Kod nas (NL) se online upise kod ucenika i sve knjige dodju u paketu kuci besplatne (koliko su im lenji klinci, i sta ti je to biznis, jedino sto se placa su puskice

nekada smo mi to pravili sami, a sada je to dovedeno na nivo industrije

) - vazi za srednju skolu, mada moraju da se kupuje sveske i olovke, a za osnovnu skolu se ne kupuje nista nego ih sve ceka i ostaje u skoli (knjige, sveske, olovke...), sto je dosta veliki problem jel nemas apsolutno nikakav uvid sta se desava i uci u skoli. Plus skole cesto vode na svoj racun decu na izlete, mada mora da se nesto i plati...
A sto se tice skolovanja bez entuziazma nema napredovanja ni u jednoj zemlji, smo je negde malo lakse, a negde teze... Ja gledam moju cerku koja sa 8 godina bolje (i pravilnije) prica, cita i pise Holandski (necu joj nikada prici a cak ni na tom nivou

).. A srecom Srpski joj je na isto tako visokom nivou

inace vrlo je tuzno da 90% nase dece u Holandiji natucaju Srpski, kod moje cerke koja je rodjena i odrasla u Amsterdamu ne moze da se provali da nije iz Beograda - bar ne lako
Inace ovde je prokletsvo i prednost sto moze da se bira tip osnovne skole, a ima ih bas mnogo, svaka sa svojim programima. Obicna, Katolicka, Dalton, Montisori, Slobodan izbor (ucis i radis sta zelis) IPad (sve rade samo sa kompjuterima)

itd... I skoro su sve besplatne. Mada u mnogima se ocekuje da roditelj podosta ucestvuje u organizaciji i pomaze... A da ne pricam da cesto deca ciste skolu i rade poslove po istoj (a posle su protiv iskoriscavanje dece

) i to od osnovne...