Koliko troši?
- zdushan
- Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
- Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4
Re: Koliko troši?
Verujem. Nisam li ja vrlo slično napisao za Yaris I ?
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Ne znam da li je turbo, sa malim elektro motorom je. 2024 godište.trojanac napisao:To je ovaj novi 1.5 turbo ?
Sent from my 2201116SG using Tapatalk
Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
Istražio sam malo jeste T GDI 103KWtrojanac napisao:To je ovaj novi 1.5 turbo ?
Sent from my 2201116SG using Tapatalk
Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
I meni je ovde nesto cudno, ja danas malo po BG pa za NS i nazad. Ka NS do naplatne rampe pun gas, dohvatio 203 po GPS. Pre toga konstantno preko 150.carov2 napisao:Ne deluje kao sjajan rezultat kada se uporedi sa kolegom iznad/ispod, koji je verovatno vozio nešto sporije, ali to ne menja mnogo stvari.Vukasin994 napisao:NS - NIŠ - 6.1 l
NIŠ - NS okruglo 6 litara
Tempomat 145 kmh (136-7 po gps), malo gužve u povratku kod Velike Plane, sve vrednosti su po bordu
Octavia A7 1.6 tdi 5g
Takođe po pisanju ovde, toliko danas troši TSI sa više snage, u istoj karoseriji.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Izmedju rampi tempomat na 139 po GPS.
Povratak isto, ali je bilo malo guzve pa posle rampi je bila voznja manje vise oko 140-150. I na kraju 212 km i potrosnja 6.0, isto Oktavija 1.6 sa 5 brzina.
@Vukasin994 koje je godiste konkretan primerak, koliko konja i koliko km je presla?
Meni je golf 7 fl 2 1,6tdi sa 5 brzina isto trosio blize 6 nego 5 na mestima gde su mi mercedes i BMW trosili vise 4 nego 5. Koji su bili mnogo veci automobili od njega.
-
- Pridružio se: 16 Maj 2016, 23:15
Ne znam dali je isti motor kao u aygo prve generacije (2009), ali ukoliko da 12-13 je nemoguca misija pa makar i u tezi auto od aygo. Makar i izgoreo motor nije moguce dostici ni 9 litara a ne 12-13. Verojatno nesto je bilo pokvareno sto je dizalo prosek. Moj gradski prosek aygo, 1.0 ne prelazi 5,5l vise puta mereno na pun rezervoar.pedalaš napisao: 08 Mar 2025, 16:55 Veruj mi da sam ja znao sa Yarisom 1,0 ( prve generacije ) da "po gradu" imam prosek potrošnje i po 12-13 litara. Bez ikakvog divljanja. Sve uvek zavisi od toga kakvi su uslovi "gradske vožnje".
Dođi u BG na majanje po centru i mostovima.
-
Sto da dodjem u BG, jesi ikada bio ti u Skopje? Jel mislis da je kod nas nesto bolje? Neka bude i litar plus ali ne moze da razlika bude 100%Heinz napisao: 10 Mar 2025, 09:52 Dođi u BG na majanje po centru i mostovima.
Taj Yaris mk1 je znao meni da troši (van grada) i samo 4 litra (na lakom gasu), ali, po BG, „po krugu dvojke“, tokom dnevne gužve, znao je „da popije Boga oca“. Kao što je mogao i samo 6-7, sve zavisi od uslova. Svaki automobil sa SUS motorom po velikoj gradskoj gužvi može da troši kao nenormalan. Pa i taj Yaris.Superb III napisao: 10 Mar 2025, 09:28Ne znam dali je isti motor kao u aygo prve generacije (2009), ali ukoliko da 12-13 je nemoguca misija pa makar i u tezi auto od aygo. Makar i izgoreo motor nije moguce dostici ni 9 litara a ne 12-13. Verojatno nesto je bilo pokvareno sto je dizalo prosek. Moj gradski prosek aygo, 1.0 ne prelazi 5,5l vise puta mereno na pun rezervoar.pedalaš napisao: 08 Mar 2025, 16:55 Veruj mi da sam ja znao sa Yarisom 1,0 ( prve generacije ) da "po gradu" imam prosek potrošnje i po 12-13 litara. Bez ikakvog divljanja. Sve uvek zavisi od toga kakvi su uslovi "gradske vožnje".
Verziju 1,0 sa 3 cilindra samo vozio u Aygo jedno 3 meseca (rentirao ga, čekajući da mi stigne sadašnji posl. Yaris) i ja nisam stekao utisak da je on (po gradu) nešto posebno ekomoničniji od tog prastarog 1,0 sa 4 cilindra.
