mogu cuda napraviti, Jovic je isto potencijal, napredovace svi oni narednih godina.
Opet pričaš napamet, samo da bi isterao neku svoju teoriju.
Gasol je u prvoj NBA sezoni postizao 18 poena po meču i proglašen je za rukija godine. Imao je 21 godinu. Pre toga je u Barsi igrao kao mator, preko 20 minuta po meču itd... Opet, isticati Gasola kao jedini kvalitet Španije a nipodaštavati njihovu spoljnu liniju koja je maestralna - zaista ne zaslužuje neku dublju polemiku.

Kalinić je talenat ali je jednostran igrač, od Nedovića nema ništa - ako iz njega nešto dobro nisu uspeli da izvuku Pešić, Džikić, Plaza i sad Đorđević, ne znam ko će. Jović isto kao Kalinić, biće dobar igrač ali nikada meč-viner.

Mladog pleja nemamo ni u najavi, pri tome ne mislim na rudare tipa Jović ili Marković, nego na ono što je nekada igrao Đorđević a sada Teo.

I na kraju, nauči da se ne igra olimpijada nego Olimpijske igre ;) Olimpijada je period od nepune 4 godine, između Olimpijskih igara.
Odgovori