Kompjuterske igre

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Re: Kompjuterske igre

Post od sebekkg »

Slika
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Re: Odg: Kompjuterske igre

Post od Uroš S. »

Delija napisao:Jbg, vreme remek dela kakvo je Half-Life je proslo :(
(kada pricamo o FPS-ovima - ima jos dosta igara za sva vremena u drugim zanrovima)
HL je stvarno čudo. Mada ima i sada. Više nego odličnih fpsova.

@GeForce: Far Cry 4 ti je glup? Ti si onda za Sokoban i nista vise.

I da, komp najjači konzole gowno.

Huawei P6 TT
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Nisi igrao wii vidi se. :-)

Tapatalk
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:

Post od Uroš S. »

Jesam i to dosta, još neke 2010. prvi put. Vrlo limitirana sprava i kratkotrajno zabavna.

Huawei P6 TT
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Mladiću :), kad si ti tek počeo sa bubuljicama ja sam igrao FarCry keca u MP-u a tamo je bio teško neoptimizovano đubre ali odlično zezanje jer skil nije bio presudan za pobjedu. I tada je priča u SP-u bila kliše ali ih je vadila revolucionarna grafika i ona tirkizna voda sa sve ribicama...

Možda sam pobrkao delove, gledao sam neki intro sa nekim plavušanom Kinezom na Tibetu kad nešto secka FPS-a i gledam i ne verujem šta gledam, ništa novo a skoro 10 godina prošlo... Zato kažem, PC igre su bile mejnstrim pa kliše pa ovo sad
Boringly average, but also perfect for school run mums
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

U kecu nisam ni obracao paznju na pricu, vec iskljucivo na grafiku. Secam se onog prvog kampa gde snajperises, pa stojis pola sata i gledas kako se svetlo prelama kroz drvece i slicno :) Valjda vremenom covek pocne i za pricu da mari :)

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

AMD FX-4300

Gigabyte GA-78LMT-USB3

Cm 212+

ADATA 8GB RAM

GeForce GTX 750 ti

Western Digital 320 GB HDD

Fractal Design Core 1100 Case

Cm 500W 80+ PSU
Slika
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Potcenjujete Far Cry prvi deo.
Grafika je bil revolucija, 5 godina ispred svega, neverovatno, neopisivo i nestvarno.

Medjutim grafika nije bila jedini kvalitet igre. Jos uvek se secam pojedinih delova igre, npr napucavanja onih ogromnih negativaca, na pocetku se prepadnes kad ih vidis i ne znas sta ces, ubiju te ocas, posle skontas da samo treba da im pridjes i saspes im 10x sacmarom u glavu :)

Bio je neki sjajan deo sa jurnjavom gliserom po reci, zatim neki deo gde se napucavas sa negativcima oko transportnih sanduka, zatim deo na visecim mostovima ispod kojih je sve prepuno cudovista koja se napucavaju sa negativcima...

Npr iz tog doba, Ridick je bio sjajan. Max P. prvi deo, FEAR...

Ovih dana sam posle dugo vremena presao neku igru, Shadow of Mordor, svaka im cast, sjajna igra.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Da, slazem se, ako nista.drugo, prvi deo je potpuno drugaciji od ostalih delova Far Crya.

Ridick je takodje igretina, kao i prvi deo F.E.A.R., a i Mac Payne... Uff, bacio si me u nostalgiju i par bas dobrih naslova :) Tada sam na kompu imao jedno 20gb sejvova iz igara, bez skrinsotova :)
Jedva cekam da skupim neki kes, pa pazarim novi komp na leto, da mogu da pikam ove nove naslove :)

Sada igram Skyrim na Legendary difficulty, sa svim ekspanzijama, legendary edition, sa poboljsanom grafikom.
Eto, i taj Elder Scrolls igram od Morrowinda i svaki je do jaja, ali mi je taj Morrowind ipak ostao najdrazi. Sada ima ovde ta expanzija koja te baca na ostrvo vezano za Morrowind, bacilo mi nostalgiju samo tako :)

Presao sam Dark Souls i Dark Souls 2 i cenim da ako izadje 3. deo, nema sanse da uzmem da ga igram :)

Takodje se slazem za Half Life, legendarna igrica, a Half Life 2 sam dobio uz 9800gt Ati graficku i ta igrica je takodje postavila standard za.moderan gejming. Otvoren svet, fizika gde na skoro sve mozes da utices... preprcavstina.

Sent from my Sony
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Samo prvi deo je zaista Far Cry, ovi posle nemaju nikakve veze sa originalom, EA je kupio pravo na naziv igre i onda napravio nesto deseto a dao ime FC, neverovatno...

Pravi drugi deo FC je Crysis, pa Crysis Warhead, pa Crysis 2, 3... To su sve odlicne igre sa neverovatnom grafikom.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Slazem se, Crysis prvi deo je bio vrh, a kasnije mi se malo ponavljalo. Grafika je naravno i tu brutalna.

Sent from my Sony
Korisnikov avatar
Mr.Rotor
Reactions:
Pridružio se: 18 Sep 2014, 21:42
Garaža: ПОЛУПРЕМИЈУМ

Post od Mr.Rotor »

Meni je FC 1 odličan. Malo je reći da sam ga igrao desetak puta. Onda ide dvojka koja je katastrofa, pa trojka kojom sam se oduševio i koju sam dugo igrao. Za FC 4 ne mogu ništa da kaže jer nisam igrao ali mi ortak kaže da je sranje kao dvojka.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Au, bedak ako je sranje, ja sam bas ocekivao da je dobar. Igrao sam ga na soniju 20ak.minuta i smorio sam se zbog sonija, nije to to, ali mi nista kod igre nije smetalo, mada sam dosao tek do prvog kampa :)

Sent from my Sony
Korisnikov avatar
Mr.Rotor
Reactions:
Pridružio se: 18 Sep 2014, 21:42
Garaža: ПОЛУПРЕМИЈУМ

Post od Mr.Rotor »

Pa ne znam. To mi ortak kaže. Možda sere.

Skinuo sam odavno za PC ali nikako da instaliram i igram.
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:

Post od Uroš S. »

Gledao si klip koji secka i igrica je sranje? Pa ovo je najbolji post na internetu. Igrao sam i FC1, iako probleme sa bubuljicama nikad nisam imao.

FC4 je jako ozbiljna igra, ali kao i ozbiljan film, treba ga igrati skoncentrisan, nikako s pola mozga, pazljivo pratiti sinematike i čitati sve što se nađe usput. RPG momenat je neverovatno dobro inkorporisan u klasični FPS, nelinearnost bih posebno naglasio, i to nije ni bilinearnost ni trilinearnost nego ozbiljna multilinearnost. O grafici i AI-ju da ne pricam.

Huawei P6 TT
Odgovori