BMW - generalna tema

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Re: BMW - generalna tema

Post od Scuderia »

Slazem se to je bas bas subjektivno i mislim da nema veze sa vozackim umecem, pogotovo kod lika koji poseduje GT4. Mozda vozi tog Caymana na limitu, ali mu nacin na koji ga probija nije zabavan kao onaj kod M2. To je bas subjektivno i nema veze sa brojkama.
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Post od Dusan »

Fun factor je potpuno subjektivna kategorija. Cayman je i RWD i atmo, tako da je pitanje kome je M2 zabavniji a kome Cayman dosta subjektivno.

Jedina ''prednost'' M2 je sto lakse gubi grip i limit mu je nizi neko Caymanu, a opet iz drugog ugla je to mana. Znaci konstatacija da je ''more fun'' tog vozaca koji je napisao, iz ugla nekog drugog moze biti potpuno razlicita.

Ako cu lakse kotrolisati GT86 i voziti ga na limitu da li to znaci da je zabavniji auto od M2?
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Scuderia
Reactions:

Post od Scuderia »

Meni nije jasno, sta tebi konkretno nije jasno :D

I kakve uopste veze sa ovom pricom imaju limiti i tacka na kojoj auto gubi grip.

M2 je rwd, sa motorom napred, M, ali skroz ok za civilnu upotrebu, cayman ima motor po sredini, perfektno je izbalansiran, a vozi se verovatno kao karting u GT4 verziji s obzirom na tezinu i modifikacije u odnosu na S/GTS verzije.

Banalizujes skroz poredjenje sa fabijom, brz-om i slicnim autima.
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:

Post od Dusan »

Kako da nemaju veze limiti i tacka na kojoj auto gubi grip kada je covek napisao,
The GT4 is too perfect, too balance, no slop, and limits too high and hard to break traction unless you are at the track.
Ono sto hocu da kazem je da je to potpuno subjektivno i da ne znaci da je M2 zabavniji, ili kako je Floyd preveo ''ostavlja bolji utisak''. Ne bih se obazirao da nije u pitanju auto koji je toliko vozacki nastrojen kao Cayman GT4, da je manje vise nerealno.

Poredjenje sa GT86 je itekako na mestu, jer GT86 gubi lakse grip i nizi mu je limit od M2, ali to po defaultu ne nzaci da je bolji ili zabavniji za voznju.
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Scuderia
Reactions:

Post od Scuderia »

Ne znam, ja to ne vidim tako, po meni je sasvim legitimno poredjenje i zakljucak, ne vidim mesta BRZu ni slicnim duplo slabijim automobilima u ovoj prici.

M2 i GT4 su priblizne snage, rwd, a drugacije postavke motora i koncepcijski generalno drugaciji automobili tako da mi je jasno sta je lik hteo da kaze.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Pa zato sto je losiji je njemu zabavniji, jer moze po gradu da ga vozi na limitu, mora da se trudi vise, vise dize adrenalin.

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Da rezimiramo, M2 je zakon :)
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Meni nije jasno sta Dusan pokusava da dokaze, to jest kome da kontrira :)

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Zar je bitno, bitno je da se prica o kolima, za razliku od vecine tema :)

Ali meni je skroz jasno da neki losiji auto moze biti zabavniji, makar kratkorocno., Npr, ja kad sam prvih par puta uzeo Mazdu 6 da vozim, ona je meni delovala jako zanimljivo, cas posla skace u obrtaje, dere se, lagano je dovodis do podupravljanja pa proklizavas kontrolisano tockovima i sl... reko ovo je zabavnije od E90. Onda to brzo smori, shvatis da nije ni blizu E90 koji ce te svaki put fascinirati koliko dobro drzi po krivinama i sto svaki put moze da te izbaci iz sedista kad motas maksimalno, no moras malo vise da se potrudis da ga dovedes do tacke zabave.
Scuderia
Reactions:

Post od Scuderia »

U slucaju da mi je sarkazam detektor nesto zabagovao, da li je realno da je nekom podupravljanje zabavno? Cak i na jedan jedini sekund?
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Dusan napisao:Kako da nemaju veze limiti i tacka na kojoj auto gubi grip kada je covek napisao,
The GT4 is too perfect, too balance, no slop, and limits too high and hard to break traction unless you are at the track.
Ono sto hocu da kazem je da je to potpuno subjektivno i da ne znaci da je M2 zabavniji, ili kako je Floyd preveo ''ostavlja bolji utisak''. Ne bih se obazirao da nije u pitanju auto koji je toliko vozacki nastrojen kao Cayman GT4, da je manje vise nerealno.
Moja je greška što sam napisao "bolji utisak". Napisao sam posle kako je rekao ali to je za mene isto kad pričamo o sportskim automobilima.

