Koji internet koristite?

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Re: Koji internet koristite?

Post od shandu90 »

Niko ni 2% ne yebe stare korisnike, samo povecaj prodaju. Nema tu neke wow konkurencije ni ponude. Ja sam isto tako izgubio vremena mozgajuci sta cu, i uzeo SBB. Matorci ga koriste godinama, jesu jaki sa cenama ali su po meni najbolji. Ja ih cimam za razne gluposti i brzo resavaju. Za MTS sam cuo da su uzasni, podrska nikakva. Niko od mojih drugara nije bio zadovoljan s njima.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
Puzo81
Reactions:
Pridružio se: 11 Mar 2012, 23:42
Garaža: Ford S-Max 2.0 Tdci Titanium

Post od Puzo81 »

MTS sam imao pre SBB, dooosta lošija slika i kanali koji su im 1080p nemaju ni 480Ap što na 55" izgleda užasno.

Još 2 meseca SBB i ćaoooo. Čudno ne zovu :kezo:

Uzeću samo net, verovatno Orion jer kod sestre 3god extra šljaka za 1700 mesečno.
Zanimljivo da je na speedtestu taj Orion od 1700 brži od ovog što imam preko SBB za 4000 tj EON full.
Korisnikov avatar
Ikac
Reactions:
Pridružio se: 19 Apr 2012, 22:29
Garaža: Fiat Bravo 198 (2011) 1.6 multijet

Post od Ikac »

Za SBB je promoter na terenu ključ, sa njima može sve da se dogovori. Ja sam dva puta tako produžavao ugovor, tj. dobijao sam ponudu kao za novog korisnika uz uslov da se promeni ime na ugovoru. Trebalo je prošlog marta i treći put, ali nisam hteo zato što nije mogao da mi da još dva d3 uređaja besplatno, pored Eona, već samo jedan, a za drugi da plaćam 290 dinara mesečno.
Korisnikov avatar
Momčilo
Reactions:
Pridružio se: 21 Mar 2020, 22:44

Post od Momčilo »

Skoro sam pa siguran da ćemo ostati u SBBu, ali ćemo prebaciti ugovor na drugo prezime pa dobiti taj popust.
dispy
Reactions:
Pridružio se: 13 Okt 2019, 18:01
Garaža: Audi A6 C7.5 TDI190 Avant

Post od dispy »

Puzo81 napisao:MTS sam imao pre SBB, dooosta lošija slika i kanali koji su im 1080p nemaju ni 480Ap što na 55" izgleda užasno.

Još 2 meseca SBB i ćaoooo. Čudno ne zovu :kezo:

Uzeću samo net, verovatno Orion jer kod sestre 3god extra šljaka za 1700 mesečno.
Zanimljivo da je na speedtestu taj Orion od 1700 brži od ovog što imam preko SBB za 4000 tj EON full.
Ako uzimaš orion, traži im prvo ponudu da li mogu da ti daju nešto ispod cene zvanične. A onda im reći ipak neću, daje mi mts 12 meseci besplatno. Na to su meni ponudili 13 meseci besplatno, i 20% popusta na paket. Tražio sam internet 1000/100 i nudili su za 2560 dinara čini mi se, plus ti besplatni meseci, ugovor na 2 godine.

Sent from my SM-G985F using Tapatalk

Korisnikov avatar
Puzo81
Reactions:

Post od Puzo81 »

Eto vidiš :D

Meni treba samo net, vidim ima 1700 i 1900RSD, to mi je dovoljno. Možda odobre neki popust kao što kažeš, videćemo.
Korisnikov avatar
Momčilo
Reactions:
Pridružio se: 21 Mar 2020, 22:44

Post od Momčilo »

Ja poptisao novi ugovor na devojku. Dobio popust 6 meseci.

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk

Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Puzo81
Reactions:

Post od Puzo81 »

Do 20mb/s 1000RSD.

