Sport

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Re: Sport

Post od pedja »

Vladapetr napisao: nego na ono što je nekada igrao Đorđević a sada Teo.
Tu nedostaje Bodiroga.
Nije plej, ali je to realno bio. Pisao sam ranije danas, ako im se ne nadje naslednik, tesko ce biti dalje, bez obzira kakve igrace (sutere i centre) imali, takav jedan (vise od klasicnog pleja) i cini ovu ekipu onim sto jeste. Nadam se da ce isplivati neki iz Metalca, Mege, juniora ovih velikih, i to uskoro.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Slažem se, bez takvog igrača se veliki rezultati ne mogu očekivati.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Era
Reactions:
Pridružio se: 28 Feb 2016, 22:52

Post od Era »

Ništa čudno, opet nas skrši NATO pakt :kezo:
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Vladapetr napisao:
Laki021 napisao:Jel nam sad i plej ne valja?

Dodao sam u edit, obrati paznju na godine nasih igraca, nisu oni zrezi za zamenu.
Kad pominjes Gasola i prvu sezonu, uproedi ga sa Jokicem... A da igra moze da se bazira na centru, vidimo na primeru Spanije :)

Pride ja mislim da su i Nedovic i Kalinic veliki talenti, samo da im krcne u glavi i mogu cuda napraviti, Jovic je isto potencijal, napredovace svi oni narednih godina.
Opet pričaš napamet, samo da bi isterao neku svoju teoriju.
Gasol je u prvoj NBA sezoni postizao 18 poena po meču i proglašen je za rukija godine. Imao je 21 godinu. Pre toga je u Barsi igrao kao mator, preko 20 minuta po meču itd... Opet, isticati Gasola kao jedini kvalitet Španije a nipodaštavati njihovu spoljnu liniju koja je maestralna - zaista ne zaslužuje neku dublju polemiku.

Kalinić je talenat ali je jednostran igrač, od Nedovića nema ništa - ako iz njega nešto dobro nisu uspeli da izvuku Pešić, Džikić, Plaza i sad Đorđević, ne znam ko će. Jović isto kao Kalinić, biće dobar igrač ali nikada meč-viner.

Mladog pleja nemamo ni u najavi, pri tome ne mislim na rudare tipa Jović ili Marković, nego na ono što je nekada igrao Đorđević a sada Teo.

I na kraju, nauči da se ne igra olimpijada nego Olimpijske igre ;) Olimpijada je period od nepune 4 godine, između Olimpijskih igara.
Po svaku cenu volis da smaras pa to ti je, jos malo pa ces ko ljubitelj drzati predavanja o ociglednim stvarima za koje te niko nije pitao.
Jokic je efikasniji od Gasola u ruki sezoni, razlika je u tome sto je Gasol bio daleko vise na parketu pa je belezio vise poena, Jokic pre svega bolje osvaja lopte i neuporedivo bolje asistira jer ima neverovatan pregled igre. Pride je Gasol bio godinu dana stariji sto je ogromna razlika u tim godinama.

Meni je zaista neverovatno da toliko izdizes spanske igrace "maestralna spoljna linija", dok eto nama izgleda sve puca po savovima, retke seprtlje na terenu, sutra necemo imati ko da izvede loptu iz auta. Aj videcemo kako ce te nase seprtlje narednih godina razvaljivati Spaniju al otom potom... Bitno da si pomenuo da smo mi bili 11 na prvenstvu U20 a da smo 2015 bili sampioni to nikom nista...
Dalje necu da diskutijem.

@pedja
32 godine su danas zlatne kosarkaske godine, potpuno je normalno da imas 5 igraca u tim godinama u timu. Baci pogled na godine igraca SA kada su osvojili prosle godine sampionat.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Nisam ni rekao nista sto nije u skladu sa tim, vec da u isto vreme moramo imati njihove naslednike u timu, jer ce posle vec biti kasno.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Pa dobro to je standardno, to uvek vazi.
Nego ovde se stvara atmosfera kako ce sutra da nam propadne kosarka, nema ko da nasledi ove matore igrace, maldih nada nigde na vidiku...
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Jedna stvar mi smeta. Na veliko takmičenje vodiš 6, 7 ili 8 igrača koji su nosioci igre i nekoliko statista koji su zaduženi za mahanje peškirom. Ne može više tako tim da se postavi, jer su prvoklasni igrači potrebni u celoj utakmici.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

Ali nikada ne možeš imati 12 prvoklasnih igrača, tj 12 igrača istog ili sličnog kvaliteta pa da ih ravnomerno koristiš. To samo USA može.
Laki021 napisao:Pa dobro to je standardno, to uvek vazi.
Nego ovde se stvara atmosfera kako ce sutra da nam propadne kosarka, nema ko da nasledi ove matore igrace, maldih nada nigde na vidiku...
Ne, nego se stvara atmosfera kako su vanzemaljci ponovo sleteli na ovu planetu :rofl:
Diskusija se vodila sasvim normalno dok ti nisi krenuo sa ložačkim izjavama i omalovažavanjem svih ostalih reprezentacija. Ja našoj reprezentaciji nisam nikada predviđao crne dane, samo sam spomenuo da nije sve tako bajno i sjajno jer smo sa proizvodnjom talenata prilično utanjili.

