Grčka

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Re: Grčka

Post od ljubitelj »

trojanac napisao: 06 Avg 2024, 22:15
Mesto u kabini za PP aparat nije predviđeno u većini putničkih automobila.
Nažalost tako je.
Moj Pug 307 koji je kao moderniji (po godištu konstrukcije) recimo je takav da nema neko mesto koje je prilagodjeno za PP aparat, neki nosač i slično.
Ja ga držim neposredno iza zadnjeg sedišta, privezan kao nekako sa onim elastičnim trakama što se rastežu.

Moj Volvo 940 koji je prastare konstrukcije (konstrukcija iz 70tih godina) ima posebno ojačanje na koje se vezuje PP aparat, na desnom boku konzole levo od noge suvozača ali uvučeno dublje ka napred tako da ne smeta nogama.
Sam Volvo je pod svojim brendom nudio PP aparat kao dodatnu opremu kada se poručuje nov auto, fabrička ugradnja.

Brzo i lako je dostupno iz kabine i vozaću i suvozaču, taj nosač je podeblji čelik sa zatvorenom kukom, ako i bude sudar taj deo kabine je pojačan i ne bi trebao da se deformiše.
Ali tu je mesto za mali PP aparat od 1kg, a ja u gepeku (pričvršćen gurtnama) uvek nosim onaj veći aparat.
Sa druge strane Volvo pravi interijer od materijala koji je negoriv, samogasiv - tabla, sedišta, tapaciri, pod (barem u reklamnim brošurama to navode kao karakteristiku, nisam nikada video u praksi da li je tako ili je samo marketing prevara).

Pa to daje nešto više vremena za traženje PP aparata, za evakuaciju i verovatno manje dima u kabini (ako je tačno).

Pug je ekonomik pravljen da ima to što treba da ima u skladu sa direktnom konkurencijom i ništa više, Volvo je potpuno druga filozofija gde sve što misle da je korisno bude ugradjeno skoro pa bez obzira na cenu (naravno ne uvek i ne bezuslovno, ali nije princip štednje osnova vozila).

Ova sitnica oko PP aparata je upravo na tu temu, sigurnost je kod Volvoa i u detaljima koje se ne vide prostim gledanjem.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Tu nema alternativa kao prema SMK?
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

Ima, SMK je alternativa. Slika

Evo me na Gradini, iskreno, podcenio sam je, smena + puno auta = najebaću

Slika

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
123456
Reactions:
Pridružio se: 30 Nov 2012, 05:14
Garaža: Nissan X-trail e-power Tekna

Post od 123456 »

Ovo ubacivanje, Mladen bi bio ponosan na tebe .

Poslano z mojega RMX3241 z uporabo Tapatalk

Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Kontakt:

Grčka

Post od carov2 »

Hahahaha, sad vidim kakvu sam fotku postavio Slika

Edit:

Dobri su Bugari, dobro se organizovali, ide relativno brzo, dosta redova radi.

Slika

Slika

Korisnikov avatar
123456
Reactions:
Pridružio se: 30 Nov 2012, 05:14
Garaža: Nissan X-trail e-power Tekna

Post od 123456 »

Mora na silu .

Poslano z mojega RMX3241 z uporabo Tapatalk

Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Mladen bi pozavideo.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
Uninuni
Reactions:
Pridružio se: 21 Jan 2013, 19:30
Garaža: Fiat Bravo 1.9 2007, Mazda Cx 5 2,2 2017

Post od Uninuni »

Jutros smo krenuli sa Dojrana (06h po naski), i zaboli na granici 1.5 h :(. Nije bilo previse auta vec su jednostavno sporije radili.

Oko Soluna relativno dobro prosli iako je bilo vec 9h kad smo stigli. Dvije trake okvirno oko 50 km/h smo isli tako da je sve proslo bezbolno.

P.S. more je i dalje slano :sreckovic:
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Kontakt:

Post od carov2 »

Izgleda da oko Soluna (za sada) nije tako strašno kao što je većina mislila. (Pre par meseci)
Veći problem budu granice.

Danas je bilo dosta automobila kod Promahonasa, bilo je i naših, ali najviše Rumuna i Bugara, a bilo je i grčkih tablica.
Kamiona koliko hoćeš, blokirali traku za ENP, što je bezobrazluk, ali ni njima nije lako, ovi ih verovatno jebu, kao i nas, toliko automobila, a radile samo par trake, drže tipa samo 2-3 trake, pa posle pola sata puste još par, ali tada već bude kolona od par kilometara.
Kolona je bila ispred naplatne stanice, TAG ne pomaže.

Korisnikov avatar
srdjanyo
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
Kontakt:

Post od srdjanyo »

Koliko smo mala država, koliko nas malo ima shvatiš i u ovim turističkim mestima (selima).
Do pre 2 dana, sudeći po govoru, najviše je ubedljivo ovde u Lefkadi bilo Rumuna. Sada je to promenjeno ekspresno. Velika grupa britanskih turista je preplavila celo ostrvo. I to za svega 36 sati. Čuje se, a i vidi da su oni. A i uveče po restoranima. 80% je njih, dok svih ostalih ima daleko manje. Naših je u tragovima.

Sent from my SM-A528B using Tapatalk

Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

Na lefkadi je uvek i bilo najmanje nasih a najvise engleza koliko sam ja ispratio, nasi najvise idu na kopneni deo dok su ostrva, sem tasosa, uglavnom rezervisana za stane turiste u najvecem broju.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Ja sam prestao odavno da se nerviram oko gužvi i čekanja na granicama: auto klimatizovan i zatamnjenih stakala, rezervoar pun goriva, imamo vode, sokova i grickalica, pristup Internetu je tu takođe za sve... nema nervoze, opušteno, kada stignemo - stigli smo. Naravno, skroz drugačije je bilo nekada u autu bez klime, vozili smo i noću da se izbegne vrelina i gužve... No sada, u ovakvim (gore opisanim) uslovima - čemu nervoza, krenuli smo na odmor, ne na trke... :)
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Lepse u koloni nego na plazi. :)
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Ma jeste sve tako kao što kažeš, ali i bez najmanje nervoze prosto umori te put, a čini mi se najviše to čekanje. Dođem slomljen umesto da sam za 7-8 sati na destinaciji i da se iskoristi dan.

Sent from my 2201116SG using Tapatalk

Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

Bez obzira i na klimu i tamna stakla ne mogu da uzivam nikako cekajuci u koloni na granici ili bilo gde, pogotovo sa decom je problem, mnogi kazu i to je sastavni deo odmora ali meni nije, meni odmor pocinje kad stignem i raspremim se u sobi
Odgovori