Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
igorche20
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:34

Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!

Post od igorche20 »

Dal je slucajno ili nije, ali moje neko zapazanje je da je neposredno pred ovu sprdnju sa mlekom krenulo da se reklamira Bello organic, tj imlekovo organsko mleko i nekako imam utisak da je sve izorkestrirano ... svi vec znamo za farmu na Curugu (ili gde vec) koja jedina , ponavljam jedina, proizvodi organsko mleko i mlecne proizvode u Srbiji ...
Mi kao korisnici i samosvesne jedinke, podpomognuti medijima trebali bi da zakljucimo da je samo to ono sto valja, a ostalo je smece ... jbm li ga :sakrijse:
Korisnikov avatar
16_Valve_
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2012, 12:32
Garaža: Golf 3 GTI 16V

Post od 16_Valve_ »

Posto je ocigledno da nam je opsti haos u svakoj sferi drustva, imamo sve izopacene vrednosti, izgubljen je smisao za bilo sta vredno, moral, obraz, postovanje i osnovne ljudske osobine poput razumevanja, pruzanja pomoci vise ne postoje, zanima me da li mislite da je to posledica "nas" samih ili spoljasnjih uticaja?

U poslednje vreme malo vise gledam domace TV stanice i nesto mi ne pije vodu... Jesmo li se zaglupili ili smo poceli da zmurimo na sve nenormalne stvari :trljamoci:

Konkretno cu iskoristiti ovu temu da ispljujem maksimalno svoju generaciju... Cast pojedincima, ali od 15-25 godina su mahom svi poneseni pa ispusteni, veze sa stvarnoscu nemaju, zive u nekim svojim izmisljenim univerzumima, niko ne zna ni zasto zive... Blentavi, neozbiljni, sve im je zaje*ancija, niko nista ne shvata ozbiljno, sve se svodi na neko "zivljenje mladosti"... Niko nije spreman na bilo kakve kompromise, svi zive samo za sebe, prijatelji ne postoje vise, bar u sustinskom smislu..... Jadan ovaj svet kad oni budu trebali nekome da budu uzori u odrastanju....
Demokratija je izmisljena da bi se pametni sputali, prostaci podrzali, bogati obogatili a siromasni osiromasili...
Heineken
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL

Post od Heineken »

+1

Vezano za mleko, mislim da je velika igra u pitanju, skrece se paznja naroda sa odredjenih tema.. ;)
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

Ja sam se nekada smejao ljudima koji su svuda videli teorije zavere, ali smo 1999. - gledajući iz prve ruke šta se dešava, a šta se servira po svetu - imali priliku da vidimo da stvari uglavnom tako funkcionišu.

Što se tiče generacija koje se ne sećaju SFR Jugoslavije, iskreno ih žalim i mogu misliti kakav se užas nalazi u njihovim glavama. I mi malo stariji smo nepovratno sje*ani, ali se makar sećamo kako je izgledala normalna država i normalan život.

Ovo važi za sve ex-Yu republike...
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

SFRJ je bila keva. Granice su potpuna glupost. Svi su se pokazali da su pravi Srbi od exYu naroda - u fazonu da komšiji crkne krava. Naopako sve.

Kad vidiš čoveka u blatu, a ti ga stisni da ceo potone, umesto da mu pomogneš. Zapravo je vrlo žalosno ovo sve.

Tapatalk
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Necu da citiram Texa jer je od reci do reci u pravu.
Znaci salas, traktor, krava, svinja, nesto zivine i malo zemlje je jedini nacin.

Ovo je tek tragedija kakva se ne moze opisati a koja jasno oslikava stanje ove usrane drzave

http://www.blic.rs/m/Vesti/Drustvo/3688 ... -za-Danicu

sent from my phone using the fingers
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:09

Post od superboss »

Ma ne vredi ti zatvorena proizvodnja, nije ovo mleko kao nafta pa da se crpi iz zemlje pa su mlekare zajebale nesto u proizvodnji.

I da imas svoje krave, a mleko koristis samo ti isti djavo, alfatoksini se javljaju zbog hrane koju krave jedu. Cime da ih hranis? Jedina varijanta je da se ode na neku planinu, pa tamo da se zivi, inace krave i da pustis da pasu po vecini SRB dzaba je, kad je trava zagadjena izduvnim gasovima, kisom i ostalim sranjima.

To je gospodo danak ubrzanom napretku, i nasem mnozenju (ljudske vrste)...jbg da nema ovakvih stvari, koje nas malo po malo truju citav zivot ziveli bi mi mnogo duze od 75-80g (prosek), zamislite da vecina covecanstva zivi 100-200g...

JBG gledam mog dedu, ima 82g i prvi put je OZBILJNIJE bolestan sada...ali vise od pola zivota je bio vise gladan nego sit, i zna se sta se jelo kacamak, proja, mleko...

P.S: analogija koja mi sada pada na pamet je ovakva: u EU je eko standard euro5(recimo), proveravaju se izduvni gasovi i sl...sutra naprasno nasi to primene, pocnu da testiraju automobile, i onda svi koji nemaju minimu E3 ne mogu da se voze, a pola nacije pocne da se iscudjava kako je to moguce, pa sve ce nas potrovati itd itd...ima da pocrkamo svi u roku od odmah....
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

e bravo, odlicna analogija...
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Zanimljivo kako se prerađevine od tog istog mleka ne povlače i kako niko na njih nema zamerki.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Heineken
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL

Post od Heineken »

^
Upravo to, siguran sam da je velika igra u pitanju...
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Igra je samo od strane nesposobne vlasti. Jel ima vise od 0.05, ima, sta ce onda mleko u radnjama?
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Baš će taj aflatoksin da utiče loše na dečiji organizam pored sveg ostalog čega ima u tom mleku kad se ne pokvari posle 10 dana...
Znam da kad god klinac popije šolju kupovnog, obavezno dobije proliv, od domaćeg ne. Gde je kiselo mleko, sir, jaja (bledo žumance, neukusno), meso, penzije, Kosovo, pola vlade ne radi ništa :)
Ovako su svi bitni, zauzeti i slušani - i vlast i opozicija i novine, a gradjani u strahu. To se zove podaničko a ne gradjansko uredjenje. Za to treba izaći na ulice a ne zbog povišenih aflatoksina koji su bili povišeni u kukuruzu još jesenas ali to nikom nije bilo tada bitno...
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
Woodoo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:12

Post od Woodoo »

Moj drugar je napravio ove fotke iznad Vojvodine i Sumadije prosle godine bas u vreme zetve kukuruza.

Slika Slika
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

A je l drugar zna koliko kukuruza treba krava da pojede da napravi litar zdravog mleka? I kad je poslednji put bila slična suša kao prošle godine?
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:09

Post od superboss »

Mislim da je woodoo imao sasvim nesto drugo na umu....
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Odgovori