Kupovina novog automobila

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Re: Kupovina novog automobila

Post od Vladapetr »

To je trademark Balkana, osim možda Slovenaca koji su se toga rešili. Kolega iz HR svake godine otpiše tonu pdv-a, radi proizvodnju i samo izvoz pa nema gde da ga prebije. Kaže da se samo jednom zeznuo da traži povrat :mrgreen:
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Ma nije bas to tako strasno kako se u narodu veruje osim ako zaista imas nesto zbog cega ne bi voleo da ti dolaze. Ok, verovatno da ce doci inspekcija ako vise puta za redom trazis pdv al ona moze da dodje i nevezano za to.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Ne znam ikoga kome su došli, pogotovo kad su poslati, a da mu nešto nisu našli. Zakoni i njihovo tumačenje od strane poreznika su takvi da su šanse da ti ništa ne nadju, ako hoće da nadju, gotovo ravne nuli.

A za one koje znam da su tražili povrat pdv-a, inspekcija je došla odmah.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Eto ja znam. A dosli su tek posle treceg povracaja. Doduse nova firma pa nisu imali sta puno da nadju.
Korisnikov avatar
member
Reactions:
Pridružio se: 17 Jul 2012, 15:19

Post od member »

Ako žele da nadji - naći će.
Ali isto tako,nemaju ni oni muda tek tako da upadnu u svaku firmu. I iznad popa ima pop. Srbija je ovo.
Pre neki mesec je neki naivan inspektor zapečatio lokal na 15dana i razvukao crvenu traku preko ulaznih vrata.
Lokal je opet otvoren nakon samo 24h a inspektor se jedva spasio da ga ne prebace na neko levo mesto. Inače pomenuti lokal mesečno dobije bar 50 prijava inspekciji.
Srbija je ovo.
Korisnikov avatar
Gabau
Reactions:
Pridružio se: 17 Jul 2013, 17:18
Garaža: Ford Focus mk2.5 1.4, 80ks i Ford Fiesta mk3 1.1

Post od Gabau »

Darko naruci sa aliexpress-a kljuc i ovde samo narezes a cip/ampula iskoristis sa rezervnog kljuca.
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Odlicna ideja. Hvala.

Preuzeo saobraćajnu. Zaista se u nazivu vozila me spominje nista posebno (za očekivati je da piše ford focus n1). Kod dustera je bilo "dacia duster 1.5 dci lgv (lgv= lahko gospodarsko vozilo)
Pise samo ford focus 1.0 ecoboost.
Korisnikov avatar
sasa lbg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:11
Garaža: citroen C5 ,passat B3,citroen C3,vw caddy
Kontakt:

Post od sasa lbg »

Kako ti napišu na tehničkom tako stoji i u saobraćajnoj. Meni su kod prošlog focusa na teh. napisali tdci 2 x zaredom očigledno greškom i to se ponovilo u saobraćajnoj i tako stajalo godinama.
Dobro si prošao svakako.
A sa dusterom izbor reci “gospodarsko ” je tek kretensko kao da smo i Hrvatskoj

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Pazi za ključ sa Alliexpresa, za Forda neće da rade bas uvek, kad sam ja uzeo za prošlog Cmaxa, nije Ristic uspeo da ga upari
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

U stvari, ima li bilo koga da mu je ključ sa Aliexpresa radio sa svim funkcijama? Sve primere koje znam radili su kao običan ključ, a da bi sve radilo potreban je drugačiji i to je dosta skuplje.
Poslednja izmena od starac vujadin u 08 Feb 2018, 17:15, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Dobro si prošao svakako.
A sa dusterom izbor reci “gospodarsko ” je tek kretensko kao da smo i Hrvatskoj
Zapravo to je na slovenskom. Verovatno od tamo povlace dacie sa lagere ili tako nesto.

Mozda kljuc moze od dilera da se nabavi. Secam se da je za daciu rezervni kljuc sa daljinskim komandama bio oko 100-150e na nekoj akciji. Provericu.
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Na kraju je radio samo kao rezervni ključ, bez daljinskih funkcija
Spa-Francorchamps
Pobednik Garaža - Classic lige
Reactions:
Pridružio se: 03 Feb 2018, 12:02

Post od Spa-Francorchamps »

Uskoro ističe kredit za Punto Classic iz 2011. godine, pa se polako pripremam za novi kredit i kupovinu novog automobila. :)
Trebalo bi uskladiti raspoloživi budžet, realne potrebe i želju da se doda nešto više, nešto bolje, nešto lepše...

Budžet je oko 11.000-12.000 EUR, eventualno malo iznad toga ako je odlična ponuda u pitanju. Mora da bude nov automobil koga je moguće kupiti na kredit.
Što se potreba tiče, automobil koristimo supruga i ja, bez dece. B segment je OK, Punto nam je bio sasvim dovoljan, kad je veličina automobila u pitanju. Godišnje prelazimo oko 12.000 - 13.000 km, od toga 25% autoput, ostalo regionalni putevi ili naseljena mesta, ali retko veliki grad i gužva, pa bih svakako išli na benzinca, nema potrebe za dizelom. Standardna vožnja, po propisima, nema jurcanja ni potrebe za nekim jakim motorima.
Gledao sam 500L (dobri uslovi kreditiranja, zadovoljan sam sa servisom), koji ne spada u ovu klasu, ali se može kupiti po relativno povoljnoj ceni, ali mi se čini da 1.4 95 troši previše, a ne nudi mnogo.

Koji su predlozi, šta bih mogao da pogledam od automobila? Kakva je Kia Rio, Fabia? Da li sačekati novi Stepway ili novi i20? Koliko je održavanje ovakvih automobila skuplje od održavanja Punta? Da li ići na turbo benzinac ili tražiti neki atmo? Svaki savet je dobrodošao.
Korisnikov avatar
LukaMaletin
Reactions:
Pridružio se: 31 Maj 2015, 23:43
Garaža: Renault Clio 1.5 dci 2015

Post od LukaMaletin »

Da Sam na tvom mestu fokus 1.0 za 12.000 . Odličan auto , fina oprema, dobar motor, plus biće ogroman napredak u odnosu na Punta.
Koliko sam skontao i uslovi finansiranja su skroz korektni.

Sent from my XT1635-02 using Tapatalk

Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Samo što nema nigde za 12k.
Možda Tipo?
Odgovori