Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Post od dragvorl »

Ma jel moguce? :ccc:

U pekarama otkriveno 112 radnika na crno

Prilikom nadzora koje je Inspektorat za rad izvršio u privrednim subjektima koji proizvode hleb, pecivo i kolače u Srbiji otkriveno je 112 osoba koje rade "na crno", saopštilo je danas Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.
hleb
Kako je precizirano, nadzor je izvršen 26. februara, u njemu je učestvovalo 182 inspektora rada, a bilo je obuhvaćeno 474 privredna subjekata.

Tom prilikom je otkriveno 112 osoba sa kojima poslodavci nisu zaključili ugovore o radu i nisu ih prijavili na obavezno socijalno osiguranje. Najdrastičniji primer utvrđen je kod jednog poslodavca u Raškom okrugu gde je od ukupno 11 zatečenih lica na radu, čak 10 njih bilo angažovano "na crno".

Kod jednog poslodavca u Pomoravskom okrugu inspektori rada su utvrdili da su od sedam zatečenih lica četiri osobe radile "na crno", dok kod jednog poslodavca u Beogradu od osam lica na radu pet osoba nije imalo sklopljene ugovore i nije bilo prijavljeno, navelo je Ministarstvo.

U oblasti radnih odnosa inspektori rada su podneli 33 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka protiv pravnog i odgovornog lica, odnosno protiv preduzetnika, dok su u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu podneli 23 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka. Doneto je i 85 rešenja u oblasti radnih odnosa, kao i 167 rešenja u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu.

Takođe, inspektori rada su doneli i devet rešenja o zabrani rada zbog neosposobljenosti zaposlenog za bezbedan i zdrav rad.

Ministarstvo je najavilo da će inspekcija i ubuduće organizovati ponovljene vanredne nadzore u privrednim subjektima koji proizvode hleb, pecivo i kolače, a koji će u sve tri smene vršiti svi inspektori rada, budući da je veliki broj osoba na radu "na crno".

http://www.021.rs/Info/Srbija/U-pekaram ... -crno.html
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Delija napisao:http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=963024
Opačić izdržavao je višegodišnju zatvorsku kaznu u Sremskoj Mitrovici, a u vreme ubistva nalazio se na godišnjem odmoru.

Kako je rečeno agenciji Beta u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija, Opačić je bio na "posebnom pravu korišćenja godišnjeg odmora van ustanove".

Precizirano je da je odmor započeo 23. februara, a da je u zatvor u Sremskoj Mitrovići trebalo da se vrati 6. marta.
Godisnji odmor? :kuku:
ahahhaha godisnji :rofl: :rofl: :rofl:
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

Rakhil napisao:Sto tako, svi koje ja znam da rade kod privatnika idu regularno na odmor. Cemu generalizacija?
Nije generalizacija, pričam o svom primeru.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Ma ok, ne kenjam ja tebi niti mislim da drobis bez razloga, nego mi muka da slusam te price o mrskim privatnicima i ugnjetenim radnicima pa skacem na sve :pivo:
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

Taman posla da su svi mrski privatnici, pa ko bi izdržao ? :) pričam o konkretnom primeru, 8 godina i ukupno 30ak dana odmora za to vreme , ne računajući povremeno po slobodan dan na kontu prekovremenih sati. Moj problem što to trpim, ali jbg, kome se ne sviđa, ne mora tako :)
Korisnikov avatar
swemir
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:52
Kontakt:

Post od swemir »

Najbolje uslove imaju informaticki privatni sektor. Vecina iz drugih oblasti mogu da duvaju u didlo ili da sviraju o jajca :)
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Ekonomisti se drže dobro, ako ne i bolje od IT u mojoj bližoj okolini. Ostali slabo, sem ako nisu neke gazde.

Tapatalk
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Drugovi članovi sa drže najbolje :)
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
branja
Reactions:
Pridružio se: 25 Feb 2015, 10:44
Garaža: jtd,bajo moj; cannondale bad boy

Post od branja »

I kad ti što su držali ljude na crno osnuju novu firmu ili plate kome treba, opet će. Porez i doprinosi su 63% plate, pa gde to ima sunce ti j.. žarko.
IT sektor je dobar, ekonomija kako gde, a za samostalne preduzetnike, to je ses.
Imam jednu bivšu u državnoj upravi, bem ti život, kao druga planeta. Kao radi se od 9-17, mislim da je 30% ranih dana bila puno radno vreme, a još plus seminari. Banja.

Poslato sa Lumia 925
Slika
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Sve je više poslova koji mogu da se rade preko interneta, nije to više samo za programere. Jeste da treba da se zna strani jezik, najbolje engleski, i mora da se zna nešto konkretno. Nošenje gajbica još uvek ne ide online. Evo malog spiska neprogramerskih poslova: pisanje u 100 varijanti (blogovi, dokumentacija, reklamni tekstovi...), online marketing, dizajn, customer support, držanje časova - gitara, harmonika, matematika, jezici, šta god, držanje fitnesa, joge, itd. Samo sam zagrebao po površini.

Doduše, ovo uglavnom nisu poslovi gde odeš na razgovor, prime te i dobijaš redovnu platu sa plaćenim doprinosima. Moraš malo sam da se aktiviraš.
Korisnikov avatar
branja
Reactions:

Post od branja »

Ma j...beš to. Bitno je da mi uvozimo meso i ostale gluposti umesto da sami proizvodimo. Polako se pretvaramo u koloniju. Uskoro ćemo biti prodavci, konobari, vozači i magacioneri.

Poslato sa Lumia 925
Slika
Korisnikov avatar
swemir
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:52
Kontakt:

Post od swemir »

Dobro pisao sam o privatnom sektoru. Mada je i tesko naci dobrog radnika u nekim oblastima. Pouzdanog i odgovornog.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

branja napisao:Imam jednu bivšu u državnoj upravi, bem ti život, kao druga planeta. Kao radi se od 9-17, mislim da je 30% ranih dana bila puno radno vreme, a još plus seminari. Banja.
A ja znam nekoliko ljudi koji rade u državnoj upravi koji padaju na nos od posla. Rade i uveče i vikendom kod kuće, a plate im smanjene 10-25%. Sve što valja i zna posao će pre ili kasnije otići iz uprave.
Korisnikov avatar
branja
Reactions:

Post od branja »

Znam i ja nekoliko ali većina je ladovina

Poslato sa Lumia 925
Slika
Odgovori