Kućni ljubimci i njihovi vlasnici

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Re: Kućni ljubimci i njihovi vlasnici

Post od H4wkeye »

Ivan75 napisao:Potpišite peticiju!

http://www.zivotinje.rs/vestiStrana.php ... &tip=vesti
-------------------------
Nokia Lumia 1520 & TT
Potpisao! Ne verujem kakva su stoka. Toliki grad da nema azil za zivotinje (verovatno su ljudske dzukele pokrale pare). :palica:
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Ako je tacno ovo iz clanka, jebo im ja mater bas. Vise volim dzukele sa ulice nego dzukele u foteljama
Korisnikov avatar
TDI
Banned
Reactions:
Pridružio se: 12 Dec 2014, 00:52
Garaža: VW Passat B5.5 Variant

Post od TDI »

Po pre nesto manje od godinu i po dana, bio sam vlasnik jednog macka koga sam puno voleo. Do zadnjeg dana je bio zivahan, nista se nije menjalo u njegovom ponasanju sto bi ukazivalo na to da se ne oseca dobro i slicno. A dobro sam ga poznavao. Imao sam ga skoro 8 godina. Mnogo sam ga voleo. Samo je jednog dana nestao. A macke imaju obicaj da odu nedge da crknu, nece da budu blizu gazde kada osete da im je vreme za to. To se desilo mnogim vlasnicima macaka, a ne samo meni. Srecom, sacuvao sam neke njegove slike...

Slika

Slika

Proslo je par meseci, bio je koliko se secam mart ove jos uvek tekuce godine, kada je moj burazer na putu nasao ovog psa, koji je tada bio po slobodnoj proceni stene staro par dana. Bio je sam na sred puta, pokisao i moj burazer se sazalio i uzeo ga. Vakcinisali smo ga i uradili sve drugo sto treba. Veterinar kaze da je mesanac sar-peja i labradora. Poceo je malo da pravi probleme, ali smo ga doveli u red. I evo 9 meseci je sa nama. Evo i njegovih par slika...

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika
Slika
„ Све срећне породице личе једна на другу; свака несрећна породица несрећна је на свој начин. ” - Лав Николајевич Толстој
AVier_girl
Reactions:
Pridružio se: 20 Nov 2014, 14:01

Post od AVier_girl »

Pas je predivan, ali zasto je vezan jadnicak Slika
Korisnikov avatar
TDI
Banned
Reactions:

Post od TDI »

Preko dana je uglavnom vezan. Obicno ga pustimo nocu, naucio je vec davno da bude pas-cuvar. Setnja skoro svaki dan. I veterinar je rekao da mora da nauci da bude vezan i da ne cvili zbog toga. A to je dosta pomoglo u njegovom dresiranju.
Slika
„ Све срећне породице личе једна на другу; свака несрећна породица несрећна је на свој начин. ” - Лав Николајевич Толстој
AVier_girl
Reactions:

Post od AVier_girl »

Promeni veterinara ;)
Nema nista gore nego vezati psa.
Korisnikov avatar
TDI
Banned
Reactions:

Post od TDI »

Hoces da kazes da trebam da ga pustim da bude odvezan non stop?
Slika
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Ili je pas ili pseto, bira vlasnik
Korisnikov avatar
TDI
Banned
Reactions:

Post od TDI »

Naravno, da bi pas bio dobar, moras njime da se bavis. Kako i svime drugim.
Slika
AVier_girl
Reactions:

Post od AVier_girl »

A zasto da ne bude odvezan non stop, mislim verovatno imas uslove za to cim kazes da je nocu pusten. Verujem da nije agresivan, ako se ispravno radi sa njim, i ne uci da kidise na sve zivo.
Greota je za jedno zivo bice da bude vezan, postace isfrustriran i agresivan.
Vezi sebe samo jedan dan tim istim lancem pored te kucice. Nece ti biti prijatno. Verovatno mislis da je glupo porediti coveka i zivotinju, ali veruj mi nema razlike.
Psi se dresiraju i uce raznim stvarima i bez tog lanca, tako da to sto ti je taj veterinar rekao okaci macku o rep.
Nije mi jasno sta ce ljudima pas ako ga drze na lancu :ccc:
Bez ljutnje, ovo ti govorim iz dobre namere. Imam ih 5 i jako su lepo nauceni i poslusni a lanac nikada nisu videli ;)
Korisnikov avatar
oli
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 19:39

