Grčka

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
ChobbyNS
Reactions:
Pridružio se: 30 Avg 2017, 15:25
Garaža: Lancia Delta 1.4 tjet

Re: Grčka

Post od ChobbyNS »

Ja sam izgleda srećne ruke, u zadnjih 7-8 godina koliko letujemo u Grčkoj nikada nisam čekao duže od pola sata.
Ali doduše mi uvek biramo da idemo radnim danom i nikad u vreme kad su smene turista, godišnji može kad god pa to drastično olakšava.
Ove godine išli na Tasos 10-17 Jul, kroz Bugarsku, put ekstra, granice brzo prošli, jedino je put kroz GR baš njesra ali nije katastrofalno, samo je osetno lošije nego kod nas i Bugara.
Malo me bilo frka za auto da se ne zapali ili istopi nešto jer je u jednom momentu bilo 42c u vožnji i odmah nakon toga sam stao na granicu GR-BG ali bilo malo auta pa smo brzo prošli.
Tasos je super, ali nije da smo nešto istraživali, jedan dan otišli do Psili amos plaže i to je to, sve ostale dane bili na plaži ispod smeštaja na izlasku iz Limenarije, plaža ogromna i relativno prazna, ležaljke prazne pa smo se širili kako smo hteli.

Evo i malo fotki nabacanih bezveze :)

Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika
Korisnikov avatar
mix024
Reactions:
Pridružio se: 25 Apr 2012, 22:12
Garaža: VW Caddy 2.0 TDI 150 KS

Post od mix024 »

Dobar je Tasos, dobre su i slike.

:thumbup:
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Danas sam video najbahatije preticanje ikad, BG table, kad se već to pominjalo. Stojimo na semaforu zbog radova tu oko Požege. I uleće lik sa KAMPEROM, pretiče pedesetak automobila, ubacuje se nekako na početak semafora - tad se baš otvorio. I onda šta - vozi 50 magistralom jer ne može brže i svih tih pedeset automobila se sad vuče iza njega. Pa koliko treba da budeš samoživ i bezobrazan za tako nešto.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

pedja napisao: 06 Avg 2024, 11:15 Nije samo BG :D
Slika
Ovo sam ja napisao prosle godine, ali to su bili neki likovi koji su imali vezu na granici tj izlasku iz Srbije, takvih cesto ima i sad sam video neke automobile koji preticu kolonu i nasi carinici ih pustaju na nekim posebnim terminalima samo za njih otvore, previse bi bilo jos da ih puste na terminale na kojima svi cekaju.
lami
Reactions:
Pridružio se: 19 Feb 2017, 15:34

Post od lami »

grujicd napisao:Danas sam video najbahatije preticanje ikad, BG table, kad se već to pominjalo. Stojimo na semaforu zbog radova tu oko Požege. I uleće lik sa KAMPEROM, pretiče pedesetak automobila, ubacuje se nekako na početak semafora - tad se baš otvorio. I onda šta - vozi 50 magistralom jer ne može brže i svih tih pedeset automobila se sad vuče iza njega. Pa koliko treba da budeš samoživ i bezobrazan za tako nešto.
Ovo je bukvalno da ga izvuces iz kabine i ...

Послато са SM-A528B помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Koji ono PP aparat zahtevaju u Grčkoj?

S2 ili S3?
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

pedja napisao:
aboki napisao:Ja bih licno tada vadio. Ovako mi bilo bzvz da svake godine dam 1500din, a auto na tatu. Ni sa maminim kad sam prelazio nikad niko nije trazio, a i sestra i tata prelaze sa autom koji je i dalje na mene.

Sent from my motorola edge 20 pro using Tapatalk
Vozi li, kod vas u kući, neko svoj auto? :D

Čudi me kako nije bilo većih i češćih incidenata kod uvaljivanja, s obzirom da su svima fitilji sve kraći. Jedino možda to što se ide na odmor, pa se lalše podnese...

Meni su žuti karton tražili jednom na granici sa BiH, nisu ga ni pogledali. Jednom su nas zaustavili pred mostom na Tari. Kolega vozio. Krenula redom da mu traži papire, vozačka, saobraćajna, polisa osiguranja?....čekam samo da zatraži ovlašćenje...