Gledao sam ovaj, do 100 1700 ili do 200 je 1900. Piše pride akcija, pozovite :)
Screenshot_20210127-002927.png
Screenshot_20210127-002927.png (90.35 KiB) Pogledano 1075 puta
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

Nisam reklamirao Orion kada sam radio u njemu, ali hajde sada malo da promenimo: :)

Slika Slika Slika

Inače, lično ne bih uzimao ADSL/VDSL ako imam izbora. Internet provajderi su tu manje-više isti, ali svi zavise od Telekoma Srbije i njihovih telefonskih parica do korisnika i DSLAM porta u centrali. A to ponekad ne radi kako bi trebalo (ili degradira vremenom), korisnici budu nezadovoljni, a internet provajder ne može ništa da učini, osim da prijavi "smetnju" Telekomu. Oni nekad reše problem, često ih nije briga, a ponekad okrive lokalno kabliranje u kući/zgradi.

Ako nema teh. mogućnosti za optiku ili drugu vrstu kabla, uvek bih pre izabrao wireless. To zapravo i koristim, kod Beotela. Od tih malih paketa, 10/2 je 1190, a 20/4 1390 din. Naravno, popusti, promocije, specijalni dogovor, besplatni meseci i slične stvari su dostupne kod svih provajdera, uvek, samo što su neki vešti pa to ističu, a neki ne. Nesrećni Beotel je digao ruke od marketinga, a imaju i 500 Mb/s i 1 Gb/s optiku u ponudi...
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Gledam da smanjim troškove, tako da mi dosadašnjih 20 Mbit odgovara, ali ne po ceni od 1700 dinara. Wireless sam imao par godina i uvek su bili neki problemi, naročito kad je loše vreme.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

Pre 5-6 godina sam jednom kolegi forumašu hteo da pomognem oko problema sa ADSL-om, ali nikako nisam uspevao, jer je problem bio na strani Telekoma, a oni su nas ignorisali. Pa me je onda bilo sramota. :) U tom smislu, malo je nezahvalno preporučivati provajdere i usluge, ali poslaću ti ipak priv. poruku u vezi sa wirelessom u tvom mestu. Nije ista firma u kojoj sam radio pre 5 godina, ne znam kod koga si ranije imao wireless, ali sve to nije ni bitno. Jer kao što napisah Daretu pre par dana, sve zavisi od konkretnog slučaja i lokacije. Može se dogoditi da nekome radi super, a par kuća dalje loše. Ali kad nije ADSL/VDSL, bar nema Telekoma Srbije između, pa se može ustanoviti šta se dešava.
Ђенерал Јанковић
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Moje poveliko iskustvo kaže da nema zamene za kabl.,i nikakav wireless ne može prići stabilnosti i pouzdanosti kabla, bilo da je parica, coax ili optika svejedno.
Sa VDSL imam odlična iskustva sa Telekomom, ubedljivo najbolja podrška od svih provajdera kada treba rešiti problem. Nije uvek brzo ali barem umeju da završe posao.
Mana sa Telekomom je što zna da bude neslaganja u papirima sa stvarnim stanjem instalacije na terenu.
I što je ogromna firma klasičnog samoupravljačkog nasledja gde je sve izdeljeno na "OOUR-e" tj nekakve direkcije i gde svako radi sam za sebe pa za bilo šta što se traži može da potraje dok se ne usaglasi/ proveri.

U odnosu na SBB instalacije (koje se i sada kao nove postavljaju) Telekom ima takoreći premium kablažu u smislu držanja pravila struke i tehničkih standarda.
Sa SBB je od slučaja do slučaja, nema pravila kakav je priključak koji se isporuči i kako će raditi na nekoj konkretnoj lokaciji.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Pa eto napisao je snork da rad adsla itekako zavisi od slucaja do slucaja a pogotovo zna slabo da radi van bga. Nove sbb instalacije su opticke pa ne znam po cemu je tu telekom premium osim sto je telekom masovniji u poslednje vreme sa svojom divljackom politikom prosirivanja uz saglasnost drzave. Inace wireless na 5.7 ghz moze da radi sasvim korektno a tek na licencnom opsegu moze da radi u rangu optike al ajd to da to sad ne ubacujemo u pricu.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Video sam kako su u centru grada razvukli optiku, nikakve razlike nema u odnosu na SBB (iz podruma jedne zgrade na terasu druge pa u stan).
Zvao sam ih u decembru da proverim šta nude, kažu imate uslove. Kuća u pitanju, optika samo prošla kroz šahtove Telekomove, jedno 15 metara dalje od kuće.

Svakako, ne želim ih finansirati ni da daju 24 meseca po 1 din.
Odgovori