Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva
- branja
- Pridružio se: 25 Feb 2015, 10:44
- Garaža: jtd,bajo moj; cannondale bad boy
Re: Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva
E to je taj poslednji pasus. Sustina.
Poslato sa Lumia 925
Poslato sa Lumia 925
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Sto se hvatas samo za zadnji pasus, koji si Dragan Torbica 

Meni je skroz kul otkako sam došao u BG 

- branja
Ne, ja sam rodjak Branja.Rakhil napisao:Sto se hvatas samo za zadnji pasus, koji si Dragan Torbica

Sad sam setio jednog primera, čoveka koji nikad nije video veće mesto od pet hiljada ljudi. Muka ga naterala da dodje u velik grad i išao čovek u prodavnicu. Kupio nešto u dve tri kese i na prelasku ulice ga pokosi neki auto. Bacio ga par metara, sve se rasulo u tri lepe. Njegov glavni utisak od svega toga je bio kao su to neki fini ljudi, izašli da upitaju kako mu je 

Pa dobro, to sto su ga udarili, ne znaci da nisu dobri.
I ja sam zviznuo pijanu budalu van pesackog, pa mi je bio bitno samo da je on ok.
Sent from my Sony
I ja sam zviznuo pijanu budalu van pesackog, pa mi je bio bitno samo da je on ok.
Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Ništa ja nisam rekao ni da je on loš ni da su oni loši. Možda je i on kriv, možda nije.
Samo mi je bila interesantna priča, koje sam se setio.
Samo mi je bila interesantna priča, koje sam se setio.
jeste provalili da citate temu o nekretninama a ne o beogradu? 

- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
To se i ja pitam. 

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- branja
Krenuli od starogradnje pa do stanara.
Poslato sa Lumia 925
Poslato sa Lumia 925
Off topic
Hm, a šta je kontrolisano naseljavanje u odnosu na nekontrolisano? I, naravno, ko bi to tačno trebalo da kontroliše i kako?
Off topicRakhil napisao:Off topic
Naravno da ima i "domace stoke" koja se tako ponasa, ali to sve nije bio obrazac ponasanja jednog grada kao sto je Beograd ili Novi Sad recimo, dok nije krenulo MASOVNO i nekontrolisano naseljavanje u kombinaciji sa potpunim kolapsom privrede, te time bedom i nemastinom. Od tada pa na dalje, sve je samo odrzavanje loseg stanja.
Hm, a šta je kontrolisano naseljavanje u odnosu na nekontrolisano? I, naravno, ko bi to tačno trebalo da kontroliše i kako?

- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Nekontrolisano naseljavanje ne mora imati suprotan pojam. Recimo da bi suprotnost tome bilo prirodno doseljavanje usled ekonomskih faktora, ne mislim da iko treba ili moze da to regulise i kontrolise.
Pa upravo je doseljavanje ekonomske prirode, ako izuzmemo '45, ali i to se može svrstati, s malim razlikama 

- srdjanyo
- Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
- Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
- Kontakt:
Ako ima neko neku babu ili dedu koji su sami i koji bi da ih čuva pristojan bračni par i finansira njihove hirove,bahanalije i jedenje komprimat Pepermint bonbona,a u zamenu za stan,kuću ili vikendaju,nek mi se javi na PP.
Ubi kirija...
Ubi kirija...

I meni se čini da je doseljavanje u Beograd uglavnom ekonomske prirode. Mogu da se izuzmu privremene migracije poput preseljenja radi studiranja, ali opet najveći broj studenata koji odluči da ostane radi to pre svega iz ekonomskih razloga jer znamo koliko je teško naći (ozbiljan) posao van Beograda. Zato me i zanimalo šta je tačno nekontrolisano doseljavanje jer ne vidim način da se to ikako kontroliše a da se pritom ne povrede osnovna prava slobodnog kretanja, izbora mesta za život i ko zna čega još.
'Nekontrolisano' doseljavanje može biti donekle tako okarakterisano usled poplava ili zemljotresa, ali i to je manje-više privremeno kretanje, a ne doseljavanje za stalno (kao što je nažalost bio slučaj sa Obrenovcem prošle godine).
Tu mogu da se ubroje i izbeglice iz ratova 90-ih, ali mislim da su ipak u manjini u odnosu na 'ekonomske' migrante koji čine većinu.
'Nekontrolisano' doseljavanje može biti donekle tako okarakterisano usled poplava ili zemljotresa, ali i to je manje-više privremeno kretanje, a ne doseljavanje za stalno (kao što je nažalost bio slučaj sa Obrenovcem prošle godine).
Tu mogu da se ubroje i izbeglice iz ratova 90-ih, ali mislim da su ipak u manjini u odnosu na 'ekonomske' migrante koji čine većinu.