Počeo si da lažeš i izmišljaš podatke, Jokić je kod tebe precizniji od Gasola u ruki sezoni... Pa argumente tipa "Gasol je igrao više pa je zato davao više poena". Pa da, tvoj auto je brži nego moj jer može veću brzinu da razvije, brilijantna logika :rofl: Pa zašto je igrao više? Obojica su rukiji, došli iz Evrope, nisu mesto u timu zaslužili prehodnim sezonama, tatini sinovi, ni išta slično.

Od naše ekipe koja je bila prvak 2015 na U20 takmičenju, jedino je Gudurić primirisao prvom timu ove godine. A neki su već sada potonuli, tipa Tejić. Još jednom, 21 godina nije malo niti se u tim godinama igrač može smatrati samo talentom.
Btw, Španci su na tom prvenstvu bili drugi ;) Ili da navedemo precizno, od 2007. oni su uvek prvi, drugi ili treći na tim šampionatima. Mi smo 2007. i 2008. bili prvi, od tada jednom bili prvi (2015) a sve ostalo od 4. mesta pa naniže. Jednom čak i 13.

Uostalom, možda sam i ja malo naivno uleteo u ovu raspravu, zaboravio sam da je sa druge strane stručnjak koji je pre neki dan izrazio sumnju u iskreno navijanje FIBE za naš tim :rofl: :kezo: Jbg, omaklo mi se.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Nije kod mene vec Jokic jeste precizniji od Gasola, prelistaj pojedicano procenat suta za 1, 2 i 3 poena...
I naravno da je bitnije sta igrac radi za vreme dok je na parketu nego koliko vremena provodi na njemu.

Jokic nije doveden ni u ludilu da igra prvog centra vec se naknadno i sokantno nametnuo te zato Denver na toj poziciji ima jos dobrih igraca te ga nije bilo potrebe forsirati, tim pre sto su ga proslu sezonu vise spremali za naredne, odlicna igra je bila samo neocekivan bonus...

Nije sve tudje bolje...
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

Ti meni, koji oduvek bez zadrške navijam za reprezentaciju i koji im nikada nije lošu reč uputio, koji se i prošle godine ovde raspravljao sa onima koji su osporavali Saleta i momke, kažeš da nije sve tuđe bolje? Bravo :D Ne znam šta se sa tobom dešava u poslednje vreme, ali kompase si opasno pogubio...

Btw, evo ti uporedna statistika prve sezone, pa mi nađi gde je ta drastična razlika u preciznosti:
http://www.basketball-reference.com/pla ... 4=&p5=&p6=

Inače, razlika između njih je pola godine: Gasol je otišao u NBA sa 21 god i 2 meseca, a Jokić sa 20 god i 8 meseci. Hebe kevu kolika značajna razlika ;) A pre odlaska u NBA je Gasol na prvenstvu Evrope izabran u idealan tim, sa 18 poena i 10 skokova po meču. Jokić je na ovom prvenstvu imao statistiku sličnu toj ili malo slabiju?
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Ti se gubis odavno pa nikom nista.
Znaci sta kaze statistika? Dakle Jokic jeste precizniji (posto izbegavas odgovor), gde ja rekoh da je razlika drasticna?

Sta je uradio na ovom prvenstvu? Sa 21god ubacio 25 poena Dream Teamu na utakmici, vise nego dosta... Kad se lomilo sa Cro videli smo ko je hladnokrvno preuzeo odgovornost na kraju i resuo utakmicu.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

Gasol 52% procenat iz igre, Jokić 51%.
Za 2 poena Gasol 52%, Jokić 54%.
Za 3 poena Gasol 20% (šutirao samo 5 trojki za celo prvenstvo), Jokić 33%.
Slobodna bacanja Gasol 71%, Jokić 81%.
A Gasol igra duplo više minuta i postiže duplo više poena, imaš dole statistiku koja upoređuje da obojica igraju isto vreme (po 36min).
I tebi je ovo dovoljno da kažeš da je Jokić bolji od Gasola u ruki sezoni? Važi ;) Jeste, nisi rekao da je razlika u preciznosti drastična ali ZAISTA nisam ni pomislio da nekome 2-3 posto razlike u preciznosti može da služi kao argument u raspravi...

Da li ne vidiš, nećeš da vidiš ili nisi u stanju da vidiš - rezultat je isti, priča ti je klasično navijačko loženje bez smisla.
Korisnikov avatar
DasAuto
Reactions:
Pridružio se: 16 Sep 2015, 15:05

Post od DasAuto »

Slika
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

@ Laki, Vlada
Ako niste završili, makar spustite loptu.

Sve je ovo odlično, naučene neke nove lekcije, ali uzeta medalja i to je ono što je bitno. Idemo dalje, biće to sve dobro u narednim godinama.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
steva_anya
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:29
Garaža: Honda Civic 1.8 Sport 2011

Post od steva_anya »

Ide prica kako ce Sale napustiti reprezentaciju, sta je istina?
Do kada ima ugovor?
stomatologija na drugaciji nacin: tomorrow tooth
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
Odgovori