Zašto je Srbija tu gde jeste?!
Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!
Lepo bi bilo i da su napisali koliko od tih 30000 otpada na vozila vojske i naročito na vozila policije.
Enu u Makišu stotinak novih Punto Classic-a za saobraćajnu policiju parkirani i veroatno čekaju da ih rasporede po državi.
Enu u Makišu stotinak novih Punto Classic-a za saobraćajnu policiju parkirani i veroatno čekaju da ih rasporede po državi.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Da ne preterujem, ali ogromne pare se rasipaju, kradu, recite kako hocete...od drugara mama je zaduzena u jednoj velikoj drzavnoj firmi za deljenje plata. Na platnom spisku je i oko 30-ak ljudi koji primaju plate, a u zivotu ih nije videla u firmi...a plate nisu 20k. E sad, zamislite koliko samo toga ima po celoj drzavi, a to je samo kap u moru.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/371184 ... zaposlenog
Sutra ću objasniti svu imbecilnost PU iz članka.
Ma da su oni pa i da covek razume.(mada bi to bio jedan lep prosek, otprilike da niko ne mora da ide peske)paja napisao:Lepo bi bilo i da su napisali koliko od tih 30000 otpada na vozila vojske i naročito na vozila policije.
Mnogo ima drugih likova koje imaju sluzbene automobile, koriste ih kako hoce i gde hoce a bez 99% njih bi mi ziveli sasvim lepo
A temu oko prosipanja para je uzaludno i pokretati....po tom pitanju mozemo da posluzimo kao primer
What i do for the livin'? I live for the livin'.
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Mogu da ti dam odmah odgovor od nacelnika PU za celu Srbiju...paja napisao:http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/371184 ... zaposlenog
Ovaj tekst je poslao PR poreske, koji je debil i sam sklapa odgovore, a nema pojma..
Brzine idu u H-a !!!

Ne da je debil, nego za sve pare. Ja bih ga poslao u portire.
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Moze, al obrati se direktoru Slovencu
Posto ispade da nemamo strucne ljude, pa nam dovode sarlatane iz EU (koji sedi i prima ogromnu platu)

Posto ispade da nemamo strucne ljude, pa nam dovode sarlatane iz EU (koji sedi i prima ogromnu platu)

Brzine idu u H-a !!!

Dakle izjava PU je debilna, krši zakon i pokazuje svo neshvatanje javnih nabavki kao postupka.paja napisao:http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/371184 ... zaposlenog
Prvo da bi neko osporio konkursnu dokumentaciju on ne mora da je otkupi, niti mora da podnese ponudu i on to može da uradi i minut pre otvaranja ponuda (po novom zakonu koji će početi da se primenjuje od aprila rok je sedam dana pre otaranja ponuda). Znači to što je uradila ta firma je po zakonu. Druga stvar je da je ta firma verovatno registrovana od strane nekog od velikh igrača koji ne žele direktno da se konfrontiraju sa PU i rizikuju "vanrednu" kontrolu.
Drugo podaci koje je PU iznela (koliko ima ponuda....) su apsolutno tajni i time su prekršili zakon (po novom zakonu za to bi dobili prekršajnu prijavu). Oni postaju javni nakon otaranja ponuda.
Treće priča da se zahtevom ukazuje na minorne tehničke propuste je čista budalaština i nepoznavanje zakona. Sve stranice konkursne dokumentacije moraju biti numerisane i to u formi 1/100, 2/100, 3/100.... (predpostavka da konkursna ima 100 strana)
Da nije tako moglo bi da se ubacuje i izbacuje iz konkursne i nastao bi haos.
Greška u numeraciji je takve prirode da sigurno dovodi do obaranja konkursne - poništavanja tendera.
Dakle Srbija će ostati bez "nove" PU neki mesec, ali je razlog jedino i isključivo greška onoga ko je sastavljao i kucao konkursnu dokumentaciju.
U istom duhu nepoznavanja zakona je i deo izjave gde se navodi da će PU odbiti zahtev navedene firme.
To ne sporim, ali ja bih slao u zatvor za registrovanje takvih fantomskih firmi.
Pa nije fantomska. Fantomska je ona čijeg vlasnika ne možeš da nađeš.
Razumem ja tebe, ali to što se radi je krajnje legitimno. Neće ljudi da se zameraju, pa pribegaaju ovakvim rešenjima.
Druga stvar je da bi isto saopštenje bilo i da je zahtev uložio Dell jer gospoda iz PU ne razumeju i ne shvataju zakon ni posle desetak godina primene. Najgore je što nisu ne jedini, negu nisu čak ni manjina velikih naručilaca. Zato padaju tenderi pa fali ovo i ono, a pare se samo bacaju.
Ne postoji odgovornost za rad ili nerad kad te država plaća. To je najgore.

