Grčka

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
Misha
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:55
Garaža: RAV4 2.2 D4D 4WD Executive

Re: Grčka

Post od Misha »

NexT napisao: Ne vidim zasto bi se jurcalo, to je sasvim korektno ogranicenje.
:plusone:
Live TODAY as each breath is precious and will never come again.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Zato da bi se posle pricalo kako se stize za 7h.

TT
Korisnikov avatar
Jumbo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:34
Garaža: Kia ceed 1,4; Renault Clio 1,2 TCe; Dacia Logan 1,4

Post od Jumbo »

Vala baš zbog toga.

Ja sam ove godine sa tempom 120-130 na autoputu, 100-120 na tim putevima gde su ograničenja 90 i 110, 80-100 na magistralnim putevima i 50-80 od Nea Moudanie do Polihrona, od Beograda do Polihrona (762 km) stigao za 11 h 20 min, a od toga 15 min pauza (ne puši se u kolima pa mora pauza) na Eko pumpi kod Ćuprije, 45 min u Predejanu (sin obožava čorbu, a ja lepinju sa kajmakom), 30 min na SRB/MKD granici, 75 min ručak u motelu Makedonija i 30 min na MKD/GRE granici. A to znači da je čiste vožnje bilo 8 h i 5 min, što opet znači prosek od 94 km/h za ceo put.
A.M.
Reactions:
Pridružio se: 22 Jul 2012, 18:03
Garaža: Peugeot 3008

Post od A.M. »

ljubitelj napisao: Sve su to "pravila" koja su poznata decenijama i kada procitam ovako tvrdo osudjivanje postupka preticanja, shvatam da tolerancija (i znanje) nije nasa jaca strana.
Nije u pitanju osudjivanje postupka preticanja, vec je u pitanju osudjivanje blicanja i neprestanog trubljenja od 2 minuta. Dobro bi bilo da se primeti razlika.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Aha, u tom grmu leži zec :kuku: Trebalo je dakle da kuliram i vozim se iza njega, potom da dođem na forum i pišem o tome kako me debil iznervirao u vožnji? Udarim jadikovku kako ljudi ne umeju da se prilagode stanju na putu tj deonici kojom voze? Ma važi, drugi put ;) Ne tvrdim da je to najkulturnije ni najlepše rešenje, ali je efikasno. Nakon određenog broja godina i životnog iskustva shvatio sam da više nemam vremena ni živaca da ih trošim na debile, sve situacije sa dotičnima rešavam najbrže moguće.

Na stranu što niko od vas koji ste mi zamerili nije potencirao na samom trubljenju i amblendovanju, nego na priči o tome da li je bezbedno/dozvoljeno/moralno sklanjati se u zaustavnu traku - iako je većina potvrdila da je to nešto što je uobičajeno i u tom delu Grčke prihvaćeno kao pravilo.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Ako mene pitaš trebalo je da daš levi migavac kad ti naiđe izprekidana i po gasu. Svakako nije trebalo da dižeš pritisak ni sebi ni nesrećniku koji te je blokirao. Bili ste ko dva ovna na deblu. Tvrdoglavi obojca, umesto da lako rešite situaciju.
A.M.
Reactions:
Pridružio se: 22 Jul 2012, 18:03
Garaža: Peugeot 3008

Post od A.M. »

Trebalo je da se ne nerviras dok vozis, sacekas priliku i preteknes sporije vozilo.

Takodje, za naseg clana foruma znamo da je bio tvrdgolav, dok za drugog vozaca ne znamo da li je bio tvrdoglav, uplasen, neiskusan, ili nesto cetvrto.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

paja napisao:Ako mene pitaš trebalo je da daš levi migavac kad ti naiđe izprekidana i po gasu. Svakako nije trebalo da dižeš pritisak ni sebi ni nesrećniku koji te je blokirao. Bili ste ko dva ovna na deblu. Tvrdoglavi obojca, umesto da lako rešite situaciju.
Izbacio sam ja i levi žmigavac, pa izašao ulevo i vozio tako da bi lik skapirao o čemu se radi... sve je to prethodilo sireni. Znam da je isprva bila puna linija i poneki auto u susret, za kasnije iskreno nisam ni gledao :loool: Prvo ga snimim da me video u retrovizoru, 2-3 puta baca pogled i nastavi isto, a onda obiđemo neki kombi koji se skloni u stranu da bi on pa ja prošli... Tu mi se upali lampica da lik ili ne želi ili nije u stanju da skapira, a tada su sva kulturiška rešenja samo bacanje vremena ;)
Ne znam za njega, ali meni u takvim situacijama pritisak skoči tih 15-20 sekundi dok ne završim obilazak, i već na sledećoj krivini sam kao nov. Da sam ga kulirao 10km, ujedao bih do Sartija...
Poslednja izmena od Vladapetr u 27 Avg 2013, 23:03, izmenjeno 1 put ukupno.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

