Bogami sam sad pogledao na svoj februarski racun, isto. 121 zarez nesto, plus obracunska snaga koja je kod mene manja u kilovatima pa bude 472 dinara. Dakle sa PDV-om meni bude 840 dinara ako raskacim brojilo.
Da banalizujemo malo: 3.5 miliona brojila u Srbiji puta nek bude 5 evra prosek, to je 17.5 miliona evra mesecno EPS-u a da ne isporuci ni kilovat struje. Preduzece sa 31.000 zaposlenih NAKON sto su im izdvojili 5-6 hiljada u zasebna preduzeca. Jebiga.
Zato sam ja odjavio fiksni, preneo kod SBB-a i Gold Trio Extra i ne razmisljas koliko si fiksnog potrosio, plus 200 min dzaba poziva ka spolja... a o ostalim stvarima u paketu da ne pricam...
A ja sam imao zvrcku sa EDB-om oko neispravnog brojila... naravno nikad nisu resili, jos cekam, bitno je da sam ja morao njima da platim gomilu struje koju dokazano nisam potrosio... ali 5 godina to ne moze da se resi jer ih bas briga... EPS je najalavije javno preduzece ubedljivo.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Ove godine će svi tražiti vezu da budu ispod crte, jer će biti subvencija roditeljima koji decu upisuju u privatne vrtiće ako nisu primljena u državni.
Moraš da konkurišeš i da te ne upišu. Onda se dobija potvrda da dete nije primljeno ni u jedan državni, i sa tom potvrdom će se ostvarivati (nekako) subvencija.
Ja hvala bogu ne moram da koristim subvencije, a i po sadasnjoj ceni od nepunih 5000 se solidno smanjio krug ljudi kojima to predstavlja nepremostivu prepreku. Bas me zanima da li je opao procenat subvencionisanih mesta...
Pa vidi, ako nas privatni košta 30.000, a grad subvencioniše razliku od 27.000 do 5.500 onda mi se za 21.500 isplati da budem ispod crte i uzmem potvrdu, a klinac ide redovno u privatni gde su grupe 2x manje nego u državnim. Da ne kažem da su bolji, pošto je to relativno.
Druga je prica za privatne vrtice uopste, ja pricam o smanjenoj ceni u drzavnom, da li ce tu sad da opadne broj dece kojima se umanjuje cena boravka. Pozdravljam uvodjenje privatnih vrtica u sistem, kad vec ne moze potpuna konkurencija.