Hrvatska

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Re: Hrvatska

Post od pedja »

Teška tema je crkva kod nas. Vera je drugo, instant ili ne.

Kamo sreće da narod ima pravo glasa i da bira verske poglavare, vrhovne, pa lokalne, sve do svake crkve pojedinačno. Ovako crkva upravlja nama, gore nego političari, a mi se gložimo.

TapaT

Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Ja se na poglavare ne obazirem ni malo. Vera ne treba nikome da bude vezana za njih. I onako dostanjih bude birano lobiranjem što amera, što raznih brnaba... To sa Bogom veze nema.

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

Slika
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

Davno čuh odlično karakterisanje ovdašnje crkve: "Ja nemam problem s bogon, već njegovom ovozemaljskom administracijom". 10-ak godina sam usko sarađivao sa ljudima iz novosadske crkvene opštine. Ako tu dva čoveka završe u raju... Mada kontam da su davno raskrstili sa bogom i verom. Slično je i sa novokomponovanim vernicima koji se na obredima u crkvi krste i kad treba i kad ne treba, kad prolaze pored crkve..., a grehova im se na zna broj.
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Tako i moj otac kaže, pop ti je kao šuster to ti je zanimanje i posle ode kući. Čast izuzecima ali upoznao sam momke koji su išli na bogosloviju, to se samo pričalo koliko se popilo i potuklo. Rekoh pa vi kao da ste sa tribina pa samo uzeli jednobojne dreseve.

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

Slika
Korisnikov avatar
Sinisa G.
Reactions:
Pridružio se: 11 Feb 2014, 11:25
Garaža: GTS, EVO500, GSI

Post od Sinisa G. »

Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:

Post od pedja »

Poenta je da je crkva stvorila sve te kategorije, koje je na različite načine vezala uz sebe.

Bitno je svakome naći žicu, vezati za crkvu, a još prilog ako kapne...

Ko se kada krsti, ko poštuje zapovesti, ko zna Oče naš, ko ide na liturgije, ko, kako i zašto posti, ko slavi slavu, a ko pravi hepening sa više gostiju od komšije...nije ni bitno. Cilj je održanje i povećanje poverenja u crkvu, uz odgovarajući rast priloga.

Crkva je iskusno dočekala i iskoristila činjenicu da je naš narod uvek verovao crkvi i vojsci. Kvantni skok, nastao krajem prošlog veka...od kraja komunista, pa dalje, kroz ratove i bedu.

U CG su se umešali kada im je bilo bitno. Sada im je bitno da se ne umešaju u pitanje litijuma i sl...

Tuga jedna, kao što je i jahanje na zaostavštini pokojnog Patrijarha Pavla.

TapaT

Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

Meni drugar poslao slike ovog cvetanja mora pre neki dan. Moram priznati da nikad ranije nisam ni čuo za to, a srećom ni doživeo.

Pretoplo je more, nema šta. Ovako toplo ne pamtim da je ikada bilo. Super za žene i decu, ali meni ne prija kad baš ni malo ne može da me rashladi.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:

Post od pedja »

I CG kažu da nije baš toplo more, okrenula ga bura, kako se kaže

TapaT

pedalaš
Reactions:
Pridružio se: 02 Okt 2023, 14:01

Post od pedalaš »

Na zvaničnom meteo sajtu CG stoji da je danas u Budvi temperatra mora bila 25 stepeni u 14.00 časova.
Nije baš da je vrelo, ali, može se :)
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Brat bio dole 10 dana, došao pre 2 dana, kaže piše tih 24-25-26 stepeni, ali ih nema tamo gde treba (po njegovom osećaju).

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

Offtopic i neću više

Lako je danas kritikovati crkvu, plus oni kao da namerno daju povoda, plus ih sve više boli kurac da se "kriju" i slično, u Sofiji u jednoj crkvi i piceriju otvorili , ali takođe treba spomenuti, a o tome i pišem, one prave vrednosti koje naša religija propoveda i naravno da mislim na one normalne ljude, ne one koji se krste i mole Bogu da im prođe tiket.

Sent from my iPhone using Tapatalk
LAV-LAV
Reactions:
Pridružio se: 27 Okt 2019, 10:49

Post od LAV-LAV »

Tekst kao tekst je takav kakav je ,ali su ispod teksta komentari koji stvaraju priču. To uvijek čitam Slika

Poslano sa mog SM-A346B koristeći Tapatalk

Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Ne čitam tabloide. Mogu da otvorim link ako neko postavi čisto da vidim o čemu se radi i u roku od 5 sekundi zatvorim čim vidim da je neka glupost, što je 99% današnjih članaka po tabloidima. Dovoljno je videti naslov.

Komentare tek ne čitam jer to tek nema smisla. Svako se može potpisati kao Đuro i napisati kakvu god baljezgariju hoće. Da ne pričamo o botovima i plaćenim komentarima.

Ako me nešto zanima, kao recimo ova tema o kojoj ovde pišemo, Hrvatska, pitam lepo ovde ljude i u 99% dobijem iskrene odgovore i tačne informacije. Ovde se mnogi od nas znamo 15+ godina, što uživo, što samo online. Ali znam tačno ko je relevantan i kome se može verovati. Tako su ovakve teme i dozvoljene i to im je namena.

Uvek se skreće sa teme, toga sam svestan. Al dajte da se trudimo da ostanemo na pravom koloseku. Jer svako skretanje na priču o nacionalizmu, politici, veri i slično, neće doneti ništa pametno.

Sent from my 2201116SG using Tapatalk

Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
srdjanyo
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
Kontakt:

Post od srdjanyo »

Ne znam što se opterećujete HR državom?
(Znam da je dosta aktivnih članova foruma rođeno tamo.)
I zašto se svaka rasprava na forumu završi sa poslom, ovaj, religijom? I onda se nadovezuje nesrećna država BIH.
Da li Srbi žive i u ostalim EU članicama i tamo rađaju decu i kupuju stanove kuće koje će njihova deca i potomci koristiti? Da. I opet ne raspravljamo o npr. Nemačkoj i zašto su mnoge stvari tamo takve ili onakve?
Oni su oni - mi smo mi.
Kada se nađem na njihovoj teritoriji poštujem njihove zakone, države Hrvatske. Isto to radim sada u Grčkoj.
Živi i pusti druge da žive. Tako jednostavno.
Biti kosmopolita nije teško, verujte.
A ove rasprave u prazno izvlače iz ljudi puno energije.

Sent from my SM-A528B using Tapatalk

Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Poslednja izmena od Ji 4Tze u 09 Avg 2024, 10:23, izmenjeno 1 put ukupno.
Boringly average, but also perfect for school run mums
Odgovori