Zašto je Srbija tu gde jeste?!
- branja
- Pridružio se: 25 Feb 2015, 10:44
- Garaža: jtd,bajo moj; cannondale bad boy
Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!
Zato što ih dosta došlo preko veze. A možda i zato što su postavili normu. A to da se pljuju lekari u društvenom, to ne kapiram. Uvek bih pre išao u društveno nego kod privatnika.
Moj kum uskoro pali za Kanadu, a valjda ću i ja do kraja godine. AKo ne tu je uvek moje solidno poznavanje norveškog pa pravac sever. Imam voju firmu i dobar posao ali ne želim ostajati ovde. Pogotovo posle prošlogodišnje posete poreskog inspektora koji me je zbunjeno pitao kako to da sve svoje obaveze redovno plaćam, sve se plaća istog dana, i kako to da meni redovno plaćaju, tj istzog dana kad predam robu ili čak avaniraju.
Moj kum uskoro pali za Kanadu, a valjda ću i ja do kraja godine. AKo ne tu je uvek moje solidno poznavanje norveškog pa pravac sever. Imam voju firmu i dobar posao ali ne želim ostajati ovde. Pogotovo posle prošlogodišnje posete poreskog inspektora koji me je zbunjeno pitao kako to da sve svoje obaveze redovno plaćam, sve se plaća istog dana, i kako to da meni redovno plaćaju, tj istzog dana kad predam robu ili čak avaniraju.
Čovek je u kratkim crtama objasnio gde je problem...Heinz napisao:Prof. Miodrag Zec, Vreme od prošle nedelje. Pročitati pa se evakuisati iz zemlje, što pre to bolje.
- srdjanyo
- Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
- Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
- Kontakt:
Profesor Zec je kralj.Juče sam čuo jednu rečenicu iz neke emisije:Ljude za 10 godina u Srbiji neće imati ko da leči!
Sve jasno.Evakuacija u Edmonton
Sve jasno.Evakuacija u Edmonton
Kako neće? Pa dovešće nam veterinare iz Abu Dabija?!
Tapatalk
Tapatalk
- srdjanyo
- Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
- Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
- Kontakt:
Pročitah ovo.I plače mi se i smeje mi se.
O Bolonjo i Železaro Smederevo i gastosi Požarevca i Petrovca na Mlavi!
O Bolonjo i Železaro Smederevo i gastosi Požarevca i Petrovca na Mlavi!
Jbt kakav fenomenalan tekst. Dao nam covek objasnjenje za sva nasa s*anja u jednom teksu.
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
On inace ima neverovatan osecaj da izdvoji ono najosnovnije, i objasni sta su uztroci dok se mi bavimo posledicama. Tipican primer je struktura vlasnistva stanova, a kad to spomenes ovako, ljudi hoce oci da ti iskopaju jer misle da je "reseno stambeno pitanje" alfa i omega zivota u vaseljeni
Volim kod njega bas to sto je profesor ekonomije na Filozofskom, profesori sa ekofa (uz neke izuzetke kao sto je Danica Popovic) uglavnom tupe o modifikovanju postojecih mera i principa, tj. muzu mrtvu kravu...

Volim kod njega bas to sto je profesor ekonomije na Filozofskom, profesori sa ekofa (uz neke izuzetke kao sto je Danica Popovic) uglavnom tupe o modifikovanju postojecih mera i principa, tj. muzu mrtvu kravu...
- schonenk
- Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
- Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3
Najteze sto mi pada u ovoj njegovoj prici je sto plasticno opisuje koliko nama nema pomoci.
Ma kenja, biće nam bolje sledeće godine. 100%
- schonenk
- Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
- Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3
Sta ce nam doktori, inzenjeri, arhitekte, pravnici, ekonomisti kad je ovaj covek popio svu pamet ovog sveta http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/540641 ... ad-na-vodi
-
- Site Admin
- Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
- Garaža: BMW 118i, CX-60
Ma lupeta g. Zec. Milsim, ti da menjas sistem koji svoje plodove tek treba da da. Bukvalno samo da se strpimo do 2017-te i sve reseno. Vode nas sposobni i pametni ljudi 

Pčela bode, a ne ujeda. Nemač pojma.
Nešto tu ne štima.branja napisao:Što se tiče razlika u javnom sektoru napisaću samo ovako. Jedna ribica koju dobro poznajem radi u fiskalnom savetu, početna plata joj je 45000, radi tamo 3 godine i stekla je uslove za napredovanje. Međutim ima vezu i kažu joj da sačeka da se ne šeta u druge državne organe, već da izdrži još jednu godinu i tam ima uslove za napredovanje na veći stepen za platu. Tad će joj plata biti oko 100h. Sad može dobiti oko 60h. Pouzdano znam da 50% radnih dana ne ostaje puno radno vreme. Pauze su fleksibilne. Tj ide se u određeno vreme ali je laganica kad će se vratiti.
Po plati predpostavljam da se radi o visokoj spremi. Ona može da napreduje na sledeće zvanje, možda i dva ako ima dovoljno staža, ali ni po jednom scenariju ne može da dođe do 100k dinara.
Trenutno je max načelnička plata, što podrazumeva i najviše savetniško zvanje, koja je posle svih smanjenja manje od 80.000 dinara.
- branja
- Pridružio se: 25 Feb 2015, 10:44
- Garaža: jtd,bajo moj; cannondale bad boy
Bem li je, tako mi je rekla. ALi opet i da je 60h mnogo je u odnosu na posao koji ona radi i onaj koji rade lekari.