Fiat 500L

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Re: Fiat 500L

Post od ljubitelj »

paja napisao: da nema teorijske šanse da troši 3 litre osim ako se konstantno vozi 70 na auto putu.
Hm, pre 30 godina je Audi 80 1,3 benzinac trosio manje od 3 litre na slicnom testu od Hamburga do negde u Spaniji, gde je prosao oko 2200km sa jednim rezervoarom. Bese negde 1982-83. godina.
Naravno kako se i inace vozi pri testiranju smenjivali su se vozaci a vozilo se brzinom od 50-70km/h po ravnom autoputu bez vetra u najvisem stepenu prenosa uz sto nezniju nogu na gasu tj bez osetnog ubrzavanja a gume jace napumpane.
Bilo je to sve lepo opisano u nekom casopisu, mozda ga jos imam sa sve itinererom, prolaznim vremenima, zapazanjima vozaca i slicno.
Ostalo mi je u secanju da je vozac komentarisao u dnevniku voznje da je malo cudnovat osecaj kada vozis autobanom a preticu te kolone slepera.

Test su radili Nemci i naravno da je prevashodno bila marketinska bajka.
To je bilo doba kada je VW uveo start stop sistem u svoje modele serije Formel E. Pocetkom 80tih je naveliko start stop bio popularisan pa je bila i aftermarket ponuda.
Nakon 30 godina moda se vraca, mozda ce ovaj put rezultat biti uspesniji.

Realna potrosnja u realnom saobracaju kako se i inace koristi auto je naravno sasvim druga prica.
Korisnikov avatar
perfiko
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 07:53
Garaža: Fiat Croma

Post od perfiko »

Uroš S. napisao:Više puta sam spomenuo da sam jednom na magistrali napravio prosek ispod 4l na uzorku od 200+km(ZL-BG), i to uz ne baš penzionersku vožnju, na zimskim gumama. E zamisli sad još da sam imao podešen ECU, Esaver gume, podešenu aerodinamiku, 6. brzinu...
Evo zamislio sam i vidim te kako stojiš pored magistrale i prodaješ višak goriva da rezervoar ne prelije. :kezo:

O 500L:
Ubeđen sam da bi meni prosek bio barem dve litre više, a i to bi smatrao odličnim rezultatom.
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Korisnikov avatar
crni
Banned
Reactions:
Pridružio se: 13 Nov 2012, 09:15

Re: Одг: Fiat 500L

Post od crni »

Pumpa Zarkovo-Djevdjelija 552km sistemom do cepa potroseno 18,7 l dizela. Pomenuti Ford je u pitanju. Pun ko oko. E tako...sad vi nastavite sa caskanjem

Послато са LG-P990 користећи Тапаток 2
Ropstvo nikad nije iskorenjeno, samo se proširilo na druge rase.
-Čarls Bukovski-
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Da je prazan i da nisi cepao 160, verovatno bi trošio 1.5? :-D

Tapatalk 4
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Meni skuter 50 kubika trosi 3 litra :mrgreen:
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Crni ajde mi objasni kojim režimom vožnje bi na relaciji BG Niš BG postigao potrošnju od 3l mojim 1.6 mjet-om.
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Slika
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Ja sam sa Puntasinom zaista trosio nekih 3,6l od Poljske do Srbije, ali sam striktno vozio do 100km/h na skali, tj zalepio sam pedalu na toj brzini i laganeze.
Ja manje nema sanse da potrosim.
Dok je Astra 1,7 mogla oko 4,5 u tim idealnom uslovima.
Korisnikov avatar
crni
Banned
Reactions:

Post od crni »

paja napisao:Crni ajde mi objasni kojim režimom vožnje bi na relaciji BG Niš BG postigao potrošnju od 3l mojim 1.6 mjet-om.
brzina...ne manje od 80, ne vise od 120
strogo pratiti i predvidjati saobracaj da se ne upadne u nagla kocenja i naglo dodavanje gasa zbog preticanja
na uzbrdicama na vreme hvatati zalet i na vreme saltati
na nizbrdicama bez gasa ili minimalno u zavisnosti od nagiba
i najvaznije, ne upustati se u trku sa drugim vozilima i ne dokazivati jugu i kecu da si brzi
mozda 3l nije realno, ali sa ovakvom voznjom 100% bih ga spustio na 3,5l
-Čarls Bukovski-
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

astru 1.9 cdti spustio sam na oko 3 litara ( mislim da je bilo 3.3 ) ali vozio sam iza kamiona jer sam hteo da vidim koliko mogu spustiti potrošnju
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

crni napisao:
paja napisao:Crni ajde mi objasni kojim režimom vožnje bi na relaciji BG Niš BG postigao potrošnju od 3l mojim 1.6 mjet-om.
strogo pratiti i predvidjati saobracaj da se ne upadne u nagla kocenja i naglo dodavanje gasa zbog preticanja
i najvaznije, ne upustati se u trku sa drugim vozilima i ne dokazivati jugu i kecu da si brzi
Ma nema šanse. Da bi postigao tako malu potrošnju (u koju inače ni ja ne verujem :D ) moraš takvu ciglu od auta voziti sigurno ispod 70 km/h, i to konstantno, dakle autoput... I veliko je pitanje kako su to oni postigli, da li su recimo dodatno olakšavali taj auto, da nije to možda onaj srednji primerak koji je vozio recimo u zavetrini iza prvog i tako neke slične kerefeke... :)
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Čitam, sve mislim da sam na ana.rs forumu, a znam da ga nemam na tapatalku. :-D

Tapatalk 4
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Ja sam spustio Punta na 2l na 100km, kad se spustas niz Rudnik, sve vreme to stoji na bordu :rofl:
Korisnikov avatar
crni
Banned
Reactions:

Post od crni »

Saša napisao:
crni napisao:
Ma nema šanse. Da bi postigao tako malu potrošnju (u koju inače ni ja ne verujem :D ) moraš takvu ciglu od auta voziti sigurno ispod 70 km/h, i to konstantno, dakle autoput... I veliko je pitanje kako su to oni postigli, da li su recimo dodatno olakšavali taj auto, da nije to možda onaj srednji primerak koji je vozio recimo u zavetrini iza prvog i tako neke slične kerefeke... :)
Kada budes vozio po mojim upustvima mozemo da pricamo. Ovako ostaje ti samo da spekulises

Послато са LG-P990 користећи Тапаток 2
-Čarls Bukovski-
Korisnikov avatar
dunx81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:20
Garaža: Civic 1.8

Post od dunx81 »

Bax napisao:Meni skuter 50 kubika trosi 3 litra :mrgreen:
Mnooogo. :) Aprilia Di-Tech 1,9l od cepa do cepa. Gianelli auspuh,Malossi kvacilo,dal je bio cipovan-ne znam :)

Vezano za 500l, Paja ima konkretan primerak a svi mi podatke iz prve ruke. Ne znam sta ima da nagadjamo.
sent using Tapatalk
Odgovori