Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Dzoni_m
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
Garaža: BMW 118i, CX-60

Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Post od Dzoni_m »

Grujic napisao:A prica je?
Pomenuto je kao pogresno teziti da se kao primarno obezbedi krov nad glavom (alfa i omega)
Nope. Daleko od toga da je pogresno. Pricamo o tome kako ljudi svesno ulaze u dubiozu, svesno ulaze u rizicne kombinacije: siva gradnja (stan prodat X puta, ok staje se na put tome), gradjenje bez dozvola, uletanje u nepovoljne kredite, a sve to bez potpuno zatvorene finansijske konstrukcije i sto je najgore, bez svesti o tome koliko posedovanje nekretnine kosta. Ne samo do otiraca, kako to Rakhil rece, vec i zajednickih prostorija, dvorista (ako je u pitanju kuca) itd.
E onda kada bude stani pani: "Drzava duradi nesto". A to nesto se prelomi preko ledja onih koji su najmanje krivi i zbog toga ce malo sutra da steknu taj isti krov nad glavom. Dakle, misljenje ljudi u Srbiji je da je sve vredno zrtve i sve je dozvoljeno kako bi se doslo do vlasnistva nad nekretninom. Uzrok tome je "olako" sticanje u proslosti.
Korisnikov avatar
schonenk
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3

Post od schonenk »

Sve je to uzrocno posledicno vezano, ljudi su tu najmanje krivi. Ko ce uopste da pohvata korene i ko ce da se uhvati u kostac sa opisanom inercijom?

Da li je kriva planska privreda i urbanizacija preko noci, ratovi i sankcije, beda i nemoc da se u proteklih nekoliko decenija spreci gasenje seoskih poseda, malih mesta i gradova?

I plus na sve to, u poslednjih desetak godina eksplozija migracije u jedan jedini grad u potrazi za boljim zivotom.

Imam osecaj da i deo nas koji pristojno zivi, zivi tako parazitski na racun ogromne mase ljudi koja u nadi da ce sutra ziveti bolje ostavlja novac u jednom gradu balansirajuci na ivici prezivljavanja.
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

Mnogo ste ga da prostite izmrsomudili. Ja sad ne znam jel da placam struju i porez, da ne plaćam, da prodam stan, kupim jos jedan, odem na selo da obradjujem zemlju, plastenici, kamioni, avioni,aaaaa :kezo:
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Dragane, nemoj da se dvoumiš, ja ću misliti umesto tebe!

Clio ostavi kod mene. Realno šta će ti takav auto? Imaš stan, treba plaćati račune, mani se auta. Focus ti je dosta.

Daći ti plastenik i održati osnovnu obuku oko korišćenja i sadnje. Ništa ne brini!
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Evo predloga za stan. ;)

http://m.fishki.net/1457356-kvartira-v- ... etrov.html

Sent using Tapatalk
Širim haos!
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

dragan napisao:Mnogo ste ga da prostite izmrsomudili. Ja sad ne znam jel da placam struju i porez, da ne plaćam, da prodam stan, kupim jos jedan, odem na selo da obradjujem zemlju, plastenici, kamioni, avioni,aaaaa :kezo:

Za pocetak da kupis neki turbo auto,pa da te gledamo kao ravnopravnog ucesnika u diskusiji.
Poslednja izmena od Milos u 09 Mar 2015, 12:35, izmenjeno 1 put ukupno.
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

A klio je bre astmaticni atmosferac, i jos zamisli, trosi... Sta ce ti to :)

Nego kad smo vec kod toga, jel ima neko neki komentar na cene iznajmljivanja nekretnina. Cuo sam da dvosobni u belvilu idu 500-600e a trosobni 800+, u zavisnosti kako su sredjeni, i preko soma eura. Ko to placa? Kad je taj belvil takvo sranje?

Edit - ala se bre ubacujete... Ono naravno napisah nikaragvi... :)
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

Methane

https://www.youtube.com/watch?v=FGiNEzjXhsU
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

a turbo je za pi*ke da odgovorim umesto tebe :mrgreen:
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

schonenk napisao:Sve je to uzrocno posledicno vezano, ljudi su tu najmanje krivi. Ko ce uopste da pohvata korene i ko ce da se uhvati u kostac sa opisanom inercijom?

Da li je kriva planska privreda i urbanizacija preko noci, ratovi i sankcije, beda i nemoc da se u proteklih nekoliko decenija spreci gasenje seoskih poseda, malih mesta i gradova?

I plus na sve to, u poslednjih desetak godina eksplozija migracije u jedan jedini grad u potrazi za boljim zivotom.

Imam osecaj da i deo nas koji pristojno zivi, zivi tako parazitski na racun ogromne mase ljudi koja u nadi da ce sutra ziveti bolje ostavlja novac u jednom gradu balansirajuci na ivici prezivljavanja.

:plusone:
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Milos napisao:Methane

https://www.youtube.com/watch?v=FGiNEzjXhsU
Idi bre, ovde može čovek da zaluta. Ovo je buržujsko, 5,5x veće od one gajbe. ;) A i snajka vozi Astru u Portugalu. Verovatno je već trula. :kezo:

Nego ovo je za onu drugu temu...
Širim haos!
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Jbt, kako dobar auto vozi!

Ma nije snajka trula odakle ti to. Vidiš da je singl? :D
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

Stanare inače ubeđuju kako je trafo bezopasan...
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

I sad moraju da ruse i sklanjaju sve to? Ko je uopste dozvolio tj. dao ok da pocne tu da se gradi uopste. :kuku:
Odgovori