Koliko troši?
Re: Koliko troši?
Savremen i stariji motor, savremen i stariji pogon, aktuelan i stariji ZF8. Ima tu više razlika na gomili, dok se ne dođe i do karoserije.
Taj B58 je čudesan, a deluje da su i sa B48 uboli. Hibridni sklop im je među najboljim, plug in elektrika takođe. Ako neko od evropskih premiuma ima čime da se odbrani od cunamija sa istoka, to je BMW.
Taj B58 je čudesan, a deluje da su i sa B48 uboli. Hibridni sklop im je među najboljim, plug in elektrika takođe. Ako neko od evropskih premiuma ima čime da se odbrani od cunamija sa istoka, to je BMW.
Ako se ne varam EV klinik je skroz suprotnog mišljenja što se njihovih hibrida tiče.
Sent from my 2306EPN60G using Tapatalk
Sent from my 2306EPN60G using Tapatalk
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
Mislim da bi Stelvio trebalo da troši do litar više na ovakvom stilu vožnje, ne više. Aerodinamika nas kolje.DukeNS napisao: 16 Jun 2025, 16:00 Al' zato troši dosta više. Ponavljam kako mi to nije baš razumljivo, bez obzira na oblik karoserije...
Još uvek nisam testirao, tj nisam merio potrošnju ali ako se sećam kad sam se vraćao sa Nürburgringa, prosečna brzina oko 100 km/h, potrošnja bila oko 9.5-9.7. Za jedno mesec dana ću na odmor pa ću da istetstiram autoput kako treba.
Velika je razlika u aerodinamici.
540i, M340i, Stelvio 2.0 280.
0.56, 0.57, 0.84. Bitna razlika za autoput.

Sent from my 2201123G using Tapatalk
540i, M340i, Stelvio 2.0 280.
0.56, 0.57, 0.84. Bitna razlika za autoput.

- carov2
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Kontakt:
Što ga Dragan teši, svaka čast...
"Nije bre, ne troši mnogo Stelvio, nego je visok..."

Sent from my CPH2581 using Tapatalk
"Nije bre, ne troši mnogo Stelvio, nego je visok..."

Pa ne tesim ga nego je to tako
Na brzinama autoputa najveci otpor koji trosi najvise goriva je otpor vazduha, koji raste kvadratnom funkcijom sa brzinom, ostali otpori, kotrljanje, unutrasnje trenje i ostali gubici tad imaju sve manju ulogu u kompletnim otporima.
Edit - gledam sad ovaj sajt, odlican je, bas detaljni podaci, serija 5 ima Cx 0.24, i cak nizu deklarisanu potrosnju nego serija 3, nekih 3-4%, doduse i motor je iz nekog razloga spusten za 40ks/50nm, transmisija isto ima neku marginalnu razliku, nesto ispod 1%. Sve u svemu bas su se trudili da fino podese svaki model za to sto ciljaju.

Edit - gledam sad ovaj sajt, odlican je, bas detaljni podaci, serija 5 ima Cx 0.24, i cak nizu deklarisanu potrosnju nego serija 3, nekih 3-4%, doduse i motor je iz nekog razloga spusten za 40ks/50nm, transmisija isto ima neku marginalnu razliku, nesto ispod 1%. Sve u svemu bas su se trudili da fino podese svaki model za to sto ciljaju.
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Lepo ugradiš plin sad kad budeš išao i Bog da te vidi. Em će biti jeftinija vožnja, em manje praška stane za rodbinu (kojoj ne možeš da naplatiš, naravno, taj prašak što doneseš)TheWickerMan napisao: 16 Jun 2025, 18:14Mislim da bi Stelvio trebalo da troši do litar više na ovakvom stilu vožnje, ne više. Aerodinamika nas kolje.DukeNS napisao: 16 Jun 2025, 16:00 Al' zato troši dosta više. Ponavljam kako mi to nije baš razumljivo, bez obzira na oblik karoserije...
Još uvek nisam testirao, tj nisam merio potrošnju ali ako se sećam kad sam se vraćao sa Nürburgringa, prosečna brzina oko 100 km/h, potrošnja bila oko 9.5-9.7. Za jedno mesec dana ću na odmor pa ću da istetstiram autoput kako treba.

