Hrvatska
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Re: Hrvatska
Teška tema je crkva kod nas. Vera je drugo, instant ili ne.
Kamo sreće da narod ima pravo glasa i da bira verske poglavare, vrhovne, pa lokalne, sve do svake crkve pojedinačno. Ovako crkva upravlja nama, gore nego političari, a mi se gložimo.
TapaT
Kamo sreće da narod ima pravo glasa i da bira verske poglavare, vrhovne, pa lokalne, sve do svake crkve pojedinačno. Ovako crkva upravlja nama, gore nego političari, a mi se gložimo.
TapaT
Ja se na poglavare ne obazirem ni malo. Vera ne treba nikome da bude vezana za njih. I onako dostanjih bude birano lobiranjem što amera, što raznih brnaba... To sa Bogom veze nema.
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
Davno čuh odlično karakterisanje ovdašnje crkve: "Ja nemam problem s bogon, već njegovom ovozemaljskom administracijom". 10-ak godina sam usko sarađivao sa ljudima iz novosadske crkvene opštine. Ako tu dva čoveka završe u raju... Mada kontam da su davno raskrstili sa bogom i verom. Slično je i sa novokomponovanim vernicima koji se na obredima u crkvi krste i kad treba i kad ne treba, kad prolaze pored crkve..., a grehova im se na zna broj.
Tako i moj otac kaže, pop ti je kao šuster to ti je zanimanje i posle ode kući. Čast izuzecima ali upoznao sam momke koji su išli na bogosloviju, to se samo pričalo koliko se popilo i potuklo. Rekoh pa vi kao da ste sa tribina pa samo uzeli jednobojne dreseve.
- pedja
- član 001
Poenta je da je crkva stvorila sve te kategorije, koje je na različite načine vezala uz sebe.
Bitno je svakome naći žicu, vezati za crkvu, a još prilog ako kapne...
Ko se kada krsti, ko poštuje zapovesti, ko zna Oče naš, ko ide na liturgije, ko, kako i zašto posti, ko slavi slavu, a ko pravi hepening sa više gostiju od komšije...nije ni bitno. Cilj je održanje i povećanje poverenja u crkvu, uz odgovarajući rast priloga.
Crkva je iskusno dočekala i iskoristila činjenicu da je naš narod uvek verovao crkvi i vojsci. Kvantni skok, nastao krajem prošlog veka...od kraja komunista, pa dalje, kroz ratove i bedu.
U CG su se umešali kada im je bilo bitno. Sada im je bitno da se ne umešaju u pitanje litijuma i sl...
Tuga jedna, kao što je i jahanje na zaostavštini pokojnog Patrijarha Pavla.
TapaT
Bitno je svakome naći žicu, vezati za crkvu, a još prilog ako kapne...
Ko se kada krsti, ko poštuje zapovesti, ko zna Oče naš, ko ide na liturgije, ko, kako i zašto posti, ko slavi slavu, a ko pravi hepening sa više gostiju od komšije...nije ni bitno. Cilj je održanje i povećanje poverenja u crkvu, uz odgovarajući rast priloga.
Crkva je iskusno dočekala i iskoristila činjenicu da je naš narod uvek verovao crkvi i vojsci. Kvantni skok, nastao krajem prošlog veka...od kraja komunista, pa dalje, kroz ratove i bedu.
U CG su se umešali kada im je bilo bitno. Sada im je bitno da se ne umešaju u pitanje litijuma i sl...
Tuga jedna, kao što je i jahanje na zaostavštini pokojnog Patrijarha Pavla.
TapaT
- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
Meni drugar poslao slike ovog cvetanja mora pre neki dan. Moram priznati da nikad ranije nisam ni čuo za to, a srećom ni doživeo.
Pretoplo je more, nema šta. Ovako toplo ne pamtim da je ikada bilo. Super za žene i decu, ali meni ne prija kad baš ni malo ne može da me rashladi.
Pretoplo je more, nema šta. Ovako toplo ne pamtim da je ikada bilo. Super za žene i decu, ali meni ne prija kad baš ni malo ne može da me rashladi.
- pedja
- član 001
I CG kažu da nije baš toplo more, okrenula ga bura, kako se kaže
TapaT
TapaT
Na zvaničnom meteo sajtu CG stoji da je danas u Budvi temperatra mora bila 25 stepeni u 14.00 časova.
Nije baš da je vrelo, ali, može se
Nije baš da je vrelo, ali, može se

Brat bio dole 10 dana, došao pre 2 dana, kaže piše tih 24-25-26 stepeni, ali ih nema tamo gde treba (po njegovom osećaju).
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
- carov2
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Kontakt:
Offtopic i neću više
Lako je danas kritikovati crkvu, plus oni kao da namerno daju povoda, plus ih sve više boli kurac da se "kriju" i slično, u Sofiji u jednoj crkvi i piceriju otvorili
, ali takođe treba spomenuti, a o tome i pišem, one prave vrednosti koje naša religija propoveda i naravno da mislim na one normalne ljude, ne one koji se krste i mole Bogu da im prođe tiket.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Lako je danas kritikovati crkvu, plus oni kao da namerno daju povoda, plus ih sve više boli kurac da se "kriju" i slično, u Sofiji u jednoj crkvi i piceriju otvorili

