Kojim putem putovati?
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
Re: Kojim putem putovati?
Preko Goča? To malo teže, Goč je sa druge strane.
Ušće Ivanjica je mnogo lep put, za svaku preporuku
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Preko Golije i nekako, preko Goča je predaleko.
Tapa
Tapa
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
E da, verovatno je kolega mislio na Goliju.
Preko Golije falilo asfalta na nekim delovima ranije, ne znam kako je sada.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
- Gazu
- Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
- Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V
Društvo, da pitam za put do Zvornika. To bi najzgodnije bilo ovim novim putem prema Loznici, pa dalje prema Zvorniku? Da li imate preporuku gde bi bilo bolje preći granicu? Kontam da tamo nema baš gužve na granici, ali i nevezano od toga, možda je razlika i u kvalitetu puta s naše i sa bosanske strane. Osim toga, možda vam pada na pamet i da s neke od te dve strane ima nešto kraj čega bi bilo lepo zastati.
I ja još malo istražujem, al ovo za izbor puta i graničnog prelaza bih svakako pitao.
I ja još malo istražujem, al ovo za izbor puta i graničnog prelaza bih svakako pitao.
Novim do Loznice, pa na Karakaj. Most i dalje rade, al nije strasno. Nekidan prošao. A što se tiče stajanja, bolje se provozaj do Hotela Vidikovac na jagnjeće kotlete (ako ih ima). 
- Gazu
To, hvala!
Sent from my Motorola Edge 50 Fusion using Tapatalk

- Gazu
Tako sve i uradio, lepo bilo, hvala na preporukama.Masamunea napisao:Novim do Loznice, pa na Karakaj. Most i dalje rade, al nije strasno. Nekidan prošao. A što se tiče stajanja, bolje se provozaj do Hotela Vidikovac na jagnjeće kotlete (ako ih ima).

Još sam malo i grad porazgledao, popeo se kolima do tvrđave... Nije baš neki put do zvorničke tvrđave, prilično je uzak, al trebalo je i to videti.
Posle ću podeliti i slike u temi sa fotografijama.

DObro ste zaključili trebalo je da napišem Golija.TheWickerMan napisao: 01 Maj 2025, 21:17 Preko Goča? To malo teže, Goč je sa druge strane.
Uglavnom sedoh u auto i pošto nije bilo kući toga dana nikoga krenem iz Raške put Odvraćenice pa na vrh Golije i onda prema Ivanjici. Dalje sam nastavio Požega pa Divčibare Mionica BGD
Uglavnom ako neko želi poći ovim putem bolja varijanta je od Ivanjice preko Odvraćenice pa sići u Rašku. Nekako penješ se uz Goliju ali je put tako orjentisan da planina je desno provalija levo pa sam ostao malo uskraćen za poglede. Mislim ja više volm kada je desno provalija a levo planina jer mi je nekako "logičnje" bolji pogled.
Asfalt je dobar do Vrha Golije. i dalje do kružnog toka gde se odvaja jedan deo za Ivanjicu a drugi za Dugu Poljanu.
ODličan asfalt se nastavlja do Šumske uprave - Tu je valjda nekada bila žičara od koje su ostali samo optadi.
Odmah posle tog dela prvo se put sa dve trake sužava na jednu a malo zatim i pretaje asfalt i počinje makadam. Ne traje dugo nekih 5km. Na dalje prema Ivanjici je smena loš asfalt uzak put i nove deonice pune širine dve trake odličan asfalt i naravno delovi gde se radi prelaz koje nemaju asfalt. I tako je skoro do skretanja za Rimski most . OD skretanja za rimski most put je manje više standard za srpske puteve.
Vožnja je bila dobra vremenski je teško odrediti jer dosta sam stajao razgledao i tako. SAobraćaj skoro nepostojeći.