Cime si zadovoljan ako su bucne i tvrde?Saša napisao:Mene ove moje pomalo podsećaju na gume na onim maunti-bajkovima...Po gradu i gde je iole normalan asfalt sve je o.k, ne čuje se ništa, ali van grada na ovim našim starim i ispranim putevima gde imaš "zrno" frakcije k'o golubije oko - zuje brale sve u šesnaest. I potvrde su, nije da nisu. Ostalo sve super, zaista.
Letnje gume
- carov2
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Kontakt:
Re: Letnje gume
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Svim ostalim osobinama, odnosno njenim ponašanjem na suvom i mokrom, držanjem u krivinama, ponašanjem pri kočenju, brzinom trošenja, a odlično ponašanje na ono malo snega i leda što je bilo ne smem ni da pomenem jer će me odmah napasti dežurni ljubitelji zimskih guma ...
Čak i ovo što sam napisao da je tvrda može sa se shvati uslovno jer ih držim naduvane malo jače od Fiatove preporuke za Punta, a ni Punto Classic nije baš mekan, tako da je malo veća buka u stvari i jedina prava zamerka. Što se mene tiče i upotrebe na Puntu (a koji opet nije ni neki težak, ni jak ni "zahtevan" auto) - odlična guma (ili da se još jednom ogradim: bolju nisam probao)...

Čak i ovo što sam napisao da je tvrda može sa se shvati uslovno jer ih držim naduvane malo jače od Fiatove preporuke za Punta, a ni Punto Classic nije baš mekan, tako da je malo veća buka u stvari i jedina prava zamerka. Što se mene tiče i upotrebe na Puntu (a koji opet nije ni neki težak, ni jak ni "zahtevan" auto) - odlična guma (ili da se još jednom ogradim: bolju nisam probao)...

- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Da podsetimo, priča se o Continental EcoContact.
Sigurno da je odlična guma u pitanju. Teško da bi i imao prilike da voziš bolju jer je po ADAC-u, ta guma u dimenziji 165/70 R 14 T, dobila najviše ocene 2012. godine.
http://www.adac.de/infotestrat/tests/re ... 0_R14.aspx
http://www.adac.de/infotestrat/tests/re ... ordId=2470
Samo treba biti pažljiv sa izjavama da je guma dobra i za sneg tj. zimske uslove na putu.
Sigurno da je odlična guma u pitanju. Teško da bi i imao prilike da voziš bolju jer je po ADAC-u, ta guma u dimenziji 165/70 R 14 T, dobila najviše ocene 2012. godine.
http://www.adac.de/infotestrat/tests/re ... 0_R14.aspx
http://www.adac.de/infotestrat/tests/re ... ordId=2470
Samo treba biti pažljiv sa izjavama da je guma dobra i za sneg tj. zimske uslove na putu.
Posetite www.garaza.rs !
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Neću više. Bez brige...
Nemam neka enormna iskustva sa gumama, do sada sam lično kupio i potrošio na prethodnim automobilima jedno 4-5 kompleta (uglavnom jeftinijih) guma, no uvek sam kupovao novo i sve četiri - TG 621, TG 625, TG Rotex, TG Sigura... i evo sada ove Continental EcoContact EP (dakle stariji model) koje su mi stigle sa Puntom su ubedljivo najbolje od svih njih (nije ni čudo, ipak je mnogo bolji brend i gume od Tigra). A možda sam bio i te sreće da za razliku od Baxa samo dobijem ispravne i mlade gume (DOT septembar 2010, a auto mart 2011). Najbliži tom Contiju osobinama je bio čini mi se Tigar Rotex - isto dobra guma za male i lagane automobile, ali mislim da je ne prave više...

Nemam neka enormna iskustva sa gumama, do sada sam lično kupio i potrošio na prethodnim automobilima jedno 4-5 kompleta (uglavnom jeftinijih) guma, no uvek sam kupovao novo i sve četiri - TG 621, TG 625, TG Rotex, TG Sigura... i evo sada ove Continental EcoContact EP (dakle stariji model) koje su mi stigle sa Puntom su ubedljivo najbolje od svih njih (nije ni čudo, ipak je mnogo bolji brend i gume od Tigra). A možda sam bio i te sreće da za razliku od Baxa samo dobijem ispravne i mlade gume (DOT septembar 2010, a auto mart 2011). Najbliži tom Contiju osobinama je bio čini mi se Tigar Rotex - isto dobra guma za male i lagane automobile, ali mislim da je ne prave više...
Od kad sam zamenio moje propale Firestonke, zadovoljan sa ovim novim.
Dobro drze put, nisu ni jednom prodale, ili napravile nesto sto nisam ocekivao...
Dobro drze put, nisu ni jednom prodale, ili napravile nesto sto nisam ocekivao...
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
- ivancho
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:59
- Garaža: Octavia 1,6d
- Kontakt:
Ne znam sta te tacno zanima, ali recimo da su super gume srednje klase, jer su kao i Sava dobile tehmologiju Goodyear F1 AsymetricaOgi napisao:Kakva je Fulda Sport contact u 215 45 17 ?
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Ovaj kolega sto je kupio Alfu GT trazio 2 gume i zvao mobilnog i oni mu rekli da imaju samo te, ja otisao na net i vidim super komentari ali reko da pitam i ovde. Medjutim dok sam dobio odgovor on vec kupio i prosao super, DOT 0114, Made in France, guma izgleda do jaja, ojacani bokovi, Y index, nije bilo nizeg. 10.300 po komadu. A ja ga naplasio za cenu guma, nije mi jasno kako ovako jeftino. Mada oni kazu da su gume jeftinije nego prosle godine. Koliko su onda 15" ako su 17" ovako jeftine, mislim na sve brendove?
Dobri su ovi mobilni, on samo sa njima trguje i uvek sve super.
Dobri su ovi mobilni, on samo sa njima trguje i uvek sve super.
Koja dimenzija za te pare? 17ice valjane jesu skuplje od tog, i to znatno.
-
- Banned
Napisah, 215 45 17.
Koji mobilni?Ogi napisao: Dobri su ovi mobilni, on samo sa njima trguje i uvek sve super.
-
- Banned
Da, u Beogradu vec neko vreme postoji Mobilni vulkanizer. Likovi imaju kombi u kome se nalaze guma i oprema za balans, dolaze po pozivu i na licu mesta obavljaju radnje. Mislim da se razbijaju od para, pokrivaju citav parking kod Arene gde ima jedno 30 Europcar vozila... bas su me iznenadili danas pozitivno kako su sveze gume doneli ovom kolegi... on inace stalno od njih kupuje... izgleda da su stvarno korektni... a i sa cenama su dobri...
http://www.mobilnivulkanizer.com/
http://www.mobilnivulkanizer.com/
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Ti mobilni mogu mobilno da posluze za kradju felni.. odlicnu masku imaju
Послато са GT-I9300 уз помоћ Тапатока
Послато са GT-I9300 уз помоћ Тапатока
Brzine idu u H-a !!!

Day Teorija Zavere Walker.