Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:15
Garaža: Jugo 45

Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Post od jaksa »

Ne pretendujem da sam prava levica - odavno se već pitam (uprošteno) da li cilj opravdava sredstvo ili da li je bilo koja žrtva za ideju vredna dečjeg plača, na žalost - omekšao sam :)
Vidjanje uživo ne bi bilo loše uopšte.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Država mora da napravi atmosferu za život, a ne da ga guši. Naša ga guši favorizovanjem negativnih struja.

Rakhil je u pravu, bolje da se sklone. Troše energiju na nešto što je gore nego anarhija. Karikiram pomalo, ali loše voze ovaj brod. Aktuelna vlast je obesmislila njuz.net. Svaki dan na neku vest moram da vidim izvor da nije njuz.

Tapatalk
Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:

Post od jaksa »

Sami su krivi, rizikuju da prodju ko SPO u Beogradu, tj posle....
(hint - Jorgovanka, plata...)
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Levica i desnica su kao bukvalne podele obesmisljeni pojmovi odavno, NIJEDNA ideja nije vredna decijeg placa (nista nije vredno toga), a vidjanje uzivo cemo organizovati u skorijem periodu jer je intelektualno razgibavanje bitno koliko i fizicko ako ne i vise :D
Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:

Post od jaksa »

Sa navedenim se apsolutno slažem - dodao bih da mi se današnja evropska a i srpskohrvatska levica gadi, a, kao, levičar sam :)
Južnoamerička je nešto drugo i bolje...
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Pa jesmo rekli da cemo uzivo, nemoj sad da mi radikalizujes da ne bih replicirao govorima Margaret Tacer iz doba Foklandske krize :kezo:
Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:

Post od jaksa »

Još se sećam navijanja na JRT za Argentinu a posle par godina (1991) smo se čudili što nas mrze :)
Over and out, laku noć :)
Korisnikov avatar
TDI
Banned
Reactions:
Pridružio se: 12 Dec 2014, 00:52
Garaža: VW Passat B5.5 Variant

Post od TDI »

fq400 napisao:
TDI napisao:Za svakog coveka. Jer bioloski sat kuca, do duse zenama mnogo brze. Ali to ne znaci da muskarci imaju fore opusteno do 35. Mnogo je lakse da pocnes da stvaras porodicu sa 27, nego sa 33. I ako bi neko rekao: ,,6 godina, sta je to? ,,. Ali nije bas tako. vec od 4-5 ljudi koji imaju troje ili cetvoro dece sam cuo da su decu koju su dobili do 32-33 godine, mnogo lakse podigli, nego onu koju su dobili posle. naravno, kao sto sam vec rekao, bolje i ikad, nego nikad.
Ako sam dobro razumeo, alarmantno je to što ljudi nemaju decu? Ili to što nisu u braku sa 33, odnosno 29 godina? Ako je ovo prvo - ne vidim kako je to bila čija stvar da li neko hoće/može da ima decu. Ako je ovo drugo, još manje vidim kako može da se utvrdi 'pravilo' kad neko treba da se udaje/ženi, i zašto bi neko uopšte morao da se udaje ili ženi...?

Ukoliko je reč o bojazni od nestanka ljudske rase, nema brige, populacija nikada nije bila veća.

Ja bih, na primer, više bio alarmiran podatkom da je nezaposlenost ogromna jer svako mora da radi da bi prehranio pre svega sebe, a onda i ostale članove svog okruženja koji eventualno zavise od njega. Kako će i šta konkretno sa životom u smislu zabave, hobija, braka, dece itd. mi je nekako stvar ličnog izbora, bez potrebe da se bilo ko alarmira oko istog.

