Zimske gume - da ili ne?
- ivancho
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:59
- Garaža: Octavia 1,6d
- Kontakt:
Re: Zimske gume - da ili ne?
`bem ti onog ko rece da ce bude sneg u ponedeljak, doduse bolje one sto cekaju zadnji cas da menjaju gume.
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Pa nije se ni vozilo toliko brzo i čini mi se, skoro je bila vest, poginulih je bilo skoro duplo više...kvcali napisao:do pre desetak godina nije postojala razlika i pojam letnje i zimske gume, a saobracajki je bilo neuporedivo manje
Boringly average, but also perfect for school run mums
Nemoj da ubijaš glasnika. 

- kvcali
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:02
- Garaža: Omega B2 2.0
- Kontakt:
to sto se nije vozilo brzo, nista ne znaci jer i tad i sad ogranicenja su ostala ista ili su se jos poostrila na dole, ko sto rekoh nije problem u gumama vec u necemu drugom, kad vozis po ogranicenju brzine i po ogranicenju za vreme sneznih padavina, gume su nevazne u celoj prici, ali ako divljas po snegu misleci da imas "zimske" gume i pogon na sva 4 tu je nesto drugo u prici

GS, GS/E, GSE, GTE, GSI, OPC # Irmscher, Mantzel, Steinmetz, Zender, Lexmaul, Mattig, Rieger, Kissling
http://www.opelteamserbia.com/forum

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 4
- kvcali
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:02
- Garaža: Omega B2 2.0
- Kontakt:
Ne,
jel kupovao neko zimske gume pre desetak godina, na najavu snega ?
jel kupovao neko zimske gume pre desetak godina, na najavu snega ?

GS, GS/E, GSE, GTE, GSI, OPC # Irmscher, Mantzel, Steinmetz, Zender, Lexmaul, Mattig, Rieger, Kissling
http://www.opelteamserbia.com/forum
naravno da jeste...
ne nego je vozio po snegu sa letnjim :trljamoci:
ne nego je vozio po snegu sa letnjim :trljamoci:
od 90. do 95. je godišnje u proseku bilo skoro 3x više poginulih nego u proteklih 5 godina.
ivancho napisao:`bem ti onog ko rece da ce bude sneg u ponedeljak, doduse bolje one sto cekaju zadnji cas da menjaju gume.

Da li je to moguće, s obzirom na jedno 10x manji broj vozila na ulicama?
Ma to su sve slucajnosti, jer se pogodilio, da je upravio sa donosenjem novog zakona porastao broj poginulih.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Ne mogu da nađem tačan podatak za 90e al znam da sam jednom negde pročitao da je najveći broj poginulih bio tipa 92. ili 93. i iznosilo je oko 1,500 ljudi.
Al evo i 2001. je recimo bilo duplo više poginulih nego 2012. Na smanjenje najviše utiču bezbedniji automobili a tu sam siguran da i zimske gume imaju određeni udeo. Putevi nam i nisu nešto mnogo napredovali ali sigurno da su i oni uticali.

edit: našao sam
http://www.kbs.rs/sr/cinjenice

Al evo i 2001. je recimo bilo duplo više poginulih nego 2012. Na smanjenje najviše utiču bezbedniji automobili a tu sam siguran da i zimske gume imaju određeni udeo. Putevi nam i nisu nešto mnogo napredovali ali sigurno da su i oni uticali.

edit: našao sam
http://www.kbs.rs/sr/cinjenice

Evo mene npr.ivancho napisao:`bem ti onog ko rece da ce bude sneg u ponedeljak, doduse bolje one sto cekaju zadnji cas da menjaju gume.

Kanim se vec 10tak dana i nikad da nadjem vremena. Doduse, da je to proces od 15min pa ni po muke, nego znam da mi treba 2 sata od momenta kada krenem kod vulkanizera do momenta kada cu biti kod kuce. Ne ocekujem da zamene za 2 sec kao mehanicari Red Bulla, ali brate skoro sat vremena traje PLUS cekanje jer redovno ne moze odmah da te uzme cak i ako ima praznu dizalicu, a kad odlazis moras da cekas da se neko iza pomeri jer te je blokirao. E pa, bemti ja vulkanizere, a ne musterije! :-P
sent from my HTC Sensation
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Ovo su podaci koji su kontradiktorni, ispade da je 2012 bilo 50 posto povredjenih nego 93 godine.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Zasto mislis da su kontradiktorni?