Izuzetno.
Tapatalk
Izuzetno.
Sve sam video, ali nisam nikad sistematizaciju, privatizaciju ili nesto slicno, a koja je od neradnika napravila radnika. Neradnici i ja..re plivaju u svakom sistemu. Takvih znam koliko neces. Sad ces ti nekoga ko radi 20 godina koji se i rukama i nogama borio to isto vreme da nista ne radi, da nateras da bude radnik. To samo u bajci. I u privatnim firmama imas neradnika. Dosta manje nego u drzavnim, ali ima.McGruja napisao:Ima svega u drz firmama, ali 50% zaposlenih je neiskorisceno, i dosadjuje se
Vala Pajo, svaka ti je na mestu...Paja napisao:E vidiš neznanje je jedan od većih problema kad se povede priča o upravi.
Tamo ima puno školovanih ljudi koji jako ozbiljno rade vrlo zahtevne poslove. Na tim ljudima počiva država i njih treba platiti spram znanja, težine posla, efikasnosti... i oni treba da imaju velike plate. Bez njih bi se sistem raspao. Smanjenje plata njih tera u privatnike. Ako odu to će se ozbiljno osetiti.
Drugi problem je što svi imaju iste plate - i oni koji rade i oni koji ne rade i oni koji su max efikasni i oni koji razvlače jedan predmet nedelju dana i oni čiji rad ili nerad ne oseti niko i oni koji su na mestima da je ideja korumpirati ih najjača...
Treća stvar je što država štiti njihov rad ili nerad na isti način. Ma kakvu glupost da naprave država će platit štetu, a oni će ostati suštinski nekažnjeni.
Što se tiče plata u zdravstvu, prosveti... nemam komentar koliko su niske.
Samo čekam kad Mišković krene sa otštetnim zahtevima, ali to sigurno neće plaćati Žvaljeksandar V. iz svog džepa.Paja napisao:Pritvor zna da košta