Sada već treću godinu vozim tog Yarisa 1,5 od 125 ks (a poslednjih 5 godina povremeno i onog 1,5 od 111 ks). U sličnim uslovima ta oba 1,5 troše slično (oko 5-6 u pretežno vangradskoj upotrebi, sve zavisno koliko je udeo auto puta i bez agresije), ali je ovaj od 125 ks mnogo zabavniji za vožnju. U odnosu na njega onaj od 111 ks subjektivno (meni) deluje kao da je eutanaziran. Dok te ovaj od 125 ks prosto mami da ga često stiskaš. U gradu troše u rasponu 7-12 (bez agresije), sve zavisno od kombinacije niza uslova, kako se kada ti uslovi ostvare. Bar oni koji su van naše moći.
U nekim gradskim uslovima bi verovatno trošili manje da imaju Start&Stop sistem, ali, možda je (nekome) i bolje ovako. Istine radi, na onom Yarisu 1,5 od 111 ks akumulator je crkao posle oko 4 godine, mada je bar 90% vremena proveo u vangradskoj vožnji. A ne verujem ni da će na ovom od 125 ks da traje duže (ima neki smešno mali akumulator, plus, mislim da mu je udarna struja samo 280A).
Zaista nisam. Ako imate situacije da za npr. 8 km treba preko 50 minuta onda smo egal. Nekad i za 4 km toliko vremena. Nekad za 1 km 15 minuta. A relativno su česte takve relacije.Superb III napisao:Sto da dodjem u BG, jesi ikada bio ti u Skopje? Jel mislis da je kod nas nesto bolje? Neka bude i litar plus ali ne moze da razlika bude 100%Heinz napisao: 10 Mar 2025, 09:52 Dođi u BG na majanje po centru i mostovima.
-
Odprilike isti je haos. 1.0 trocilidras u aygo je izuzetno stedljiv motor. Ako ne moram izbegavam gradski spic kad je, i jos nisam imerio vise od 5,5-5,7l. Uvek ga punim do kraj. I nikako nisam najsporiji u gradu vec bih rekao da sam u brzim. Inace zna da i u Skopje lako se zaglavis 1h za tih 7-8-9km.(kada je najveci spic, inace skoro i da nema period kada nije guzva). Ali ako nekome auto koji trosi 5,5 (manje-vise) potrosi 13l koliko ce mu potrositi auto koji trosi 9l u isti rezim. Po tu logiku oko 20 litara.Heinz napisao: 10 Mar 2025, 11:00Zaista nisam. Ako imate situacije da za npr. 8 km treba preko 50 minuta onda smo egal. Nekad i za 4 km toliko vremena. Nekad za 1 km 15 minuta. A relativno su česte takve relacije.Superb III napisao:Sto da dodjem u BG, jesi ikada bio ti u Skopje? Jel mislis da je kod nas nesto bolje? Neka bude i litar plus ali ne moze da razlika bude 100%Heinz napisao: 10 Mar 2025, 09:52 Dođi u BG na majanje po centru i mostovima.
- carov2
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Kontakt:
Sent from my iPhone using Tapatalk
Bio u SK, nikada neke veće gužve u smislu stanja da se ide brzinom ispod 10 km/h, uvek prohodno.Superb III napisao: 10 Mar 2025, 10:15Sto da dodjem u BG, jesi ikada bio ti u Skopje? Jel mislis da je kod nas nesto bolje? Neka bude i litar plus ali ne moze da razlika bude 100%Heinz napisao: 10 Mar 2025, 09:52 Dođi u BG na majanje po centru i mostovima.
Doduše ja sam išao obično bul. Partizanski Odredi, preko Šutke ili bulevarom sa istočnog ulaza u SK.
Celo Skopje prelazio za 30 minuta, u vreme špica 15-17h kada obično stignem.
Ovde je u špicu za tu razdaljinu potrebno 2+ sata ponekad.
Ogradjujem se da nisam skoro išao direkt kroz Skopje jer mi više odgovara obilaznica oko grada već je ovo iskustvo iz ranijih godina.
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Ja sam letos išao od autoputa do East Gate Mall-a i potrajalo je vala, iako nije suvi centar, i iako je bilo negde oko podneva.
Tapa
Tapa
Evo sada gledam na karti pa se pitam kako bre nije suvi centar, šta je onda centar?