Auto sijalice
Re: Auto sijalice
Slazem se, svaka rec na mestu. Ja sam imao Osram Cool Blue H1 i stvarno su slabije od obicnih. Ali je svetlo belo dosta belo. Za kisu ne valjaju.
Послато са TA-1024 уз помоћ Тапатока
Послато са TA-1024 уз помоћ Тапатока
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Jel moguce da su h15 3270 din po komadu?
Mislio sam da uzmem nesto belje za dnevna svetla da mi se slaze sa oborenim svetlima ali nesto mi mnogo zvuci 6500 din za 2 sijalice.
https://www.silux.rs/proizvodi/dodatna- ... ntense-h15
Mislio sam da uzmem nesto belje za dnevna svetla da mi se slaze sa oborenim svetlima ali nesto mi mnogo zvuci 6500 din za 2 sijalice.
https://www.silux.rs/proizvodi/dodatna- ... ntense-h15
Da li je moguce ovo da je jedna 3200? ahahhaha ludilo
-
- Pridružio se: 04 Maj 2012, 10:59
- Garaža: kia ceed 1.4, pezo 206 1.4 hdi
Mali dodatak...Verovatno znamo,a mozda i ne.
Sijalica kao i svaki deo na autu vremenom stari,pa gubi svoja svojstva.
Neko ce reci da nije menjao sijalicu godinama,ali takva sijalica je vec istrosena.Fade out.Samo sto mi ne primecujemo to pri svakodnevnoj upotrebi,jer se naviknemo na trenutno.
Koliko treba sijalici da dodje do stanja "svetl al je neupotrebljiva"zavisi od mnogo faktora.Obicna sijalica oko 450-1000 sati,zavisno od nacina upotrebe,klime...Kod naseg vozaca ali i vecine stranih,dok ne crkne sijalica.
Ove pojacane,jos krace dostizu tacku gde pocinju da slabe.
Cini mi se da je onaj Rumun sto "testira"sijalice naveo oko godini dana i vec je primetan fade out.
Samo toliko za veceras...
Postavicu link sledecih dana kako se testiraju sijalice u nekom jeftinijem okruzenju,sa mernim instrumentima(svetlosni tunel je ipak skupa rabota),a ne ko onaj rumun,sto ubode sijalicu u far i natuca engleski ,a mi gledamo kako vozi po mraku svoj klio.
Neko ce reci da nije menjao sijalicu godinama,ali takva sijalica je vec istrosena.Fade out.Samo sto mi ne primecujemo to pri svakodnevnoj upotrebi,jer se naviknemo na trenutno.
Koliko treba sijalici da dodje do stanja "svetl al je neupotrebljiva"zavisi od mnogo faktora.Obicna sijalica oko 450-1000 sati,zavisno od nacina upotrebe,klime...Kod naseg vozaca ali i vecine stranih,dok ne crkne sijalica.
Cini mi se da je onaj Rumun sto "testira"sijalice naveo oko godini dana i vec je primetan fade out.
Postavicu link sledecih dana kako se testiraju sijalice u nekom jeftinijem okruzenju,sa mernim instrumentima(svetlosni tunel je ipak skupa rabota),a ne ko onaj rumun,sto ubode sijalicu u far i natuca engleski ,a mi gledamo kako vozi po mraku svoj klio.
- noodles
- Pridružio se: 21 Jun 2016, 19:54
- Garaža: KIA Sportage 1.6 GDi

Baš tako. Meni će u aprilu biti tačno 3 godine kako sam stavio philips whitevision. Iako imam dnevna svetla i na taj način sam "štedeo" kratka svetla, ipak mi se čini da to nije to kao u prvih godinu-godinu i po dana, pogotovo po mokrom putu noću, zašta su ove whitevision dosta ispred ostalih "pojačanih" sijalica.
Sa budalama se ne isplati svađati. Prvo te spuste na svoj nivo, a onda te dotuku na iskustvo!
Negde je bio test (Auto Bild preneo čini mi se iz DE izdanja), i dosta je značajno da kod nekih sijalica nije pogođena žiža, tj vlakno pogrešno postavljeno (no name sijalice neke).
-
- Banned
- Pridružio se: 01 Okt 2012, 12:38
- Garaža: Suzuki S-Cross 4x4 1.6TD Sergio Celano
Kod automehaničara dok mi je radio remenicu radilice su mi otišle sve tri sijalice na jednoj strani. Opel Astra H. Verovatno ga je nešto šlogiralo.
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Crče leva. Osam meseci i desetak dana.pedja napisao:Turih Osram NB Ultimate.
Očekivao sam min 9-12 meseci, a potajno se nadao da će izdržati duže od godine. Jbg. Nema veze, odlično je svetlela.
Koliko se puta upali/ugasi i koliko dugo rade dnevno, nije ni loše. Recimo da je izdržala nekih 12+kkm, većinom po gradu.
Voleo bih da traju tri puta duže, za te pare, ali ne ide

