Preporuke za sve i svašta

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Re: Preporuke za sve i svašta

Post od nikaragva »

Heinz napisao:Pa gde je tebi sat a gde razvodna tabla?
Razvodna tabla je u hodniku. Tu na drugom zidu je i sat trenutno,monofazni. Medjutim u dogledno vreme bih zeleo da uvedem trofaznu struju, a ne bih opet sve da raskopavam i busim zidove, kao sada, nego bih to sada jednom za svagda zavrsio, provukao kabel u tablu i izvukao ga kroz beton napolje.

Posle ga samo povezem na satu, kada mi obezbede prikljucak.

EPS mislim da od bandere iskopa kanal, donese ormar i sat, postavi na bedem i stavi osigurace.
Odatle je moja briga.

Posto je kuca od zemlje, sve provodnike uzemljenja sam ogolio i tako ih vukao kroz zidove.

Salim se :D
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

nikaragva napisao:Jel ima banderasa na forumu? :)

Zanima me koji kabl se stavlja od razvodne table do sata? 4x4mm2? Ili deblji?
Trofazna struja, instalirana snaga ona obicna, do 17kW.

Sada kupusam po hodniku nesto, pa hocu da kada to sve kupusam, tutnem kabel za buducu trofaznu instalaciju, da ne moram sledece++ godine, kada me prikljuce, da opet obijam sve.

Za privod se stavlja minimum 6kvadrata, nevezano za tih 17kW.
Dakle, ide 4x6 kao pravilo.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Možda sam već i pitao, ne sećam se više. Treba mi preporuka za kupovinu nekih parking senzora (da imam opet čime da se zanimam :D ). Dovoljni su mi samo pozadi, ne treba mi ni displej, dovoljno je da samo pište kada priđem prepreci. Gledam po oglasima i sajtovima ima masa kojekakvih senzora, a šta od toga valja i ne poludi/crkava posle najmanje kišice - pojma nemam. Ako je neko ugrađivao neke tako jeftinije senzore i zadovoljan je kako rade - e, to mi treba. :)
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

Ja bih gledao prvo velicinu, da su sto blizi fabrickim. Ostalo mislim da je slicno, da neka neke razlike ako ne uzimas markirane.
Npr imas Spy za njih sam cuo da su korektni.

Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Hmm, baš primamljivo, ali odbija me postavljanje tog ogledala preko postojećeg. To sigurno ne izgleda baš lepo. U tom slučaju bih radije originalno ogledalo uklonio i zamenio ovakvim (ako je moguće). Kad bih to nekako video uživo kako izgleda, lakše bih se odlučio...
dag81 napisao:Ja bih gledao prvo velicinu, da su sto blizi fabrickim. Ostalo mislim da je slicno, da neka neke razlike ako ne uzimas markirane.
Npr imas Spy za njih sam cuo da su korektni.
Namera mi je da ih i ugradim tako da izgledaju baš kao fabrički, odnosno postavio bi ih u lajsnu na braniku gde inače i budu fabrički. No, moram onda nekako skinuti tu lajsu i izmeriti pozadi na predviđenim mestima koji su prečnici tih originalnih senzora.

Hvala obojici na predlozima. :pivo:
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

Imas i one ravne sa branikom, tj. od nazad se pricvrscuje. Te ja planiram sebe evo vec treci auto, a jos ni na jedan nisam postavio, malo me mrzi. Oni su oko 35mislim bez displeja kojo je i glupost za mene

Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Varijanta sa odvojenim ekranom, mogao bi da se montira iznad retrovizora i poveže preko pozicije, da imaš stalno pregled stanja iza vozila, a ne samo kada ubaciš u rikverc.
http://www.kupujemprodajem.com/Rikverc- ... d=20547928
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Saša napisao:Možda sam već i pitao, ne sećam se više. Treba mi preporuka za kupovinu nekih parking senzora (da imam opet čime da se zanimam :D ). Dovoljni su mi samo pozadi, ne treba mi ni displej, dovoljno je da samo pište kada priđem prepreci. Gledam po oglasima i sajtovima ima masa kojekakvih senzora, a šta od toga valja i ne poludi/crkava posle najmanje kišice - pojma nemam. Ako je neko ugrađivao neke tako jeftinije senzore i zadovoljan je kako rade - e, to mi treba. :)
Bear, veleprodaja i magacin na Altini.
I ja sam mislio da je bolje bez displeja, ali zatreba displej ipak.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

Gezo, baš me teraš na "greh"... :D Vrlo primaljivo... :D

No, postavim li to u auto rizikujem da mi neko polupa prozore i sve počupa, zaboravljaš gde ja parkiram svako veče. Radije bih nešto što se uopšte ne vidi da postoji u autu. Mislim da ću ipak ići na varijantu samo senzora pozadi, bez displeja. To ću sve spakovati u gepek a da se i ne vidi uopšte. Ne vidim potrebu za displejem kada ionako gledam unazad dok vozim u rikverc, a zvuk daje i više nego dovoljnu predstavu na kolikoj sam udaljenosti od prepreke. Ne znam ni gde bih stavio displej a da ne izgleda u Puntu ko piletu sisa... :D
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Skroz levo, ugao šoferke i table. Ne znam gde su osigurači na Puntu, da se dovede struja do displeja.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

Levo su dole pored volana...

U tom uglu već imam postavljenu onu diodu/sklop od alarma. Ne znam, nešto ću smisliti, hvala svima.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

[quote="Saša"... kada ionako gledam unazad dok vozim u rikverc[/quote]
Cek' da stavis senzore, pa da vidis kako se navike menjaju :mrgreen:
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Drugari, ajmo mala pomoć. Treba negde da nađem sledeću stvar:
Constant LED driver Model HLV1206L1,

Pri 220-240V, Sec 12V dc/500mA,
Pout 6W max,
dimenzije 40x40x18 mm.
Iskreno nemam pojma ni šta je, kontam da je deo instalacije za LED-rasvetu, neki trafo :nemampojma: Gde mogu ovo da tražim ovo. Možđe radnja, može i na netu, ako isporučuju u Srbiju.

Unapred hvala. :pivo:
Širim haos!
Korisnikov avatar
aviator
Banned
Reactions:
Pridružio se: 24 Nov 2014, 10:41
Garaža: Peugeot 308 1.6 HDI

Post od aviator »

Ima firma u Pančevu, bavi se svim tipovima LED osvetljenja. Googlaj.
Odgovori