Grčka
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Re: Grčka
Nisam znao za ovo da treba da stoji na dohvat ruke u Kabini. Totalna nebuloza držati takav predmet u kabini, jer ne možeš da ga obezbediš. Šta u slučaju sudara?
Moj je pozadi u gepeku, vezan bočno.
Posetite www.garaza.rs !
- Uninuni
- Pridružio se: 21 Jan 2013, 19:30
- Garaža: Fiat Bravo 1.9 2007, Mazda Cx 5 2,2 2017
Danas na Presovo stigli oko 13:35, cekali smo nekih 35 min da prodjemo. Nije bilo guzve na putu tako da smo lagano, po ogranicenjima, nekih 4.5 h NS-Presevo.
Sad smo sletili na Dojran da odmorimo/prespavamo, pa sutra dalje
Jedna pred put

Sent from my SM-G955F using Tapatalk
Sad smo sletili na Dojran da odmorimo/prespavamo, pa sutra dalje

Jedna pred put

Sent from my SM-G955F using Tapatalk
Sta ti znaci ako nije na dohvat ruke, upravo u slucaju udesa i treba da ti bude blizu, zamisli udarac od pozadi, gepek ne mozes da otvoris ili nedaj boze situacija kad ne mozes brzo da izadjes iz vozila a vozilo unutra pocne da gori....sto se obezbedjenja unutar kabine tice, ispod sedista mozes da ga uglavis necim, ja sam recimo na sam aparat zalepio cicak trake u krug i time se uhvatio za patos, dobro drzitrojanac napisao: 06 Avg 2024, 15:54 Nisam znao za ovo da treba da stoji na dohvat ruke u Kabini. Totalna nebuloza držati takav predmet u kabini, jer ne možeš da ga obezbediš. Šta u slučaju sudara?
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Razumem ja šta hoćeš da kažeš, ali složićemo se da je procentualno veća šansa da nanese teške povrede ili ubije nekog u kabini prilikom sudara nego da izgori auto jer nije na dohvat ruke.
Mesto u kabini za PP aparat nije predviđeno u većini putničkih automobila. A ako ti misliš da će čičak traka da ga zadrži prilikom jačeg udarca, razmisli ponovo. Takođe, prilikom sudara lako se može deformisati deo gde je aparat smešten, recimo ispod sedišta, u toj meri da ga ne mogu osloboditi.
Mesto u kabini za PP aparat nije predviđeno u većini putničkih automobila. A ako ti misliš da će čičak traka da ga zadrži prilikom jačeg udarca, razmisli ponovo. Takođe, prilikom sudara lako se može deformisati deo gde je aparat smešten, recimo ispod sedišta, u toj meri da ga ne mogu osloboditi.
Posetite www.garaza.rs !
Pa dobro sad ako idemo u krajnosti sve je moguce, u slucaju udesa opet je bolje da stoji negde dole ispod sedista nego bilo gde drugde u autu jer nece moci dalje od nogu event pedala e sad u slucaju prevrtanja vozila ni taj iz gepeka nije siguran mozda ce lakse on nekog da povredi. Svakako najbolje ga je obezbediti necim, imam ja originalne nosace za ove aparate ali mi se ne busi pod i sl., nekad sam ih na jugicima postavljao vertikalno kod nogu suvozaca uz A stub, taman se uklapao S1 sa svojim nosacem ali kod modernih kola je to teze izvodljivo.
Poslednja izmena od OMP u 06 Avg 2024, 22:23, izmenjeno 1 put ukupno.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Ako je deformisan auto toliko da se ne moze prici u kabini istom, gledaces sto pre da izadjes, a ne da gasis vatru, u tom slucaju je auto najmanje vazan.trojanac napisao: 06 Avg 2024, 22:15 Razumem ja šta hoćeš da kažeš, ali složićemo se da je procentualno veća šansa da nanese teške povrede ili ubije nekog u kabini prilikom sudara nego da izgori auto jer nije na dohvat ruke.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Ako cemo bas da gledamo tako neke situacije i sta bi bilo najbezbenije onda je resenje halon sistem kao u trkackim automobilima gde su iz jednog aparata cevi razvedene po kabini i motornom prostoru i aktiviraju se na potezanje sajle tu je onda sve obezbedjeno 

- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Budimo realni, jako su male šanse da se doživi požar tako da je sasvim ok da bude i u gepeku. S2 jednostavno ne može da stane ispod sedišta u većini automobila niti da bude bilo gde na dohvat ruke vozaču. Gde da ga stavim, u fioku za "rukavice"? U Kadjaru verovatno mogu da ga uguram ispod sedišta ali sa zadnje strane i teško da ga tako smeštenog mogu izvući sa pozicije vozačevog sedišta. Dakle - teško izvodivo.