Post od oli »

:plusone:
Korisnikov avatar
TDI
Banned
Reactions:

Post od TDI »

Sve je ok, naravno da nema ljutnje, pricamo,... :pivo:

Prema nama iz kuce nije agresivan. Ali kada dolazi neko njemu nepoznat u dvoriste, hoce da bude opasan. Brani svoju teritoriju :kezo: Mada na kapiji uredno stoji obavestenje da imamo vernog i opasnog cuvara u dvoristu. :understand:
Prosetamo ga mi svaki dan. Po igramo se sa njim, ne zapostavljamo ga. Nista njemu ne fali. Najvise slusa mog brata, posto mu je on gazda. Nas ostale malo manje, ali dovoljno.
Slika
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:

Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Post od McGruja »

Uroš S. napisao:Nio
nidza napisao:
Uroš S. napisao:To je razlog zašto zdrav razum ne dozvoljava kučiće u javnom prevozu, u Maksiju, radnjama bilo koje vrste, raznim ustanovama, itd.
Sve to je potpuno normalna stvar u razvijenom delu sveta.

Možda je grubo reći da smo zaostali po mnogim pitanjima, ali teško mi je da nađem blažu i adekvatnu reč. Tek sad prolazimo kroz ono kroz šta smo trebali pre skoro čitav vek, i ekonomski i kulturno.

Tapatalk
Nije baš potpuno normalno, jako su striktni propisi recimo o kučićima u javnom prevozu. Svaki, ali svaki pas mora biti tagovan, vakcinisan, u Nemačkoj postoji ozbiljna zakonska odgovornost vlasnika za sve što napravi pas, a osiguravajuća društva nude polise s tim u vezi i većina ljudi ih plaća(ko ima psa). U radnjama gde se prodaje hrana i slično nikako nisu dozvoljeni nikakvi psi, a u ostalim radnjama je odluka na vlasniku radnje. U javnom prevozu uglavnom moraju biti u zakonom propisanim kutijama/kavezima i to tako da dok sediš to ti stoji u krilu i ne zauzima dodatni prostor. U Italiji se kod nekih prevoznika plaća 100% karte za psa, u nekima je zabranjeno a u nekima dozvoljeno. Postoje takođe i mnoge vrste pasa koje su opšte zabranjene, ne možeš da ga kupiš, držiš, ništa. Rotvajler je u Nemačkoj npr. podvrgnut posebnom testu za opasne pse, i ako ga ne prođe smatra se opasnim i ne možeš da ga držiš, dok postoje mnoge vrste za koje se apsolutno pretpostavlja da su opasne i ne dovodi se u pitanje.

Niko nije rekao da mu smeta čivava ili bišon u kutiji u nečijem krilu u busu(mada i to može da smeta), već veliki ili veći psi. Kad smo kod toga ja ne podnosim kafiće u kojima su dozvoljeni psi, ali ne zbog pasa, nego što je naš narod stoka. Takođe smatram da psu nije mesto u stanu, i tačka.

Da dodam da prilikom desetodnevnog obilaska te iste Italije (Venecija, Sijena, Rim, Verona, Firenca), mnogih radnji i šoping molova, nigde, čak ni na ulici nisam video psa.

Jesi li imao psa?
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Kao mali na vikendici stalno(baba i deda mi tamo praktično žive od marta do novembra). Sada imam mačku(u stanu gde živim), i ne bih je imao da se ja pitam, jer ni njoj nije mesto u stanu iako je gazilijardu puta čistija od psa.
A devojka ima čoko labradora, i njemu takođe nije mesto u stanu.
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:

Post od McGruja »

Oprosti, ali nisi kompetentan za takve izjave, tipa "psu nije mesto u stanu", ako nemas psa u stanu

Mozda imas misljenje, bazirano na teoriji i tome da ti riba ima psa, ali to je daleeeeeko od imati psa
Odgovori