i sta mi sad kao treba da prepoznamo koja je tabla od g6 a koja od g7...?
kod modela sa toliko vizuelne inventivnosti, razlikovao bih je od g2 sto posto, mozda i od g3, za dalje ne mogu da garantujem
Pre jedno 10 -tak dana sam najzad dobio od autokomerca TSI 1.2 najslabiju osnovnu verziju za test.
Covek je dovezao auto na adresu koju smo dogovorili bas kao i prosli put kad sam probao vw 6 .
Sto se vizuelnog dela tice meni je auto bas meri ,kad pricam o eksterijeru nije upadljiv i bice uvek na neki nacin zanimljiv .Enterijer koji su ponudili mi se vise svidjao u vw 6 u osnovnoj trendline -centralna srebrna konzola mi se licno ne svidja i deluje mi malo jeftino iako to mozda nije tako .Zavrsna obrada komande,prekidaci je na nivou koji je se ocekuje od Golfa sve deluje kvalitetno,cvrsto ,brisaci se ne cuju ,otvaranje prozora i sl sitnice .
Posebno me odusevio menjac izuzetno precizan i vrlo lak za rukovanje ( za razliku od ovog Fiatovog kojeg svaki dan drzim ovo je fantazija).Sedi se jako lepo napred ,kako rece covek koji ga sluzbeno koristi sedista su stvorena za duzi put ,dok su zadnja nesto tvrdja.Volan dobio malo sportski oblik odlicno lezi.
Ono najlepse je kompletan utisak u voznji koji auto pruza tu po najmanje mislim na neke performanse .. Auto za svoje dimenzije i klasu jednostavno upija rupe ,minimum vibracija ,sve deluje rafinirano kao u nekom autu vise klase ,auto bas plovi kao u nekoj D klasi .Motor se apsolutno ne cuje ,niti gume ili bilo kakav zvuk vazduha na kratktrajnih 130 km/h koje sam mogao da probam.Papucice ,menjacperfektno kao vincesterka precizno .
Motor me je odusevio zbog togo sto ima sve osobine dizelasa sto se voznje tice -povlaci jako nisko sa malo gasa i dosta je elastican ,licno sam vozio trecom 40km.h i auto je vukao .Neznam tacno koliko rpm ali moj utisak je da vec 1500 auto se moze voziti u 4 brzine bez otpora .Za moj utisak izuzetno je startan .
U odnosu na G 6 ne mogu da kazem da je spej satl ,mozda je za nijansu meksi sto se vesanja tice takav mi je utisak u voznji mozda ima veze i sa sedistima uglavnom posto sam probao 1.4 atmo i osnovni 1.6 tdi ne mogu da povlacim neke paralele pogotovo sa prvim .