Grčka

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Kabal
Reactions:
Pridružio se: 05 Avg 2015, 10:01
Garaža: Volvo XC60 D5 AWD

Re: Grčka

Post od Kabal »

Na Sitoniju ici preko Makedonije tj Solun ili preko Bugarske? Jel kroy Bugarsku autoput ili magistrala?

Krecem ponedeljak 1. Jul, jel prolazio neko ovih dana preko Soluna?
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

Preko Bugarske je ok onima koji idu na Tasos recimo ili Kavalu ali za Sitoniju moras da se vracas, sad opet zavisi i iz kog dela Srbije kreces, iz istocne Srbije je mozda ok ici preko BG, sad ne znam tacno kako ide put ali recimo od Seresa bi morao da skrenes ka Solunu pa onda standardno ka halkidikiju a to je dalji put a ako od Seresa ides ka Kavali to je tek dalje da se vracas na halkidiki. Ne znam nisam isao preko BG nikad ima sigurno neko ko je isao na taj kraj pa ce reci preciznije.
Ja idem 10. ali standardno preko MKD.
Korisnikov avatar
123456
Reactions:
Pridružio se: 30 Nov 2012, 05:14
Garaža: Nissan X-trail e-power Tekna

Post od 123456 »

Kabal napisao:Na Sitoniju ici preko Makedonije tj Solun ili preko Bugarske? Jel kroy Bugarsku autoput ili magistrala?

Krecem ponedeljak 1. Jul, jel prolazio neko ovih dana preko Soluna?
Idi na Bugarsku. Jedan mali deo je magistrala, ostalo autoput.
Pogledaš na kamerama koliko ima gužve na Gradini, i isključiš se s autoputa ne na poslednjoj naplatnoj stanici u Srb, nego na Dimitrovgrad. Prodješ kroz Dimitrovgrad i posle par km se uključis direktno ispred granice, posle OMV pumpe. Izbegneš kolone, ako ih bude bilo. Posle Bugarska Grčka je dosta brže nego Makedonija Grčka.

Poslano z mojega RMX3241 z uporabo Tapatalk

Korisnikov avatar
milosg
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2014, 01:20
Garaža: XC90 D5

Post od milosg »

Danas oko pola 4 nije bila gužva na izlazu iz Srbije i ulasku u Bugarsku, bilo je auta, ali smo relativno brzo prošli...
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Grčka

Post od carov2 »

Situacija će da se menja, ali je jutros/sada, bilo bolje ići preko Bugarske za Halkidiki, nego preko Makedonije.

Drugar ide na Sitoniju, krenuo je iz Kladova oko 23h, znači rešio da ide noću, da proba rano ujutru da prođe granice i Solun, ali vidim da je izgubio sat vremena na jednoj granici i toliko na drugoj.

Ja sam u četvrtak krenuo u 18h za Grčku, bilo je loše vreme, tako da sam negde u Grčkoj vozio i ispod ograničenja, ali uglavnom vozim brže od proseka...stigao sam za 4:30h, Pirot - Mudanja, tako da možete da imate neki orijentir.
Bugari su uglavnom završili radove, tako da je uglavnom sve autoput, sem nekih 30tak kilometara kod kanjona reke Strumice.

Ograničenje na autoputu je uglavnom 140kmh, policije uglavnom nema, osim kod izlaska iz tunela, tu poštujte ograničenja i nema problema.
Takođe do Sofije pratite nekog i poštujte ograničenja jer iako ima dve trake, skoro su pustili, nije klasičan autoput i ograničenje je niže, tako da tu znaju da čekaju i mere, posle Sofije je klasičan autoput, tu može gas.

Napomena:

Pisano je iznad, uskoro kreće raspust u jednom delu Austrije, tj. 29og, iliti danas, tako da pratite stanje na granici, može da se naglo poveća, malopre sam gledao, nije strašno, više je bilo kada sam ja išao, ali je išlo relativno brzo, Bugari su otvorili najmanje 5 redova (pišem po sećanju).

Slika
Slika
Korisnikov avatar
RobiNS
Reactions:
Pridružio se: 30 Dec 2012, 09:03
Garaža: Vitara 2019 Premium 1.0, Yamaha X Max 125

Post od RobiNS »

Ja ću 1. jula na Sitoniju,
spavamo u Gevgeliji pa ću ranom zorom nastaviti preko Soluna - pa šta bude. :zbunjen:
Ne žurimo nigde samo da baš ne stojimo puno u mestu, ako je sporija vožnja ne smeta i tako ćemo stići puno ranije.

Srećan put svima koji putuju ovih dana. :doubleup:
Ko ume da se raduje – ima čemu da se raduje!
A ko ume da pati - često pati i bez razloga! D. Radović
Korisnikov avatar
Inzaghi
Reactions:
Pridružio se: 11 Okt 2017, 11:31
Garaža: Peugeot 308 1.6 2010

Post od Inzaghi »

Au koji raspad sistema.

Na Presevu se i krece djene djene iako je haos ali na Prohoru pao sistem, bukvalno 15 min po autu. Ceka se preko 2h. Niti da ides nazad niti da cekas.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

Nocas je na Presevu bila guzva od onog naseg bivseg prelaza sve dole do makedonskog 4 kolone, mada istu sam situaciju imao i za 1. maj kad sam isao pa smo prosli za sat vremena, mada i vikend je pa i to treba uzeti u obzir. Meni se sad pada radnim danom da idem pa cemo videti, prosle godine sam isao u subotu al nije bilo strasno.
Kabal
Reactions:
Pridružio se: 05 Avg 2015, 10:01
Garaža: Volvo XC60 D5 AWD

Post od Kabal »

Ja krecem ponedeljak jutro na MkD pa javim situaciju

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Korisnikov avatar
Inzaghi
Reactions:
Pridružio se: 11 Okt 2017, 11:31
Garaža: Peugeot 308 1.6 2010

Post od Inzaghi »

2.5 h Prohor za sada.
Korisnikov avatar
Djole
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 16:50

Post od Djole »

I don't have a short temper, I just have a quick reaction to bullshit !
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

Jeste danas bila guzva na Prohoru jer je pao sistem plus sam prelaz koji je malog kapacicteta i lako se stvori guzva a najvece guzve ovog vikenda su na Evzoni ali izlaz iz Grcke, tu se dosta cekalo ne znam sto, ostalo nisu velika cekanja na ulazak u MK i GR max 2h u spicu.
Korisnikov avatar
milosg
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2014, 01:20
Garaža: XC90 D5

Post od milosg »

Mi smo danas prešli u Grčku iz Bugarske, Promahonas prelaz. Oko 8h ujutru i bilo je solidno auta, ali je brzo išlo (oko 45-50 min).
Poslednja izmena od milosg u 30 Jun 2024, 16:57, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

Bato, samo Bugarska, makar na silu.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
milosg