TV - Audio - Video - bela tehnika
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Re: TV - Audio - Video - bela tehnika
Jok. Rekoh vec - daljinac A/V receiver-a (Yamaha).
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Cool. Ja sam sahranio 2 Harmony-a i ne daju mi se pare za treci a ovaj nesrecni SBB-ov me ubi koliko je los
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Nije bas najlepsi, ali radi posao...

Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Ja od mog Pioneer-ovog ocu da poludim.
Sav je simetrican i jednak, bez zagledanja ne mogu da ubodem ni kako da ga okrenem a ne da potrefim zeljeno dugme...
Sav je simetrican i jednak, bez zagledanja ne mogu da ubodem ni kako da ga okrenem a ne da potrefim zeljeno dugme...
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Fora je sto analogni izlaz zvuka ide samo sa analognog tjunera. Cim je neki drugi ulaz na televizoru aktivan, najcesce hdmi na kome je SBB-ov Cisco naprimer, audio izlaz sa televizora se moze dobiti samo optickom vezom. Ko nema optiku na audio pojacalu, kucnom bioskopu, sound baru... sta vec ima, ostaje mu izlaz za slusalice kao opcija, jedino tu treba voditi racuna koliko se pojacava sam televizor posto pojacavanjem preko neke mere, audio pojacalo, na koje je povezan televizor, na ulazu dobija jaci signal u odnosu na redovnu interkonekciju zbog cega moze da se osteti.
Sent from my HTC One V
Sent from my HTC One V
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Kod mene na SONY-ju na analogni line out uvek ide zvuk, bez obzira šta je ulaz.
- Sloba
- Site Admin
- Kontakt:
Kada postoji takav izlaz mora sve da radi, samo sto vec neko duze vreme niko ne ugradjuje analogni izlaz za zvuk pa su opcije optika, izlaz za slusaluce ili izvlacenje audio signala sa skart terminala. U toj poslednjoj varijanti dobija se samo samo zvuk sa analognog tjunera. Glupo je sto oni koji nemaju kucne bioskope i AV risivere novije generacije koji imaju opticke ulaze, vec stereo pojacala, cak i ona visoke klase, ne mogu dobiti zvuk tv-a ko svet, cak i ako su kupili nov televizor. Na srecu aktuelni D3 uredjaj Cisco 4682DVB, ko ga ima, ima linijski analogni izlaz pa se tako moze resiti problem.
Znas li oznaku svog televizora?
Sent from my HTC One V
Znas li oznaku svog televizora?
Sent from my HTC One V
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Sony kdl-40hx751. Kupljen pre malo više od godinu dana. I baš mi to treba pošto nemam av risiver a imam dobro stereo pojačalo.
- Sloba
- Site Admin
- Kontakt:
Znam koji je. Beše sa bočne strane ima analogni audio izlaz? Retki su takvi modeli, a biće još ređi.
Ima li neko iskustva sa kineskim android tv box-evima?
Moj drugar ga koristi za pustanje filmova i vrsi mu posao. Dobio uz njega i air mouse koji kad se okrene postane mini tastatura pa tako moze da gleda youtube, otvara stranice i slicno. Za 50e kolko ga je kostao je super.
TV - Audio - Video - bela tehnika
Ja sam gledao po netu i radi to sasvim pristojno ali ne znam koja je pouzdanost na duze staze.
Meni nisu potrebne neke posebne performanse vec samo da "gura" XBMC...
Vidim ima ih od 50 pa cak do 200 $.
Mislim da je za multimediju mnogo bolji (povoljniji a dovoljan) izbor nego htpc.
Meni nisu potrebne neke posebne performanse vec samo da "gura" XBMC...
Vidim ima ih od 50 pa cak do 200 $.
Mislim da je za multimediju mnogo bolji (povoljniji a dovoljan) izbor nego htpc.
- pigeon
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 12:22
- Garaža: Škoda Octavia A8 1.4TSI 8AG + Fiat 500
Hm, ja sam povezao Panasonic 50ST50 preko izlaza za slušalice na stereo pojačalo (HK640), ali pojačavanje TV ne utiče na signal sa pojačala. TV držim stalno skroz utišan. Inače, poredio sam signal koji dobijam sa TV izlaza za slušalice preko Cordial kabla protiv signala koji sa D3 risivera stiže analognim putem i nisam uspeo da registrujem neku razliku. Ipak su ti TV signali u startu već prilično slabijeg kvaliteta da bi bilo neke razlike...Sloba napisao:Ko nema optiku na audio pojacalu, kucnom bioskopu, sound baru... sta vec ima, ostaje mu izlaz za slusalice kao opcija, jedino tu treba voditi racuna koliko se pojacava sam televizor posto pojacavanjem preko neke mere, audio pojacalo, na koje je povezan televizor, na ulazu dobija jaci signal u odnosu na redovnu interkonekciju zbog cega moze da se osteti.
Sent from my HTC One V
Inače, generalno primećujem da noviji televizori imaju veoma slab zvuk. Verovatno zbog nužnog smanjenja maksimalnih gabarita zvučnika da bi TV bio tanji...
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Ako, tako i treba, svako treba da nabavi barem neki jeftini eksterni zvucni sistem.
Jako mi je smesno kad testiraju televizore od par hiljada eura i onda kao manu napisu kako mu je zvuk losiji nego na nekom drugom modelu, koga briga.
Posebno mi je glupo sto neki novi ultra skupi Sony televizori imaju onako nabudzene zvucnike sa strane. Znacajno prosiruju TV a stvarno se pitam cemu to i ko to kupuje TV od 3000e a nema poseban zvucni sistem.
Jako mi je smesno kad testiraju televizore od par hiljada eura i onda kao manu napisu kako mu je zvuk losiji nego na nekom drugom modelu, koga briga.
Posebno mi je glupo sto neki novi ultra skupi Sony televizori imaju onako nabudzene zvucnike sa strane. Znacajno prosiruju TV a stvarno se pitam cemu to i ko to kupuje TV od 3000e a nema poseban zvucni sistem.
ja npr nisam nikad imao posebno zvucnike... ne vidim poentu toga, jer mi je kvalitet zvuka na TVu skroz ok