Sent from my iPhone using Tapatalk
Tekst kao tekst je takav kakav je ,ali su ispod teksta komentari koji stvaraju priču. To uvijek čitam

Poslano sa mog SM-A346B koristeći Tapatalk
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Ne čitam tabloide. Mogu da otvorim link ako neko postavi čisto da vidim o čemu se radi i u roku od 5 sekundi zatvorim čim vidim da je neka glupost, što je 99% današnjih članaka po tabloidima. Dovoljno je videti naslov.
Komentare tek ne čitam jer to tek nema smisla. Svako se može potpisati kao Đuro i napisati kakvu god baljezgariju hoće. Da ne pričamo o botovima i plaćenim komentarima.
Ako me nešto zanima, kao recimo ova tema o kojoj ovde pišemo, Hrvatska, pitam lepo ovde ljude i u 99% dobijem iskrene odgovore i tačne informacije. Ovde se mnogi od nas znamo 15+ godina, što uživo, što samo online. Ali znam tačno ko je relevantan i kome se može verovati. Tako su ovakve teme i dozvoljene i to im je namena.
Uvek se skreće sa teme, toga sam svestan. Al dajte da se trudimo da ostanemo na pravom koloseku. Jer svako skretanje na priču o nacionalizmu, politici, veri i slično, neće doneti ništa pametno.
Sent from my 2201116SG using Tapatalk
Komentare tek ne čitam jer to tek nema smisla. Svako se može potpisati kao Đuro i napisati kakvu god baljezgariju hoće. Da ne pričamo o botovima i plaćenim komentarima.
Ako me nešto zanima, kao recimo ova tema o kojoj ovde pišemo, Hrvatska, pitam lepo ovde ljude i u 99% dobijem iskrene odgovore i tačne informacije. Ovde se mnogi od nas znamo 15+ godina, što uživo, što samo online. Ali znam tačno ko je relevantan i kome se može verovati. Tako su ovakve teme i dozvoljene i to im je namena.
Uvek se skreće sa teme, toga sam svestan. Al dajte da se trudimo da ostanemo na pravom koloseku. Jer svako skretanje na priču o nacionalizmu, politici, veri i slično, neće doneti ništa pametno.
Sent from my 2201116SG using Tapatalk
Posetite www.garaza.rs !
- srdjanyo
- Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
- Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
- Kontakt:
Ne znam što se opterećujete HR državom?
(Znam da je dosta aktivnih članova foruma rođeno tamo.)
I zašto se svaka rasprava na forumu završi sa poslom, ovaj, religijom? I onda se nadovezuje nesrećna država BIH.
Da li Srbi žive i u ostalim EU članicama i tamo rađaju decu i kupuju stanove kuće koje će njihova deca i potomci koristiti? Da. I opet ne raspravljamo o npr. Nemačkoj i zašto su mnoge stvari tamo takve ili onakve?
Oni su oni - mi smo mi.
Kada se nađem na njihovoj teritoriji poštujem njihove zakone, države Hrvatske. Isto to radim sada u Grčkoj.
Živi i pusti druge da žive. Tako jednostavno.
Biti kosmopolita nije teško, verujte.
A ove rasprave u prazno izvlače iz ljudi puno energije.
Sent from my SM-A528B using Tapatalk
(Znam da je dosta aktivnih članova foruma rođeno tamo.)
I zašto se svaka rasprava na forumu završi sa poslom, ovaj, religijom? I onda se nadovezuje nesrećna država BIH.
Da li Srbi žive i u ostalim EU članicama i tamo rađaju decu i kupuju stanove kuće koje će njihova deca i potomci koristiti? Da. I opet ne raspravljamo o npr. Nemačkoj i zašto su mnoge stvari tamo takve ili onakve?
Oni su oni - mi smo mi.
Kada se nađem na njihovoj teritoriji poštujem njihove zakone, države Hrvatske. Isto to radim sada u Grčkoj.
Živi i pusti druge da žive. Tako jednostavno.
Biti kosmopolita nije teško, verujte.
A ove rasprave u prazno izvlače iz ljudi puno energije.
Sent from my SM-A528B using Tapatalk
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
I je l bio ko u Istri skorije, cveta li more, vidim baš gadno oko Poreča, Rovinja...
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatsk ... a-15489852
https://www.youtube.com/shorts/Ba251o-mAIw
https://www.vecernji.hr/vijesti/foto-ov ... ma-1790845
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatsk ... a-15489852
https://www.youtube.com/shorts/Ba251o-mAIw
https://www.vecernji.hr/vijesti/foto-ov ... ma-1790845
Poslednja izmena od Ji 4Tze u 09 Avg 2024, 10:23, izmenjeno 1 put ukupno.
Boringly average, but also perfect for school run mums