Moram uzeti nešto novo da probam sada.
TapaT
Evo covek ih testira pravilno.sasha015 napisao: 03 Feb 2019, 21:33 Mali dodatak...Verovatno znamo,a mozda i ne.
https://www.youtube.com/channel/UCsgarH ... muA/videos
Inace ja sto sam citao test u AutoBild-u. ADAC je istestirao razne sijalice i kazu da su najbolje Philips Vision +30%. Dobila je najbolje ocene na testu.
Ovaj lik je najvise nahvalio Philips WhiteVision, pored toga sto odlicno svetli kaze i da duze traje u onosu na svu konkurenciju.
https://www.youtube.com/user/sorcerer21ro/videos
https://www.youtube.com/user/sorcerer21ro/videos
I don't have a short temper, I just have a quick reaction to bullshit !
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Evo razlike u praksi izmedju H11 Osram Cool Blue u glavnom faru i H11 OEM u maglenkama.
Sent from my MI 5s using Tapatalk
Sent from my MI 5s using Tapatalk
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
Sinoć čitam ovu temu i naručih Phillips White Vision H7, svi je hvale. Da vidimo koliko će trajati, mada sa dnevnim svetlima biće to dobro.
Sent from my RNE-L21 using Tapatalk
Sent from my RNE-L21 using Tapatalk
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Dragan je pazario neke Racing Vision i kaže da su fenomenalne.
Ja sam uzeo pre neki dan Osram NB Unlimited jer sam nabavio povoljno, imam dnevna pa računam da će ova potrajati. Zadovoljan sam kako svetle, a baš je vidna razlika u dužini snopa u odnosu na obične. Jedini problem koji imam je što vozim ponekad novije automobile sa full led farovima, a to je druga dimenzija u odnosu na ovo. Pa mi onda ovi moji izgledaju slabo.
Ja sam uzeo pre neki dan Osram NB Unlimited jer sam nabavio povoljno, imam dnevna pa računam da će ova potrajati. Zadovoljan sam kako svetle, a baš je vidna razlika u dužini snopa u odnosu na obične. Jedini problem koji imam je što vozim ponekad novije automobile sa full led farovima, a to je druga dimenzija u odnosu na ovo. Pa mi onda ovi moji izgledaju slabo.
Posetite www.garaza.rs !
- noodles
WhiteVision sijalice su možda najbolje od tih "pojačanih" sijalica. Najsličnije su im Cool Blue Intense (Osram), ali ono gde su WV superiorne su noćni loši uslovi - mokro/kiša. Tu se tek vidi koliko su ostale slabije.
Prva verzija WV je 3700K (na prvim pakovanjima je pisalo 4200K, ali je to bio samo marketing), a sada ima i novija verzija Ultra sa deklarisanih 4200K ali opet, slabiji pokazatelji po lošim noćnim uslovima, plus dosta kraći vek.
Enivej, (klasična) WV je po pitanju izrade, deklarisanih sati rada i u uslovima lošeg vremena, najbolja.
Prva verzija WV je 3700K (na prvim pakovanjima je pisalo 4200K, ali je to bio samo marketing), a sada ima i novija verzija Ultra sa deklarisanih 4200K ali opet, slabiji pokazatelji po lošim noćnim uslovima, plus dosta kraći vek.
Enivej, (klasična) WV je po pitanju izrade, deklarisanih sati rada i u uslovima lošeg vremena, najbolja.
Sa budalama se ne isplati svađati. Prvo te spuste na svoj nivo, a onda te dotuku na iskustvo!
- noodles
viewtopic.php?f=2&t=4332&start=480#p869402
Baš čisto belo svetlo. Na kutiji piše 12 godina "lifetime"
Jedino što je 1700din par.
Što se tiče tablica, ovako izgleda:

Ja sam uzeo u Altiosu takođe philips led, x-treme vision t10, 6000k, stavio za tablice i kao poziciju.Dare4x4 napisao: 03 Feb 2019, 18:14 Ja sam kupio Philips w5w za $10 sa ovog linka: https://www.ebay.com/itm/W5W-Philips-Vi ... 2749.l2649
Čisto ako nekome trebaju. Stavio sam ih na svetlo tablice i odlično raspoređuju svetlost. Jedino na pakovanju piše da nisu za korišćenje u javnom saobraćaju -ne znam zašto. Mislim da je cena dobra.
Inače mnogo volim ovako oštro zasečen svetlosni snop. Ovi sa kinezarijama ubijaju u mozak noću, mada i sa običnim sijalicama ima onih kojima farovi biju u nebesa. Do sad je trebalo da veliki broj vozila prođe taj rigorozni tehnički al nešto ne primećujem napredak...
Baš čisto belo svetlo. Na kutiji piše 12 godina "lifetime"

Jedino što je 1700din par.
Što se tiče tablica, ovako izgleda: