Grčka

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Re: Grčka

Post od trojanac »

Nisam znao za ovo da treba da stoji na dohvat ruke u Kabini. Totalna nebuloza držati takav predmet u kabini, jer ne možeš da ga obezbediš. Šta u slučaju sudara?

Moj je pozadi u gepeku, vezan bočno.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Nemojmo traziti izgovore kolega. :kezo:

Slika
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Realno mogli bi da pocnu da ubacuju kopce za aparat kao standard a ne naknadno da se ugradjuje.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
Uninuni
Reactions:
Pridružio se: 21 Jan 2013, 19:30
Garaža: Fiat Bravo 1.9 2007, Mazda Cx 5 2,2 2017

Post od Uninuni »

Danas na Presovo stigli oko 13:35, cekali smo nekih 35 min da prodjemo. Nije bilo guzve na putu tako da smo lagano, po ogranicenjima, nekih 4.5 h NS-Presevo.

Sad smo sletili na Dojran da odmorimo/prespavamo, pa sutra dalje Slika

Jedna pred put SlikaSlika

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

trojanac napisao: 06 Avg 2024, 15:54 Nisam znao za ovo da treba da stoji na dohvat ruke u Kabini. Totalna nebuloza držati takav predmet u kabini, jer ne možeš da ga obezbediš. Šta u slučaju sudara?

Moj je pozadi u gepeku, vezan bočno.
Sta ti znaci ako nije na dohvat ruke, upravo u slucaju udesa i treba da ti bude blizu, zamisli udarac od pozadi, gepek ne mozes da otvoris ili nedaj boze situacija kad ne mozes brzo da izadjes iz vozila a vozilo unutra pocne da gori....sto se obezbedjenja unutar kabine tice, ispod sedista mozes da ga uglavis necim, ja sam recimo na sam aparat zalepio cicak trake u krug i time se uhvatio za patos, dobro drzi
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Razumem ja šta hoćeš da kažeš, ali složićemo se da je procentualno veća šansa da nanese teške povrede ili ubije nekog u kabini prilikom sudara nego da izgori auto jer nije na dohvat ruke.

Mesto u kabini za PP aparat nije predviđeno u većini putničkih automobila. A ako ti misliš da će čičak traka da ga zadrži prilikom jačeg udarca, razmisli ponovo. Takođe, prilikom sudara lako se može deformisati deo gde je aparat smešten, recimo ispod sedišta, u toj meri da ga ne mogu osloboditi.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

Pa dobro sad ako idemo u krajnosti sve je moguce, u slucaju udesa opet je bolje da stoji negde dole ispod sedista nego bilo gde drugde u autu jer nece moci dalje od nogu event pedala e sad u slucaju prevrtanja vozila ni taj iz gepeka nije siguran mozda ce lakse on nekog da povredi. Svakako najbolje ga je obezbediti necim, imam ja originalne nosace za ove aparate ali mi se ne busi pod i sl., nekad sam ih na jugicima postavljao vertikalno kod nogu suvozaca uz A stub, taman se uklapao S1 sa svojim nosacem ali kod modernih kola je to teze izvodljivo.
IMG_2599.jpg
Poslednja izmena od OMP u 06 Avg 2024, 22:23, izmenjeno 1 put ukupno.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Nakon gledanja onog klipa iz rusije pre 15ak godina gde su likovi zapaljeni i ne mogu da izadju, nikad ne bih drzao u gepeku(a pitanje dal bi im i taj na dohvat ruke pomogao.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

trojanac napisao: 06 Avg 2024, 22:15 Razumem ja šta hoćeš da kažeš, ali složićemo se da je procentualno veća šansa da nanese teške povrede ili ubije nekog u kabini prilikom sudara nego da izgori auto jer nije na dohvat ruke.

Mesto u kabini za PP aparat nije predviđeno u većini putničkih automobila. A ako ti misliš da će čičak traka da ga zadrži prilikom jačeg udarca, razmisli ponovo. Takođe, prilikom sudara lako se može deformisati deo gde je aparat smešten, recimo ispod sedišta, u toj meri da ga ne mogu osloboditi.
Ako je deformisan auto toliko da se ne moze prici u kabini istom, gledaces sto pre da izadjes, a ne da gasis vatru, u tom slucaju je auto najmanje vazan.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

Ako cemo bas da gledamo tako neke situacije i sta bi bilo najbezbenije onda je resenje halon sistem kao u trkackim automobilima gde su iz jednog aparata cevi razvedene po kabini i motornom prostoru i aktiviraju se na potezanje sajle tu je onda sve obezbedjeno :)
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Budimo realni, jako su male šanse da se doživi požar tako da je sasvim ok da bude i u gepeku. S2 jednostavno ne može da stane ispod sedišta u većini automobila niti da bude bilo gde na dohvat ruke vozaču. Gde da ga stavim, u fioku za "rukavice"? U Kadjaru verovatno mogu da ga uguram ispod sedišta ali sa zadnje strane i teško da ga tako smeštenog mogu izvući sa pozicije vozačevog sedišta. Dakle - teško izvodivo.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

Naravno da je najbitnije imati ga u autu nebitno gde stoji
Korisnikov avatar
meidling
Reactions:
Pridružio se: 02 Feb 2017, 19:16
Garaža: Volvo XC90 II D4

Post od meidling »

Kad smo vec kod PP aparata koji je u kabini a znamo kad je na suncu da lako ode na 40+ stepeni.Jel pise nesto na boci?

Gesendet von meinem SM-N975F mit Tapatalk

Volvo XC90 II D4
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

od -30 do + 60*c
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

Promahonas, ulaz u Bugarsku, ne dao Bog...
Slika

Sent from my iPhone using Tapatalk
Odgovori