Zakon o bezbednosti saobraćaja (ZOBS)
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Re: Zakon o bezbednosti saobraćaja (ZOBS)
Pa nasilnicka voznja, alkohol preko 1.2, prekoracenje vece od 50km/h itd.
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
I to opet ima svoj minimum i maksimum, i svako zavisno od okolnosti moze da dobije minimum i bez priznanja, barem je mogao
Sent from my HTC Desire 500 using Tapatalk
Sent from my HTC Desire 500 using Tapatalk
- H4wkeye
To si u pravu.
Inace, evo nekih novih podataka o saobracaju:
Od 1. marta ove godine sudijama za prekršaje privedeno je sedam hiljada osoba, izrečeno je 76 miliona dinara kazne, 8.340 dana zatvora, 8.600 meseci zabrane upravljanja motornim vozilima i 3.146 kaznenih poena. Od tada je izdato 41.977 naloga za saobraćajne prekršaje, od kojih je 21.844 realizovano - odnosno, novac je uplaćen u 52,3 odsto slučajeva. U istom periodu prošle godine, kada nije bilo ovog naloga, procenat naplate kazni bio je 16,79 odsto.
Načelnik Saobraćajne policije Srbije Vladimir Rebić saopštio je da je poboljšana situacija kada je reč o bezbednosti saobraćaja u odnosu na isti period lane.
„Prošle godine do 23. jula imali smo 19.573, a u istom periodu ove 18.536 udesa“, rekao je Rebić. „Prošle godine poginula je 311, a ove 271 osoba, dok je oko 9.089 ljudi povređeno, što je za oko 450 manje“.

Od 1. marta ove godine sudijama za prekršaje privedeno je sedam hiljada osoba, izrečeno je 76 miliona dinara kazne, 8.340 dana zatvora, 8.600 meseci zabrane upravljanja motornim vozilima i 3.146 kaznenih poena. Od tada je izdato 41.977 naloga za saobraćajne prekršaje, od kojih je 21.844 realizovano - odnosno, novac je uplaćen u 52,3 odsto slučajeva. U istom periodu prošle godine, kada nije bilo ovog naloga, procenat naplate kazni bio je 16,79 odsto.
Načelnik Saobraćajne policije Srbije Vladimir Rebić saopštio je da je poboljšana situacija kada je reč o bezbednosti saobraćaja u odnosu na isti period lane.
„Prošle godine do 23. jula imali smo 19.573, a u istom periodu ove 18.536 udesa“, rekao je Rebić. „Prošle godine poginula je 311, a ove 271 osoba, dok je oko 9.089 ljudi povređeno, što je za oko 450 manje“.
Juce kod Cuprije, iako svi znaju za kameru na mostu iznad autoputa, ja sam se zapricao i zaboravio.
Odmah nakon mosta, panduri zatvore autoput, i zaustavljaju ove najbrze
Mene nisu zaustavili, prosao sam sa 180.
Da li stize cestitka? Ili samo zaustavljaju pa ti najebu
Kakva kamera? Na autoputu prema Nišu? Ima li još koja takva? 

Pa ova je najzajebanija 
Obicno usporim tu

Obicno usporim tu
Dobro je imati tu informaciju 

Od zaustavljenih vozila (oko 10 njih) 90% strane table, pazi 

Zašto me to ne čudi 

- H4wkeye
Nadam se da ti nece stici nista, ali koliko sam citao u poslednje vreme dosta samo snimaju, pa salju kuci cestitke. 90% su strane tablice najverovatnije zbog toga sto njima ne mogu da salju kuci, pa morajo odma da ih vode kod sudije da uplate kaznuMcGruja napisao:Juce kod Cuprije, iako svi znaju za kameru na mostu iznad autoputa, ja sam se zapricao i zaboravio.

- Grujic
- Moderator
Kad budem imao vremena proučiću pismeno šta je ovo, za sada znam samo po novinama...
Međutim, u novinama ima par nejasnoća, barem meni...
Navode da će osnova pregovaranja biti oko zabrane, što ima smisla, ako ti skrate zabranu ispod minimuma onda sam pregovor ima smisla, tj ima dobitka.
Drugo, novine kažu da će potencirati za lakše prekršaje tipa ALKOHOL do 1,2????? i Brzina do 30km preko??? Za alkohol ne znam što bi izlazili u susret, a ova kategorija prekoračenja samo po sebi ne postoji, jedino da su aproksimativno uzeli...
Međutim, u novinama ima par nejasnoća, barem meni...
Navode da će osnova pregovaranja biti oko zabrane, što ima smisla, ako ti skrate zabranu ispod minimuma onda sam pregovor ima smisla, tj ima dobitka.
Drugo, novine kažu da će potencirati za lakše prekršaje tipa ALKOHOL do 1,2????? i Brzina do 30km preko??? Za alkohol ne znam što bi izlazili u susret, a ova kategorija prekoračenja samo po sebi ne postoji, jedino da su aproksimativno uzeli...
Ma nece zabrana
- H4wkeye
To za alkohol jeste glupost, pa 1.0 promila je solidno pijanstvo, ne vidim sta je tu lako. Ali, pisalo je negde da ta nagodba moze iskljucivo za lica koja nisu u prethodne dve godine nacinila prekrsaj neki. Pretpostavljam da se to odnosi na prekrsajne prijave, sobzirom da nalog je mandatna kazna.
- Grujic
- Moderator
Napisali su u novinama godinu dana, al novine ne fermam dok ne vidim to negde službeno
- H4wkeye
U jednim sam procitao dve godine.