Sram te bilo @Gaginh0 , smanjujes upotrebnu zapreminu gepeka namenjenog za dovoz tepiha i moto ramova 

Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Bmw 535d, x6 35d, 286ks identican menjac, identican motor.
3l manje trosi 5 na otvorenom, po gradu x6 trosi kao tenk, nisam uspeo da ga spustim ispod 13l ni najlaganijom mogucom voznjom, a to nije bio samo centar grada, vec dosta banovog brda, ade, nbg...
Jos je 535d imao ~200k km, X6 90k, za oglas moglo taman ono NOV, NOV.
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
3l manje trosi 5 na otvorenom, po gradu x6 trosi kao tenk, nisam uspeo da ga spustim ispod 13l ni najlaganijom mogucom voznjom, a to nije bio samo centar grada, vec dosta banovog brda, ade, nbg...
Jos je 535d imao ~200k km, X6 90k, za oglas moglo taman ono NOV, NOV.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Ma sta 200k , imao je taj 535d remontovane turbine , ako mislimo na isti , nije Vuk stedeo na odrzavanju .
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
Zašto plin pored metana? 

- carov2
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Kontakt:
Ma šalim se...dragan napisao:Pa ne tesim ga nego je to takoNa brzinama autoputa najveci otpor koji trosi najvise goriva je otpor vazduha, koji raste kvadratnom funkcijom sa brzinom, ostali otpori, kotrljanje, unutrasnje trenje i ostali gubici tad imaju sve manju ulogu u kompletnim otporima.
Ali ozbiljno, taj BMW nije relevantan, stvarno troše relativno malo, da zanemarimo SUV ...moj sedan dizel...morao bih da se pomučim da dobijem te cifre.
Jok, nije nista remontovao, menjano u StefanovicuMilos napisao:Ma sta 200k , imao je taj 535d remontovane turbine , ako mislimo na isti , nije Vuk stedeo na odrzavanju .

Ali ne, nisam ja njegovu 5 vozio, tek posle njegov A6 2.0 tdi je bio kod mene 3 meseca

Ali moze i on kao primer, 428i kupe, c43 karavan, dugorocna potrosnja 10.5l i 11l, X6 3.5d 12l

E sada, 428i po gradu srce lepo, a C43 mozes da sanjas 15l.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Peugeot 307, 1.6 16v TNG
Uvek sipam pun-pun, iako to nije bas precizno zbog vrste goriva i pritiska na pumpi.
Na otvorenom trosi oko 8.5 (autoput 120km/h + magistrala)
U gradu po guzvi sa ukljucenom klimom od 12-15l/100km
Vozi ga vozac pocetnik po najvecem spicu, prosecna brzina oko 17km/h.
Uvek sipam pun-pun, iako to nije bas precizno zbog vrste goriva i pritiska na pumpi.
Na otvorenom trosi oko 8.5 (autoput 120km/h + magistrala)
U gradu po guzvi sa ukljucenom klimom od 12-15l/100km
Vozi ga vozac pocetnik po najvecem spicu, prosecna brzina oko 17km/h.
Сад му није ништа...
Da se nadovezem na BMW temu. Trenutni rental je 116i 2024o godište. Potrošnja po gradu 9.4l / 100 i to u Atini vam centra gde je relativno široko i nema mnogo kreni stani a nije ni moze da se gazi, 1.5l trocilindras, ide ko Golf 2
Veliki korak u nazad je BMW 1 u odnosu na prethodni model, vozio sam ranije 120d prvu seriju i za ovaj je korak ispred u vožnji. U osnovnoj opremi kao ovaj izgleda bukvalno kao auto iz 2010e godine al zato košta 35,000 nov
Veliki korak u nazad je BMW 1 u odnosu na prethodni model, vozio sam ranije 120d prvu seriju i za ovaj je korak ispred u vožnji. U osnovnoj opremi kao ovaj izgleda bukvalno kao auto iz 2010e godine al zato košta 35,000 nov
- Prikačeni fajlovi
-
- 20250617_165222.jpg (59.43 KiB) Pogledano 254 puta