Ni ja ne podnosim te kocke.. ali sad je pristojno uradjeno, prvo su uradili asfalt pa preko poredjali kocku.
Verujem da sad nece moci da propadne, ulegne.
Recimo oni prilazi mostu duga su katastrofalni, razbiju kola.
Nije to skadar Nuk, ima daleko gorih skadrova ali su na srecu zavrseni u poslednje vreme kao npr. kruzni tok kod Rodica velikog. Novi most da ne spominjem...
Inace moze lepo da se odrade te kockice, primer je Radnicka.
Kaldrma u Radnickoj je jedino mesto koje su odradili profi ljudi. Sve nakon toga su radili sami radnici Puta i to ubrzo nece ni na sta liciti (gledao sam ih kako rade). Ja pizdim sto se sve radi ofrlje-tek da se odradi i sto brze uzme kes, umesto da i to malo sto uzmu da poprave, naprave k'o ljudi, jer ko zna kada ce opet doci na red ta ista stvar.
Ovaj potez kod Riblje pijace bas lepo izgleda i velika je steta sto je trg na kraju tako nakaradno uradjen. Onome ko ga je osmislio i projektovao treba trajno oduzeti licencu!
Sad sam tek skontao da je i u Milosa Bajica nestalo 20tak parikng mesta sa pocetka ulice, takodje auta se sad parkiraju bocno, bice tu haos. Trg Vovode Supljikca da ne spominjem, maloumni politicar je dao zeleno svetlo da se to radi, verovatno je i njemu dao neko nesto zeleno ali vise komada...
Klizu se i po suvom, a po kisi ili snegu su opasnost, za vozace, za pesake, za bicikliste... Klasicna kaldrma je jos i dobra naspram zute glatke cigle. Kada su u pitanju prakticne stvari, uopste nisam sentimentalan.
Nego neki dan gledam onaj "Prostor i ja" na RTV, pa kažu da će umesto onog improvizovanog parkinga preko puta pošte, neko graditi zgradu od 13 spratova sa 45000 kvm. Na koju foru na onoj relativno maloj površini?
Nije to bas tako mala povrsina. Problem je sto se zbog necije guzice menja regulacioni plan centra grada i dozvoljava gradnja tako neceg. Frankenstajn grad nastavlja svoj divlji preobrazaj. Nabijem ih sve zajedno!
Pritom, ako sam dobro cuo, nece graditi podzemnu garazu, vec samo u prizemlju, tako da ce parking nakon izgradnje biti prilican problem.
Ja sam za to da se tu nesto gradi ali po meri grada.. ovako sad te rupe izmedju inteze i bivse novosadske banke i ekonomske skole izgledaju sablasno sa sve tim parkinzima u blatu..