Dođe do mog pasoša, pogleda prezime. Pa Predraže, vi ste naš? Paaaa, delimično...

Garantujete li vi za svoje kolege?
Naravno.

Ajde onda uzdravlje :D

TapaT
De si Predraze mali vraze :)
Jeli kako tebe zovu? Predraze ili Predrage :)

Gesendet von meinem Blauwei mit Tapatalk

Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Saša napisao:Koji ono PP aparat zahtevaju u Grčkoj?

S2 ili S3?
Koliko znam. S2. Kupio sam sad pred more, nek se nađe. Mogu ti pozajmiti. Ja se vraćam u nedelju.

Sent from my 2201116SG using Tapatalk

Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

blaugrana napisao:De si Predraze mali vraze :)
Jeli kako tebe zovu? Predraze ili Predrage :)
Uglavnom Peđa :D

"Zdravo Predrag" kažu bosanci i hrvati, sa razlikom u dužini izgovora slova a, koje je kod bosanaca duže.

U CG je bitnije prezime. Objasnili su mi da postoje dva plemena sa tim prezimenom, drugačije se akcentuju, a ja potičem od onog boljeg (koje je izgovara kao kod nas), oni drugi (akcentovano po crnogorskom) su đubrad. Na Cetinje je bilo povuci-potegni, dok nismo razjasnili poreklo :D

Jednom prilikom sam ostao na aerodromu u Podgorici, prilično vremena. Tri aviona putnika se iskrcaše i odoše, samo ja ostadoh na bezbednosnoj proveri. Posle mi je vozač pojašnjavao da ima nekih nepodobnih, koji se zovu kao ja. Milion puta prešao granicu kopnom, leteo iz Tivta, sve OK. Sletim u Podgoricu i sve se zacrveni sa ekrana kod čika policajca :D No, d(r)uga je to priča.

TapaT

Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:

Post od pedja »

S2 ili S3?
Slika

Type 1: 8A, 34B, C (usually 2kg)
Type 2: 13A, 55B, C (usually 3kg)
Type 3: 21A, 113B, C (usually 6kg).

Dakle, 2kg, komada 1, da se nalazi blizu vozača.

TapaT

Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

trojanac napisao: 06 Avg 2024, 13:55

S2 ili S3?
Koliko znam. S2. Kupio sam sad pred more, nek se nađe. Mogu ti pozajmiti. Ja se vraćam u nedelju.

Sent from my 2201116SG using Tapatalk
Hvala, imam jedan S2 u Puntu pa ga za sada prebacujem po potrebi ali ću verovatno kupiti još jedan potpuno nov za Kadjara, da imam i u njemu za ne daj Bože. Inače, i taj u Puntu moram odneti da ga provere i "atestiraju". Pun je (nikad upotrebljen) ali pritisak je još narastao i kazaljka nije više u zelenom polju već u crvenom (preko zelenog).

@pedja Hvala takođe. U Puntu jedino u krilu da ga držim :rofl: dok vozim, dok za Kadjara još ne znam, možda i uspem da ga uglavim ispod sedišta.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

Ja nosim dva S1, oba stoje ispod prednjih sedista uvek u autu, S2 ne znam gde bih spakovao posto se ionako jedva popakujemo za to letovanje da bukvalno nema mesta sem da ga vozim u krilu a inace sumnjam da ce te iko ikad pitati i cimati za aparate, bar nisam do sad cuo da je neko imao problem.
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Ja nosim S1 pa kud puklo Nikad niko nije proveravao, setamo ga porodicno kad idemo dole i nista.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

@OMP Vidiš, to možda nije loša ideja, dva komada S1 - ispod svakog sedišta a S2 u duplom dnu gepeka. I voziš kao mala vatrogasna brigada. :D :D
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:

Post od pedja »

Okačio sam vam izvod iz njihove regulative. Ako hoće da drndaju, posedovanje S1 je kao da ga nemate...

U praksi, nisam čuo da su nekome tražili.

TapaT

Odgovori