Koliko troši?

Iskustva sa gorivima i uljima
Odgovori
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Re: Koliko troši?

Post od carov2 »

Xepoj87 napisao:Zavisi u kom delu grada zivis, koje rute imas i u koje vreme najvise vozis.
Na kraju je bitno i kako vozis.
Moja voznja i voznja nekog normalnog coveka se razlikuje i do 30% u potrosnji.

Sent from my SM-S928B using Tapatalk
+1

Zbog ovoga je po meni, potrošnja u gradu (nekog čoveka) najmanje relevantna.

Meni moj auto u Pirotu, svaki dan drugačije troši, čak i horoskop utiče na potrošnju.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
noob
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:24

Post od noob »

Hvala za info, tako sam i mislio. Po BG vozim, i to baš po gužvi koja je u zadnje vreme nerealna bila krajem decembra. Gledao sam i 330e kao elektro verziju, ali pitanje koliko bi se usrećio i sa tim. Planiram još jedan auto koji bi baš vrteo po gradu često, lomim se struja, hibrid ili metan.
Vazno da je tvoj auto u top stanju, gram dima ne izbacuje, kocnice guzvaju asfalt, a signalizacija svetli kao svetla stadiona.
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

Tojota hibrid ako ti odgovara, za grad sampion potrosnje.

Sent from my 2201123G using Tapatalk

pedalaš
Reactions:
Pridružio se: 02 Okt 2023, 14:01

Post od pedalaš »

Ili Hondin hibrid. Uostalom, nove Honde se u Srbiji ionako manje prodaju nego Porsche, pa su na neki način veća ekskluziva, dok je kod nas obim prodaje Toyote skoro u rangu Škode :)
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Toyota je druga po prodaji u Srbiji, ali Škodi ne može da priđe ni blizu (2,599 / 5825). Svi znamo razloge zašto je to tako.
Treći je VW sa 1.625 prodatih vozila do Decembra 2024. Još je jedini Renault iznad 1500 komada (1.559) dok su svi ostali ispod te brojke.
Posetite www.garaza.rs !
pedalaš
Reactions:

Post od pedalaš »

Videh neki dan da komunulna policija u BG vozi Yaris Cross. Čini mi se hibridna verzija.
Dakle, uvlači se i Toyota lepo korisnicima budžeta RS.
BRABUS
Reactions:
Pridružio se: 14 Dec 2016, 08:51

Post od BRABUS »

noob napisao: 12 Jan 2025, 17:25 Hvala za info, tako sam i mislio. Po BG vozim, i to baš po gužvi koja je u zadnje vreme nerealna bila krajem decembra. Gledao sam i 330e kao elektro verziju, ali pitanje koliko bi se usrećio i sa tim. Planiram još jedan auto koji bi baš vrteo po gradu često, lomim se struja, hibrid ili metan.
Gepek na 3ki električnoj je katastrofalan, jako plitak, imaj to u vidu isto
kami
Reactions:
Pridružio se: 28 Avg 2012, 16:25

Post od kami »

318d G20 oko 8l prosek. Relacije Košutnjak - ceo BG

Jeste druga polovina gepeka plitka u 330e, ali opet bolja od standardne verzije sa rezervnim točkom SlikaSlika

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Korisnikov avatar
noob
Reactions:

Post od noob »

I meni je mali gepek na 3 G20, ni elektro ga nema a ni dizel varijatna koja ispod ima akumulator. Nema gde rezervni točak, samo u gepek, a onda mi se on smanjio ko da ga nemam. Rezervni točak moram da imam. Video sam posle i u seriji 5 isto ispod u gepeku akumulator, pa jel realno realno reko i ovde. Jedino na nekom X1 ili 2 je bio rezervni točak.

dragan napisao: 12 Jan 2025, 17:28 Tojota hibrid ako ti odgovara, za grad sampion potrosnje.
Koji konkretno model i motor? CH-R?
Vazno da je tvoj auto u top stanju, gram dima ne izbacuje, kocnice guzvaju asfalt, a signalizacija svetli kao svetla stadiona.
pedalaš
Reactions:

Post od pedalaš »

BMW konfigurator kaže da je za aktuelnu "trojku" rezervni točak dostupan kao opcija (376 evra), kao i za "peticu" (ista cena). Za 2AT jeste uz motore koji nisu MHEV (161 evro). Kod nove jedinice takodje (može npr uz 118d ili 120d, ali, ne uz benzinca 120, jer je MHEV). Itd. Sve zavisi, pa i od motorizacije.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Cenim da 5-7% njih uzme rezervni tocak na petici ili trojci, ne vole ljudi sto se smanji gepek.
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

noob napisao:I meni je mali gepek na 3 G20, ni elektro ga nema a ni dizel varijatna koja ispod ima akumulator. Nema gde rezervni točak, samo u gepek, a onda mi se on smanjio ko da ga nemam. Rezervni točak moram da imam. Video sam posle i u seriji 5 isto ispod u gepeku akumulator, pa jel realno realno reko i ovde. Jedino na nekom X1 ili 2 je bio rezervni točak.

dragan napisao: 12 Jan 2025, 17:28 Tojota hibrid ako ti odgovara, za grad sampion potrosnje.
Koji konkretno model i motor? CH-R?
Sto se tice Tojote, konkretno vozim novi C-HR 2023, sa osnovnim pogonom, 1.8b nije plug-in ,meni se pokazao jako mali potrosac, i ne samo meni, do oktobra je i taksistima trosio 4l, sad kad je hladnije oseti se malo veca potrosnja, do 5l, i baterija traje krace.

Sto se tice G20, na M340i najveci problem je kabasti teret, gepek je veliki ali otvor je mali, to moze da se resi velikim krovnim koferom, mada taj auto i nisam uzeo da vozim dvosed i fotelju :)

Ovako normalno moze da se spakuje par vecih kofera i da se putuje.

Rezervni tocak nemam ni na jednom, poslednji put kad sam ga nosio je kad sam isao Cliom RS197 u Crnu Goru 2013., nosio jedan tocak sa zimskom gumom, bezveze.
Sad ima da se uplati sve na osiguranje, pa da ne razmisljas.

Sent from my 2201123G using Tapatalk

Korisnikov avatar
noob
Reactions:

Koliko troši?

Post od noob »

Kad ti ode ovako guma na auto putu počneš da nosiš, nema duvanja i sprej gluposti,samo druga:
Slika

AMSS može da dođe za sat i nešto, veliki gubitak vremena dok i sačekaš + vreme da me šlepaju do vulkanizera gde ću opet morati da kupim gumu, izgubiš tako 2-3 sata i više, izvadiš rezervnu i zdravo, zamenjena za 10-15 min i vozi.
pedalaš
Reactions:

Post od pedalaš »

Ja sam u pola noći izgubio tri sata svog života zbog probijanja gume na BMW-u "petici". I to u Beogradu.
Nije za to kriv "BMW assistence", već to što rezervnu gumu realno ne može ništa da zameni.
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Realno za 25 godina i vise od 500.000km sam imao 1 slucaj probusene gume i asistencija je reagovala za 15 min. I jednom sa Runflat koja je lepo drzala i njju sam uspeo kasnije da sredim (i ako nije bas legalno :))
Odgovori