Ne znam ko je smešan... ja ili ti što pokušavaš da omalovažavaš ozbiljan vozački auto tako što ubacuješ 1.2 Fabiju u priču.

Tojota GT86 he verovatno zabavan auto ali sa ubrzanjem na nivou 2.0 dizela, ne verujem da nekom može da digne adrenalin.
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Boxer motor. Ipak je razlika izmedju gt4 i m2 u tome sto je porsche bas hardcore verzija, ravnopravnije bi poredjenje bilo sa nekom gts verzijom m2 ili kako ih vec krste.

Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:

Post od Dusan »

Xepoj87 napisao:Meni nije jasno sta Dusan pokusava da dokaze, to jest kome da kontrira :)
Dusan napisao:
Floyd napisao:Kažu da je M2 veoma zabavan za vožnju. Priča lik na BMW forumu koji ima novi M3 i Cayman GT4 da mu je ovaj ostavio bolji utisak od oba. Poredi ga sa M3 E46 koji je po njemu poslednji pravi M3.

Hoće li biti RS3 limuzina?
Cudan taj neki lik na bmw forumu. Bolji mu je m2 od mid-engined caymana GT4, za koji vecina kaze da je bolji i od 911.
Pokusavam da kazem da mi je iskreno smesno da je M2 bolji ili zabavniji auto od Caymana GT4.

Evo obicnog Caymana, znaci 2.7, 270ks umesto 3.8 385ks i M235i, 325ks umesto 370ks. Premotati do kraja za zakljucak.

https://www.youtube.com/watch?v=N9Gev8G9o5Y
Floyd napisao:Ne znam ko je smešan... ja ili ti što pokušavaš da omalovažavaš ozbiljan vozački auto tako što ubacuješ 1.2 Fabiju u priču.
Napravio sam lose poredjenje, mislio sam na sebe da kada sednem u neke tako slabije automoblie bude mi zanimljivo jer je nonstop voznja na granici. Nesto slicno sto je Laki napisao.

Pazi ovo, ''omalovažavaš ozbiljan vozački auto'', samo da ne popijem tuzbu od BMWa. :kezo:

Kao sto sam vec napisao nema sumnje da je M2 vrhunski auto, ali mora da postoji doza realnosti. Cayman je ipak neki tako reci, ''sveti gral'' vozackih automobila.
Scuderia
Reactions:

Post od Scuderia »

Stock 235 i bilo koji nonM nemaju LSD, pa to bezanje zadnjeg kraja, zabava i prolasci krivine u brzim krugovima verovatno nisu ni slicni kao kod M-a.

I za mene je Cayman ''sveti gral'' vozackih automobila, ali uopste ne iskljucujem mogucnost da bi mi M2 u realnom saobracaju bio zanimljiviji.

GT4 je verovatno dosta teze izbaciti iz ravnoteze u odnosu na S/GTS jer je nizi, laksi, drugacijeg podvozja, hardcore verzija, koja se sigurno vozi kao karting i postavlja mnogo brza vremena na stazi, to koliko je zabavno na Track day toliko moze biti mana u stvarnom saobracaju na krivudavim putevima. Ne nuzno, ali ako neko voli da mlati zadnjim krajem onda ce mu gotovo sigurno vise prijati M.
Scuderia
Reactions:

Post od Scuderia »

E sad me seti na ovaj klip, kacio sam ga vec, ali odlicno poredjenje 458 koji je druga dimenzija na stazi u odnosu na ono sto izvlacis na putu i GT3 koji moze i na putu da bude priblizno zanimljiv kao i na traci

https://www.youtube.com/watch?v=PStXqJAfTTg
Odgovori