Dobro veče

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Re: Dobro veče

Post od Paja »

U Beogradu nikada nisu rekli realnu temperaturu. Oni mere u hladu na metar iznad trave u Košutnjaku. Ta temperatura nema veze sa recimo Terazijama.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Okacicu slike kasnije, meni je auto merio 40 kad sam krenuo, posle 42 i to u hladu. Evo sad (21h) pokazuje 32 stepena.

Divlja vatra sa tapni i pričaj 2 ;)

EDIT:

Slika
Slika
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

NexT napisao:Naravno, nece da pokazu pravu temp jer bi onda morali da uvedu vanredno stanje, a za sad se samo prica o tome..
Ovo je suština. Zamislite da se uvede vanredno stanje, pa da poslodavci pošalju radnike kući. Pad BDP bi bio ravan onom iz zimskih meseci.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
maxer
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V

Post od maxer »

NexT napisao:auto mi je u debelom hladu iza zgrade danas merio ravno 40. Na suncu 48.
Tebi onda nije ispravan taj termometar ... primer: podne, dva WV Caddy-ja (2004.godište), jedan u hladovini od jutra a drugi na suncu takođe od jutra ... mere isto !
Moj Focus takođe meri isto - bio u hladu ili na suncu tj. bio parkiran ili vožen (ajd, eventualno da skoči pola stepena ili stepen, mada sam to retko primetio).
trojanac napisao:Divlja vatra sa tapni i pričaj 2 ;)
Šta ti je to? ... nikad čuo ovakvu rečenicu (izraz) :pardon:
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

HTC Wildfire via Tapatalk 2... ;)

Tapatalk Post
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Maxer, zavisi gde se nalazi senzor.

Al nemoj mi reci da je tebi isto ako sedis iza zgrade, i da je tu ista temp vazduha i kad stojis na nekom parkingu, gde je iznad betona 10 stepeni vise? :uf:
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Svakako u uputstvima kola piše da izmerena temperatura nije relevantna ako kola nisu u pokretu. Prošlog leta u mestu znalo je da bude i do 55C°, ali smanji se drastično već posle par minuta vožnje. Meni je danas auto merio 40°C oko 16h, što smatram da je objektivno ako je temperatura merena po standardima RHMZ bila 34-35C°. Na Suzukiju senzor se nalazi na prednjem braniku, na Pežou je na desnom retrovizoru i nisam primetio neke razlike ni zimi ni leti u merenju temperature.
Korisnikov avatar
maxer
Reactions:

Post od maxer »

NexT napisao:Maxer, zavisi gde se nalazi senzor.
Al nemoj mi reci da je tebi isto ako sedis iza zgrade, i da je tu ista temp vazduha i kad stojis na nekom parkingu, gde je iznad betona 10 stepeni vise? :uf:
Ja takvog iskustva nemam (sa pomenuta dva modela: Focus i Caddy) ... a temperaturu redovno pratim.

Takođe ovo što je iznad rekao Sloba, kod pomenutih automobila nije slučaj ... pa sad ako mi verujete - verujete a ako ne :pardon:
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Dobro vece. :isplazijezik:

Caletu je danas u Meganu u gradu pisalo 42 stepena, naravno dok je vozio. A veceras, pre kise je meni pisalo oko 28, kada je stala kisa pisalo je 19 stepeni. Lepo je rashladila ova nenajavljena kisa.
Korisnikov avatar
maxer
Reactions:

Post od maxer »

Markoni napisao:HTC Wildfire via Tapatalk 2... ;)
Zaboravih: Hvala na odgovoru :)
Ja ne pratim "modu" (bez namere vređanja) oko mobilnih telefona pa mi ti izrazi nisu poznati ... meni je moja crna metalna Nokia 6330 Classic sasvim dovoljna (za sada) :)
nixa
Reactions:
Pridružio se: 10 Jan 2012, 21:52

Post od nixa »

Da li neko zna koje kafane rade sredom uvece? Bitno je da ima tamburaska muzika.
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Ja znam za kafanu Jazbina, ali ne znam da li su svako vece tamburasi. Znam samo da je svaki dan bilo puno, kada sam izlazio tamo.
Nalazi se u nekoj od poprecnih ulica na Bulevaru Kralja Aleksandra, izmedju Vukovog spomenika i Djeram pijace. I to nije bas klasicna kafana, nego je nesto izmedju kluba i kafane, samo sto uglavnom pustaju kafansku muziku.
Idi na sajt gdeizaci.com i nadji Jazbinu pa proceni sa slika da li vam odgovara tako nesto.
Ako ne odgovara, verovatno ce raditi nesto u Skadarliji, ipak je to Boemska cetvrt. :pivo:

Sent from my Galaxy Y using Tapatalk 2
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Samo sto u jazbini treba dosta ranije rezervisati.
Korisnikov avatar
steva_anya
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:29
Garaža: Honda Civic 1.8 Sport 2011

Post od steva_anya »

nixa napisao:Da li neko zna koje kafane rade sredom uvece? Bitno je da ima tamburaska muzika.
Vidi za kafanu "Burence" u Zemunu.
stomatologija na drugaciji nacin: tomorrow tooth
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
Korisnikov avatar
maxer
Reactions:

Post od maxer »

Evo kakvo je danas stanje sa temperaturom:
RHMZ za Zaječar: 35 a moj automobil na istom mestu kao i juče meri 36 ... dok je juče RHMZ davao istu temp. 35/36 a moj auto je merio 41 ... znači lažu NEVIĐENO!
Odgovori