Ne znam druze, ti ili mene za..bavas ili ne zivimo u istoj drzavi, a mislimo da zivimo. ili ti ne spadas u ovih 85%, pa ne gledamo stvari istim ocima. Cetvrtog nema. Ako je ovo trece, to mogu da shvatim.
I ne zaboravi da mi odgovoris na ovo...
TDI napisao:A sta bi jos trebalo da bude privatno? Vodovod i kanalizacija? Klinicki centar? Neka druga bolnica koja je sada drzavna? Mozda Posta? Zeleznica?
Pusti ti knjige i definicije druze...teoretski moze da se kaze da je ovo demokratija (sto se i govori). Ali u praksi ja tu Demokratiju nesto ne mogu da se pohvalim da osecam.
I reci mi, prosvetli me, kako vi strucnjaci nazivate uredjenje u zemlji gde 5% ljudi ima extremno mnogo, 10% normalno zivi, 85% jedva sastavlja ili ne moze da sastavi kraj sa krajem, u kojoj su sve firme (sem ovih koje sam naveo u prvoj recenici da nisu) privatne i gde aspolutna vecina ljudi nema koliko-toliko siguran posao?
Jesam, rekao sam to. I ne znam nikoga ko je nesto stvorio( stan, kucu ili tako neku vecu stavku), a da nije zaledjinu u smislu da je imao neko nasledstvo,pomoc od nekoga ili digao kredit koji dugo otplacuje. Ne znam nikoga ko je to uradio od plate. Znam ih koji imaju, ali su u kreditima da dalje ne moze. A to je DUZNICKO ROPSTVO. Ali u ovom vremenu mora tako.Rakhil napisao:Nema pusti knige i definicije, mora se nesto i znati o ekonomiji ako hoces ekonomsku diskusiju
Jesi ovo rekao? Jesi. Prva tri su potpuno netacna, a cetvrto nema veze sa temom. Jel treba da obrazlazem?Sve sto moze da bude privatno - privatno je.
85% ljudi ne moze da sastavi kraj sa krajem.
Isto toliko moze da dobije otkaz svakog momenta uz obrazlozenje da je visak radne snage.
Ako nemas debelu zaledjinu, nema drugog nacina da stvoris nesto, sem da se zarobis u dugorocan kredit.
Za moj pojam druze, 4 dovoljna parametra da je ovo Kapitalizam. A za pojam nekog drugog moze da bude i blagostanje, ne branim.