To nas kao narod vodi da nestanemo. I ne mogu da kazem da mi nije zao zbog toga. Nista se ne mora, ali bi svako trebao da se uda ili ozeni i da stvara porodicu jer je to prirodno, a nije da ostanes sam. I tebe je neko stvorio i ziveo za tebe, pa i ti nekoga isto tako moras da stvoris i zivis za njega. Valjalo bi da svaki covek nadje pravu osobu na vreme. Ali ne posreci se ni to svima. Neki je nazalost ne nadju nikad. Neki okasne, ali bolje ikad nego nikad. Za moj pojam zivot nema smisla, ako nemas porodicu. Deca su najvece bogatstvo koje jedan covek moze da ima. Ima vas na forumu dosta koji ste roditelji i i sami znate koliko ste bogati zbog toga. Dzabe posao, kuca, kola, pare,...Dzabe sve, ako si sam kao kurjak.

Naravno, svako neka zivi svoj zivot kako hoce. To je njegovo pravo.
Poslednja izmena od TDI u 08 Mar 2015, 03:28, izmenjeno 1 put ukupno.
Slika
„ Све срећне породице личе једна на другу; свака несрећна породица несрећна је на свој начин. ” - Лав Николајевич Толстој
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Covek u kutiji ne moze videti sta je van kutije :)

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Paja napisao:
Geza napisao:Možeš da smanjiš javni sektor tako što ćeš ih primorati da daju otkaz. Recimo smanjiš plate za 50 %. :)
Otićiće ono malo njih koji su experti u svojim oblastima, koji će se lako prodati privatnicima za veće plate nego što su imali od države pre smanjenja, a ostaće samo oni koji ne znaju, koji su neradnici, lenji...
+1
Svakodnevno na poslu čujem antologijsku samoupravnu mudroriju ,,Ne mogu me tako malo platiti, koliko ja mogu malo raditi'' koja se obavesno izgovara kroz euforičan smeh :ccc:
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Xepoj87 napisao:Covek u kutiji ne moze videti sta je van kutije :)

Sent from my Sony
Može ako poželi, ali sve manje ljudi želi.

Napravili su narod koji ne želi da proviri van kutije, iako su danas informacije nikad dostupnije.

Ljude sa niskim intelektom je lako držati slepe. Zato su takvi pojedinci pravo blago jedne države. Još ako ih zadojiš potrošačkim nagonom, pa ti si na konju.

Tapatalk
Korisnikov avatar
branja
Reactions:
Pridružio se: 25 Feb 2015, 10:44
Garaža: jtd,bajo moj; cannondale bad boy

Post od branja »

Što se tiče razlika u javnom sektoru napisaću samo ovako. Jedna ribica koju dobro poznajem radi u fiskalnom savetu, početna plata joj je 45000, radi tamo 3 godine i stekla je uslove za napredovanje. Međutim ima vezu i kažu joj da sačeka da se ne šeta u druge državne organe, već da izdrži još jednu godinu i tam ima uslove za napredovanje na veći stepen za platu. Tad će joj plata biti oko 100h. Sad može dobiti oko 60h. Pouzdano znam da 50% radnih dana ne ostaje puno radno vreme. Pauze su fleksibilne. Tj ide se u određeno vreme ali je laganica kad će se vratiti.
Tetka mi je doktor specijalista pedijatrije i sa svim dežurtvima ne izlazi pre 65000. Znači normalno radno vreme i plus dežurstva, što preko dana,a bogami često zaglavi i ceo vikend.
I eto kolika je odgovornost ove u fiskalnom, koji su savetodavno telo , a kolika je odgovornost lekara koji ti leči dete. Takvih primera ima milion.

Druga tetka mi je u Australiji, isto doktor, jeste da radi puno ali i ima. Ono je preseravanje od love.
Slika
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Ima svega u drz firmama, ali 50% zaposlenih je neiskorisceno, i dosadjuje se
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Bez namere da ti vređam tetku, ali polovini pedijatara iz domova zdravlja ne bi dao ni kera da mi leči.
Korisnikov avatar
srdjanyo
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
Kontakt:

Post od srdjanyo »

Lepo je ovo čitati,ali prosto mi,posle svih ovih pročitanih postova,dođe da ponovo apliciram za vizu i u Kanadi izvlačim slupane kamione za 8000 $ mesečno.Alberta ili Britanska Kolumbija,svejedno.
Odgovori