Kojim putem putovati?

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
A170T
Reactions:
Pridružio se: 30 Jun 2013, 13:47

Re: Kojim putem putovati?

Post od A170T »

Jel bio neko ka Staroj Planini u zadnjih mesec dana? Zanima me da li su asfaltirali one delove puta koji su bili raskopani?
Korisnikov avatar
Starfury
Reactions:
Pridružio se: 23 Maj 2021, 10:49

Post od Starfury »

Gde tacno?
A170T
Reactions:
Pridružio se: 30 Jun 2013, 13:47

Post od A170T »

Pa pri vrhu na 5-6 mesta su raskopali put pa su samo zasipali sitnim kamenom. Malo smara jer miraš da spustiš u prvu dok pregaziš preko toga, pa opet da šaltaš što već nije idealno za auto koji je ionako opterećen tolikim usponom.
Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:
Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V

Post od Gazu »

Društvo, plan za sutra mi je da idem na Staru Planinu. Jel imate neki predlog kuda je lepo ili iz pravca Niša? Da se nešto vidi, a i put da je OK...

Deluje mi da bi bilo super po danu proći kroz Sićevačku Klisuru i videti vodopad Bigar?

A i koji bi bio zgodan put posle za vožnju po mraku? Tad više nema šta da se vidi, pa je drastično bitnije da je put dobar.

Može i koji predlog za restoran ili kafić neki u tom kraju, za slučaj da se nađe vremena.

Sent from my Motorola Edge 50 Fusion using Tapatalk

Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Odakle i gde na Staru Planinu?
Bigar je lako dostupan, ne zavisi od toga kojim putem si došao do njega.
Kroz klisuru ja ne bih išao kad već imaš autoput, skrećeš sa njega tek za Malču i posle ideš na Svrljig i dalje na Jalovik Izvor.
Neka me neko ispravi ako ima bolja varijanta.
Korisnikov avatar
zdushan
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4

Post od zdushan »

Takoe

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:

Post od Gazu »

Plan mi je autoputem da idem iz Novog Sada ka Nišu, i onda dalje autoputem dokle vi kažete, od pogodnim prema ka Crnom Vrhu.

Hvala!

Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:

Post od Gazu »

Izvinjavam se što mi je prethodna poruka bezveze, ja žurio, a autocorrect uradio svoj posao.

U svakom slučaju, sad vidim da su to dve varijante za mene. Jedna je taj put preko Malče, Svrljiga i Jalovika. Tuda bi onda definitivno povratak.

A za odlazak, da li je put kroz Sićevačku klisuru suviše loš, ili samo mislite da nema tu ništa naročito zbog čega bi se neko tuda vozio tim dužim putem?

Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:

Post od Heinz »

Tuda se ranije išlo za Bugarsku. Sve i da kreneš klisurom, gde izlaziš iz nje, ideš do Pirota? Loši su putevi tamo, pusti Google maps.
Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:

Post od Gazu »

Razumem. Moj plan je bio u Sićevačku, pa da se kod Bele Palanke vratim na autoput, tako do Pirota, i onda gore kad vodopadima i Crnom Vrhu. Neka, malo nezgodnije, ali može da bude road trip.

Da, i primetio sam da Google Maps nudi putanju kroz neki baš puteljak... To bi bilo da pre Pirota krenem odmah na sever. Ovako mi ne gine da se spustim malo južno prema Pirotu, a onda nazad za 180 stepeni na sever.

A povratak putem kao što si rekao.

Javljam posle kako sam se proveo. Ili "proveo".

Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:

Post od Heinz »

Sipaj pun!

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:

Post od Gazu »

O da, rezervar sipan do čepa u Nišu!

Stigao na Crni Vrh putem kojim sam rekao. Drago mi što sam se provozao kroz Sićevačku klisuru, super izgleda! Vama je možda to zdravo za gotovo, ali ja sam ipak sa ravnice.

Posle autoputem do Pirota, klasika, pa kod Tigra okret nazad ka severu, i onda uzbrdo ka vodopadima. Put jeste loš, i to zapravo postepeno biva sve lošiji. No opet, Google navigacija jeste retardirana, devojka je gledala tu neku putanju da se ne ide onoliko dole na jug ka Pirotu, ali imao sam čast da joj pokažem samo kroz koji bi nas šljunkasti put za navigacija sprovela. Usput ima simpatičnih sela, ali dosta toga je oronulo. Tužan prizor, ali skroz razumljivo zašto je to tako.

Vodopadi su odlični. Stigli samo do njih takav kad se smrkavalo. Onaj vodopad pored puta smo videli skroz po danu. Popeli se i gore, do tih gornjih smo stigli kad je baš počeo da pada mrak, ali još se lepo videlo sve. Planiramo doduše da opet idemo u sredu, tada bi sve ipak videli po danu. Do auta smo se po mraku vratili.

I na kraju stigli do smeštaja oko 20 do 7. Tu već pred Crnim Vrhom isto ima nekih čudnih delova puta - tipa naglo suženje, levo kamena kuća, desno provalija, i tu odjednom tih 10 metara puta za širine kao za jedan auto.

Bila je lepa vožnja, drago mi je da sam video taj put, ali povratak će definitivno biti tim boljim putem!

Mares
Reactions:
Pridružio se: 13 Avg 2012, 19:44

Post od Mares »

Trebalo bi u maju poslom da idem za Albaniju na dan-dva, svojim kolima, nisam nikada isao tamo pa me zanima kakva je situacija sa nasim tablicama, jel opsuteno ici ili da polako krenem da se tripujem kako cu ostati bez auta? :mrgreen:
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Ja bio pre nekoliko godina do Korče, niko nije ni pogledao auto a kamoli neka neprijatnost.
Osim na granici, pregled pasoša sa čekanjem se odužio na pola sata a bilo 2-3 auta.

Sada ti ne treba ni pasoš, može sa LK.

Što se tiče bezbednosti auta nisam niti brinuo niti razmišljao o tome ali ako imaš neki vredan i noviji auto onda kao i kod nas gledaj da parkiraš na nekom javnom mestu gde je što više prolaznika i gde eventualno možeš i da ga vidiš. Tamo se uglavnom vozili Mercedesi, poneki italijasniki auti i još poneki VW i mislim da je to gro autombila pa koa se tvoj ne uklapa u to verovatno nikome nije ni za šta interesantan.

Rekao bih da je sigurnije i bezbednije nego putovati u Madjarsku (nema onih bandi po pumpama, prosaca i prodavaca zlatnog nakita i posudja i tako to...)

Goriva ima svako malo, pumpi i perionica ima gde god se okreneš.

Dinar i lek su približno 1:1 vrednost, ugostiteljske cene su bile nešto niže nego kod nas, hrana im je odlična.
Uglavnom ponovo ću ići, bilo mi je prijatno i lepo.

To je bilo pre nekih 7 godina a koliko se promenilo ne znam, a verovatno zavisi i u koji kraj AL ideš.
xtrimi
Reactions:
Pridružio se: 25 Okt 2015, 12:21

Post od xtrimi »

Pitanje

da l neko zna kojom varijantom Raška Ivanjiva preko Goča?
D ali preko Ušća ili krenuti iz Raške pravo na Odvraćenicu

Hvala
Odgovori