EDIT: Što se tiče japanske donacije Vladi Srbije, Garaža blog je to objavio još pre godinu dana.
Ono što je vrlo bitno za Toyotu i što nas je obradovalo je informacija da je vlada Japana odobrila donaciju Srbiji od 5 miliona dolara za suvenciju prodaje hibridnih vozila u Srbiji. To će svakako biti značajna pomoć i nadamo se da će ova sredstva biti iskorišćena na najbolji mogući način, a samim tim i da će znatno porasti ne samo broj prodatih hibridnih vozila već i generalno broj prodatih novih vozila u Srbiji.
Jedino što je izgleda Mazda uzela dobar deo kolača, a Toyota za sada ništa, bar ne da mi znamo. Pitanje ne kako su se japanci odlučili baš za Mazde i jesu li naši upleli prste u to. Toyota bi bila mnogo bolji izbor po meni. Sad će Mazda da procveta u Srbiji, samo od održavanja ovih vozila mogu da žive, a znajući kako se zaposleni u Vladi Srbije odnose prema službenim kolima, biće tu naplate od osiguranja samo tako.
srdjanyo napisao:Juče se vraćao s posla,radio u Subotici.Na izlasku,prema istočnom ulazu sa E75,video 3 grupe emigranata.Čekaju da se smrači,pa da "napadnu" granicu.Svi su Arapi i Avganistanci.Onda na Eko Žednik,stanem,snimim dvojicu,ali beloputih, kako drežde pred ulazom u kafić pumpe.Izašao posle minut,jedan skoči na mene:"Idete do Novi Sad?"Rekoh ne.Nisam mogao da ih povezem,znam da nisu emigranti,znam da su buntovnici iz Evrope,ali previše sam čitao crnu hroniku i priče o autostoperima.
Autostoperu ne bi smeo da stanem da ga povezem. Sto kazes, mozda sam previse gledao crnu hroniku, pa sam istripovan. Ali odkud ja znam ko je on i sta je. Mnogo sto sta se vuce ovim nasim drumovima i oko njih. Moj drugar se jednom prilikom u gluvo doba vracao sa posla. I u sred Ulice Kneza Milosa u Beogradu, dvojica dosli do kola i krenuli da otvaraju vrata dok je stajao na semaforu. Srecom su bila zakljucana, pa nisu uspeli. I on je stisao gas i pobegao.Secam se kada je pricao o tome, da kada se vozi tako nocu, u gluvo doba, zakljucava vrata bas zbog takvih stvari, drugari su mu se smejali. A to nije nerealno da se desi bilo kome od nas.
„ Све срећне породице личе једна на другу; свака несрећна породица несрећна је на свој начин. ” - Лав Николајевич Толстој
Ja se samo setim one dvojice,od kojih je jedan policajac bio,što su stopirali na Bubanj potoku šiptara iz Zagreba sa C4,ovaj krenuo kod rodbine u MKD.Ubili ga i zakopali na Jastrepcu,a C4,tada nov auto,prodali za 2000 €.Svako dvoumljenje da li da povezem mi sa ovom pričom prestaje.
Što se tiče automatskog zaključavanja,Fabija izgleda nema tu opciju preko dijagnostike,mada trebalo bi da ovog novog majstora isprobam da mi istraži kakve funkcije nudi komp.Tipa ono brzo blinkanje stop svetala,paljenje maglenke pri skretanju...
Mene na ukljucenju na AP kod Batocine startovao gardista i kao jao vidim da ste vojno lice (video sapku i majicu) i kao jel bi mogli do BGa da me povezete, kasnim na posao. Ja i devojka ga pogledasmo, vidim oruzje, rekoh mu, prijatelju rado bih te pokupio al moram da svratim po klince
Zajebi.. Da je drug forumas M pa i da razmislim
Xe, xe...
Mene startuju na naplatnoj rampi panduri koji idu za Bg i radnici sa naplatne rampe (onda ih ucenim da plate putarinu....kad se vec zicaju za prevoz ). Uglavnom iskuliram i jedne i druge....retko kada ih povezem. O ostalim stoperima - jedino nekog koga poznajem i tu se prica oko stopiranja zavrsava.
Dok su guzve bile na granicama, i dok sa dosta putovao kolima, uzimao sam pandure na granici nasoj, i vozio znatno brze od dozvoljenog
Nekad ih i na Bubnju pokupim, pa zviz do Nisa
Dok mi razglabamo o skupim i glupavim telefonima, ne primecujemo nemastinu u kojoj se mnogi oko nas nalaze.
Na zalost, to nije redak slucaj u ovoj drzavi, i tamo gde je drzavna pomoc potrebna, nikada je nema jer zavrsi u dzepovima tajkuna, politicara, drzavnih kurvi.
Nesposobna drzava koja zakone ne ume da promeni i uredi..