Imam Peugeot 407 sa dvozonskom klimom koja me je skoro pocela zezati. Kada sam prvi put primetio problem klima na suvozacevoj strani je radila potpuno normalno, dok na mojoj nije nista duvalo. Uglavnom sad ne radi nijedna strana, duva samo iz ventilacije blizu soferke.
Bio sam kod majstora, kaze da su klapne u pitanju. E sad ono sto ja hocu da pitam jeste da li mogu biti ikako siguran da su klapne u pitanju, s obzirom da me nece bas jeftino izaci (100 evra nove klapne + 100-120 evra ruke).
Citao sam malo po internetu o svemu tome, problem je sto mora pola auta da se povadi da se dodje do klapni. Video sam i da mnogi seku plastiku iza konzole i radia, ali se na teko nesto bas i ne bi odlucio. Nisam bas siguran sta da radim, jer ako menjam klapne kako bi trebalo (skidam kontrolnu tablu itd.), da se zajebavam sa polovnim klapnama ne ide. E sad ne znam ni koliko su mi nove garancija za nesto duze. Citao sam da ih mnogi ojacavaju nekom zicom, aluminijumom itd, ali nisam nasao nijednog majstora koji to radi.
Uglavnom ako imate neku preporuku za ovaj problem ili znate kako da tacno proverim uzrok(klapne ili npr. motoric) bio bi zahvalan. Mozete i preporuciti nekog majstora. Iz Novog Sada sam.