Razumem ja tebe, ali to što se radi je krajnje legitimno. Neće ljudi da se zameraju, pa pribegaaju ovakvim rešenjima.
Druga stvar je da bi isto saopštenje bilo i da je zahtev uložio Dell jer gospoda iz PU ne razumeju i ne shvataju zakon ni posle desetak godina primene. Najgore je što nisu ne jedini, negu nisu čak ni manjina velikih naručilaca. Zato padaju tenderi pa fali ovo i ono, a pare se samo bacaju.
Ne postoji odgovornost za rad ili nerad kad te država plaća. To je najgore.
- samo polako
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15
Živa istina!dragvorl napisao:Da ne preterujem, ali ogromne pare se rasipaju, kradu, recite kako hocete...od drugara mama je zaduzena u jednoj velikoj drzavnoj firmi za deljenje plata. Na platnom spisku je i oko 30-ak ljudi koji primaju plate, a u zivotu ih nije videla u firmi...a plate nisu 20k. E sad, zamislite koliko samo toga ima po celoj drzavi, a to je samo kap u moru.
Znam nekoliko slučajeva gde su po promeni direktora morali da se pojave na posao a da ih niko do tada nije ni poznavao ni znao niti znao šta radi a uredno su primali platu.
Jedan primer koji znam je devojka koja se bavila kostimografijom u jednom pozorištu a da je uredno primala platu u NBS, a drugi je da je žena ostala bez posla u bivšoj državnoj upravi Srbije i Crne Gore i da je ubačena u javno preduzeće da do penzije prebaci primanja da je ne pošalju na biro a da je niko ne zove na posao.
Znam i za one koji nigde ne rade ali su im roditelji sredili takvu šemu.
A znam i za foru da ljude zaposle u nekom preduzeću onda dođe do restruktuiranja preduzeća, proglase se tehnološki viškovi i ponudi se socijali program i taj pristane. Onda lovu podeli sa onim koji ga je zaposlio i odmah u drugu firmu u kojoj ima naznaka da će biti socijalni program i sve opet ponove.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
Осмомартовски поклон
ЈКП „Паркинг сервис" на традиционалан начин, честита 8. март, Међународни дан жена, суграђанкама, којима је ''паук'' однео непрописно паркирано возило.
Даме, којима је данас Служба за пренос возила „Паркинг сервиса", поступајући по налогу комуналне инспекције или саобраћајне полиције, однела возило због непрописног паркирања, ослобођене су трошкова преноса.
Услов за ово празнично "ослобађање" је да аутомобил преузму најкасније у суботу, 9. марта. Потребно је да том приликом покажу саобраћајну дозволу и личну карту, као доказ да је возило њихово власништво.
ЈКП „Паркинг сервис“
Служба за односе с јавношћу
To je verovatno najskuplji poklon koji će većina od njih da dobije 

- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
Re: Одг: Zasto je Srbija tu gde jeste!
Ide tu i kazna za nepropisno parkiranje a sup ne prasta 
Послато са GT-I8190 користећи Тапаток 2

Послато са GT-I8190 користећи Тапаток 2