"When you're in Rome..."
Evo ja sam se za samo 9 dana navikao da na Halkidikiju vozim kao "Halkidikcanin". :)
Pravila nema, limita nema, a ni policije. Kroz naselje 80, van naselja 100-120, dupla puna je puna, puna je isprekidana, isprekidana je autoput... I svidja mi se cak sve to. Nije tesko biti mamlaz. :)

sent from my HTC Sensation
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
perfiko
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 07:53
Garaža: Fiat Croma

Post od perfiko »

'Ajde sada, navikao se... Pričaj nam o tome.... Pa vi sa BMW-ejcima ste rođeni Halkidikćani. ;)
...Novine pisale o tome... :D
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Korisnikov avatar
Neskica
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:55
Garaža: Ford Focus 1.6 TDCi

Post od Neskica »

:loool:

Tex objasnio :D
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Texonja napisao:Pravila nema, limita nema, a ni policije. Kroz naselje 80, van naselja 100-120, dupla puna je puna, puna je isprekidana, isprekidana je autoput... I svidja mi se cak sve to. Nije tesko biti mamlaz. :)
Pa lako sa BMW-om, aj' s Renaultom :mangup:

:kezo:
Širim haos!
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:

Post od Texonja »

Uvek mozes da iskljucis klimu, stavis tamne cvike, otvoris prozor do balceka i isturis diskretno ruku.

Zavrsili smo boravak na Kasandri, sutra idemo na Atos u Ouranapoli, pa ako je neko na Atosu i zeli da pojede gyros "s nogu", neka se javi. Tamo sam do subote.
Utisak o poluostrvu Kasandra je takav da se sledece godine vracam Sitoniji. Veni, vidi, jeb'ga... Ovde ima manje plaza nego na Sitoniji, a vise ljudi. Nisu ruzne plaze, ali su na Sitoniji mnogo lepse. Onaj Hanioti i Pefkohori su pravi cirkus. Nisam verovao, ali sam se uverio. Vasar. Mola Kaliva, Posidi, Furka, to je ok jer su mirna mesta, ali nedostaju plaze Sitonije. Jos da vidim Atos, pa da donesem konacni sud...

sent from my HTC Sensation
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Atos ćeš jako brzo da obiđeš, pošto ima samo par mesta i malo plaža dok ne počne Sveta gora. I Uranapoli je mali i nema ništa posebno da vidiš. Glavna prednost Atosa je što ima par solidnih hotela za manje pare nego u ostatku halkidikija, i što je možda manja gužva. Ako stigneš moja preporuka je pre da odeš na ostrvo Amulani, ima par lepih plaža i fino je ostrvo. Najbolje ako možeš ceo dan da izdvojiš, sa Atosa je to kratka vožnja trajektom ali ne znam da li ide nešto sa ostatka halkidija i da li se uopše isplati. A da pređeš trajektom da bi tamo bio sat vremena baš i ne vredi, to je više preporuka za one koji su stacionirani na Atosu pa mogu duže da ostanu.
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:

Post od Texonja »

Citao sam za Amulani, ali nazalost premalo je vremena. Da ostajemo tamo 7+ dana pa onda ok, ali ovako sigurno necemo mrdati puno. Planiram da odemo do Komitsa beach koja se kako sam citao nalazi bukvalno pred kapijom Svete Gore i koja je po recima vise ljudi najlepsa na Atosu. Inace hotel ima svoju plazu, pa verujem da cemo vecinu vremena provoditi na njoj iz prakticnih razloga (na bazenima se ne kupamo kada smo na moru, iako citam da hotel ima bazene sa filtriranom slanom vodom).
Hotel deluje fino i ima odlicnu cenu, Theoxenia 4* , sigurno je barem neko od forumasa bio u njemu, http://www.theoxenia.gr/
Odgovori