Imali smo, nismo znali
Re: Imali smo, nismo znali ...
Ja sam stariji od vas, izgleda, i moj period detinjstva i skolovanja pamtim kao najlepse, bezbrizno vreme sa puno druzenja i sporta. Kao ilustracija da smo u gimnaziji jedva cekali velike odmore da igramo basket . . .
A uvece obavezan korzo ili strafta kako neki zovu. Svako je imao svoje drustvo i znalo se gde stoji.
A uvece obavezan korzo ili strafta kako neki zovu. Svako je imao svoje drustvo i znalo se gde stoji.
Vecini ljudi su detinjstvo i skolski dani najlepsi period zivota tako da to nema veze sa sistemom.
Sent from my m2 using Tapatalk
Sent from my m2 using Tapatalk
Pa donekle ima i veze. Ranije su bile sekcije u skolima gde se nije placala clanarina ukljucujuci i folklorne senkcije a sada se to placa. Zatim u sportskim amaterskim klubovima je selekcija mnogo vise bila po kvalitetu a sada dobrim delom na osnovu sponzorstva. Moj komsija da mu sin igra fudbal sponzorise pripreme ekipe. Znaci ima i do nacina kako sistem funkcionise i kako je organizovan.
Meni je dan danas skroz neobično kad treba da plaćam svojoj deci odbojku, košarku, plivanje...
Nekad (70te - 80te) je to sve bilo besplatno. Kao i škola matematičara, šaha (ali nije se kartalo šaha...)
Nekad (70te - 80te) je to sve bilo besplatno. Kao i škola matematičara, šaha (ali nije se kartalo šaha...)
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Slušam danas vesti, tim matematicke gimnazije osvojio prvo mesto no nekom takmičenju. Kažu da je bilo para išlo bi bar još 12 učenika. Pa ako za to nema para za šta ima? Verovatno i za to trebaju sponzori.
Sent from my HTC Desire 626 using Tapatalk
Sent from my HTC Desire 626 using Tapatalk
Posetite www.garaza.rs !
@ Jaksa
Supruga naseg nastavnika fizickog je celoj ekipi pravila tortu kada u u nekom sportu obezbedimo da nasa osnovna skola ide na republicko takmicenje. A sve sekcije su bile besplatne i nastavnici su pred takmicenje posebne pripreme pravili za one koji bi se kvalifikovali za dalje. Ma ne vredi da mnogo da govorim, ostaje mi samo da se lepo secam.
Usput sto je vazno da je ovaj sistem sada bio ranije ni moj otac a ni ja se verovatno ne bi mogli skolovati kao sto jesmo.
Supruga naseg nastavnika fizickog je celoj ekipi pravila tortu kada u u nekom sportu obezbedimo da nasa osnovna skola ide na republicko takmicenje. A sve sekcije su bile besplatne i nastavnici su pred takmicenje posebne pripreme pravili za one koji bi se kvalifikovali za dalje. Ma ne vredi da mnogo da govorim, ostaje mi samo da se lepo secam.
Usput sto je vazno da je ovaj sistem sada bio ranije ni moj otac a ni ja se verovatno ne bi mogli skolovati kao sto jesmo.
Ja sam došao do dipl.ing. diplome a da nisam ni jedan dinar dao, sem za knjige i neke sitne besmislice.
Znači, ni jedan privatan čas nikad, ni jedan (pu pu) plaćen ispit...
Može to i danas, ali mnogo redje.
Suština navedenog je da je danas maha uzela deintelektualizacija a ljudi ne znaju kako da se bore protiv toga jer ni za šta drugo sem sadašnjeg vremena ni ne znaju.
Znači, ni jedan privatan čas nikad, ni jedan (pu pu) plaćen ispit...
Može to i danas, ali mnogo redje.
Suština navedenog je da je danas maha uzela deintelektualizacija a ljudi ne znaju kako da se bore protiv toga jer ni za šta drugo sem sadašnjeg vremena ni ne znaju.
To i ja celo vreme isticem. Jedina sansa da se pristojno zivi za mlade jeste da imaju konjukturno obrazovanje, neki trazen tehnicki fakultet. A to bas nije ni lako, pogotovu sto pored ima tatine dece kojima najcesce pada sve sa neba od uspesnog tate biznismena.
I sta je sustina ovog sistema da se covek posmtra kao radnik u procesu proizvodnje da se sto manje plati, kao i da mu se formira potrosacki mentalitet da bi bio potrosac dobara i time zatvori krug proizvodnje i prodaje koji omogucava stvaranje profita.
Jeste slozena su ovo vremena i ima mnogo izazova i nije lako se u svemu snaci, pogotovu nama koji smo i drugacije vaspitavani.
I sta je sustina ovog sistema da se covek posmtra kao radnik u procesu proizvodnje da se sto manje plati, kao i da mu se formira potrosacki mentalitet da bi bio potrosac dobara i time zatvori krug proizvodnje i prodaje koji omogucava stvaranje profita.
Jeste slozena su ovo vremena i ima mnogo izazova i nije lako se u svemu snaci, pogotovu nama koji smo i drugacije vaspitavani.
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Vi koji ste drugačije vaspitavani treba da gledate šta ćete u penziji raditi. Dosta ste nam čorbu zapržili, od nečega ostavili ništa i još pametujete ne tako nego ovako kako ti ja kažem. Pustite nas mlade na miru a vi sebe gledajte.
Daleko sam ja od penzije i radim i više nego što treba, a ovaj gore komentar govori sam za sebe dosta.
Lepo ti momče ("90" u imenu verovatno označava godište?) knjigu u ruke pa i ti nešto uradi i za sebe i za sve nas koji ćemo jednom u penziju.
Edit - samo jedno pitanje: ko je platio opela?
Lepo ti momče ("90" u imenu verovatno označava godište?) knjigu u ruke pa i ti nešto uradi i za sebe i za sve nas koji ćemo jednom u penziju.
Edit - samo jedno pitanje: ko je platio opela?

- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Dusane, lakse malo, niko ovde ne rusi drugom sneska. Oni ljudi su odrasli u nekom drugom periodu ni krivi ni duzni, velikom vecinom, nemaju oni veze niti su imali na tadasnju geostratesku situaciju. Meni je licno zao sto nisam detinjstvo i mladost proveo u takvom, a ne ovom polusvetu.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- shandu90
Platili ga poreski obveznici
jedan je na oca, drugi je na firmu

Imali su veze, išli su na ratište ili bežali od njega. Pa posle od bombardovanja.
Platio tata, znači...shandu90 napisao:Platili ga poreski obveznicijedan je na oca, drugi je na firmu
Kad zaradiš za nov, sam, i izvezeš ga iz salona, javi se.
Do tada - edukacija i rad. I na "vi" sa čikama.
- shandu90
Ja se izvinjavam čikama, mada par njih i znam od ranije.