Kako se vozi u Srbiji?
Re: Kako se vozi u Srbiji?
+1, pravda za kamiondziju 

- codemaker
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
- Garaža: Audi A6 C6 2.0 TDI (2008)
Ma ne ljutim se ja, i delimično si u pravu.Xepoj87 napisao:Ako cemo iskreno, krenuo si preticanje preko pune, dok je kamion sacekao da pocne isprekidana, i tada lepo sa migavcem zapoceo preticanje. Da te je isekao, jeste, da je verovatno to namerno uradio, i to jeste, da je to sve lepo, svakako da nije. Ali si ti generalno kriv koliko i on, bez ljutnje. Vozac E klase je tu najbahatiji. Mogao je i kamion da pretice preko pune, ali zbog vas 2 koji ne postujete zakon, treba da ispadne magarac, i da i dalje vozi iza ovog, jer ste mu vi vasim krsenjem zakona, onemogucili obilazenje. I da, ne smes da obilazis dok drugo vozilo obilazi, to jest, da stvaras kolonu u suprotnom smeru. Da ti nisi obilazio pre vremena, nista se ovo ne bi desilo.
Takodje, da kamiondzija nije srbenda inatlija, takodje se ovo ne bi desilo. Da bih ja jebao mater kamiondziji da mi se to desilo, verovatno bih. Ali nemoj biti kao saobracajna kamera, pa sve sto ti uradis pogresno, opravdavati, a tudje preuvelicavati. Situacija je takva da si ti kriv sto si pozurio, i napravio par prekrsaja, a kamiondzija je kriv sto je debil, jer mu je bitnije da istera "svoje", nego da spreci sudar, do kog je, kako si opisao, lako moglo doci.
Ljuti se ti sada koliko hoces, ali je ovo totalno realan i objektivan pogled na situaciju.
Tapatok za Vindovz

- Jesam krenuo par metara ranije pre isprekidane linije, tu ne verujem da bi me bilo ko kaznio ali nikad ne reci nikad..
- Jesam krenuo kad i mercedes i povukao za njim. Ovo da ne sme da se pretiče dok onaj napred ne završi preticanje, nisam znao, iskreno. A ako je to ZOBS tako odredio onda je to jedna od kretenskijih odredbi. Pa zamisli da imaš 200m za preticanje i ispred tebe krene jedan i gnjavi i završi potrošivši svih 200m, ja treba da po ZOBSu čekam sledeću "rupu"... A da obojica krenemo i ako dobro povučemo, može proći onaj ispred mene, ja i još poneko iza mene... Ili, ne mora ni da gnjavi, jednostavno če potrošiti "rupu" i kad on završi, ona će biti samo 50m na primer, nedovoljno pa da imam ferarija.
Uostalom, tako vozimo svi do jednog i nikada nikog nisam video u životu da čeka da onaj ispred završi pa tek onda da krene sledeći. Tako vozim preko milion kilometara do sada u životu i nikad me niko nije kaznio ili sam imao bilo kakav udes ni za ovakva preticanja. Ali, ako ZOBS tako kaže, jesam napravio sam prekršaj, ali u pokušaju jer nisam stigao da preteknem .
Nije kamionu nikakav izgovor da krene u preticanje kad vidi mene da sam krenuo, pa makar da sam u prekršaju. Značilo bi to da kad me vidi da pretičem a možda vidi i da sam u prekršaju, može da me "oduva" sa puta izletajući pred mene?
I to što je uredno dao žmigavac pa me sasekao mu takođe nije nikakvo opravdanje.
Osim toga, i kamion je krenuo u preticanje a da mercedes nije završio, itd...
Uostalom, videom hteo sam da ukažem šta se dešava na putevima kad se pretiče i kakva sve izletanja postoje.
Nije on izleteo što sam ja počeo preticanje na punoj liniji, već zato što je bilmez.
A tačno je, da idemo u "sitna crevca" bilo bi u celoj ovoj situaciji dosta prekršaja (mercedes kreće preko pune, kamion ispred mene se zalepio na kamion ispred njega, ja sam zgazio 5m pune linije - mada se ne može uporediti gaženje 5m linije pred isprekidanu sa početkom preticanja na punu, preticanja na još uvek punu i završetak preticanja na još uvek punu liniju, krenuo sam u preticanje kad i mercedes i nisam sačekao da on završi preticanje, kamion me je sasekao dok sam nameravao da preteknem)
Ali, nijedna situacija nije bila ugrožavanje bezbednosti, sem kamiona koji je izleteo ispred mene.
Sve u svemu ono što sam želeo da kažem je da ima jako puno vozača koji bez gledanja ili bahato krenu u preticanje bez obzira da li ih neko već pretiče, previše. Srećom, nisam od tih.
Dešavalo mi se da krenem da preteknem a majstor koga ću upravo preteći, odjednom se seti da bi da pretekne i on onog ispred sebe, uleti u moju traku, pa sam uz debelo kočenje, prisiljen da se uvučem u "rupu" koju je upravo stvorio polazeći u preticanje.
Zato i kažem da vožnja nije samo držanje volana i stiskanje gasa, treba otvoriti pet očiju.
Naravno da pričam sam sa sobom... I meni je ponekad potreban savet stručnjaka.
( Crtice iz života jednog srpskog programera )
- codemaker
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
- Garaža: Audi A6 C6 2.0 TDI (2008)
A ti saznao da kamiondžija ima ćerku pa mu se sad uvlačiš a sve da bi njoj zavukao?dragan napisao:+1, pravda za kamiondziju

Naravno da pričam sam sa sobom... I meni je ponekad potreban savet stručnjaka.
Možemo mi da budemo puritanci pa da utvrđujemo da li je Code nagazio punu 3 ili 5 metara. Suština je da je to nebitno za celu priču i da to manje više svi rade.
Bitno je da je Code uveliko krenuo u preticanje kad je kamion krenuo. To je bitan momenat za celu priču i to je celu situaciju učinilo opasnom. Priče da kamion nema mnogo prilika da pretekne su nebitne i ne treba imati razumevanje za njih jer se ponašaju kabadahijski i često ugrožavaju ostale učesnike u saobraćaju ovakvim preticanjima.

Bitno je da je Code uveliko krenuo u preticanje kad je kamion krenuo. To je bitan momenat za celu priču i to je celu situaciju učinilo opasnom. Priče da kamion nema mnogo prilika da pretekne su nebitne i ne treba imati razumevanje za njih jer se ponašaju kabadahijski i često ugrožavaju ostale učesnike u saobraćaju ovakvim preticanjima.

- schonenk
- Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
- Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3
Ja se slazem sa ftj, mnogo drame, a situacija nije bas najcistija i ne ide nikome u prilog.
Code se lansirao kao i iz katapulta, a situacija za vozaca kamiona nije bila jednostavna. Malo mesta za preticanje, propusta merc, tempira svoju akciju za pravi momenat. Moguce je i da mu je promakao taj delic sekunde kad se audi lansirao u preticanje.
Sem toga, ovo je kamioncic i izvrsio je preticanje brze nego vecina automobila. Meni se cesto desi da neko krene preticanje iza mene preko pune i sad je treba da propustim kolonu koja je krenula u preticanje za njim i cekam?
Code se lansirao kao i iz katapulta, a situacija za vozaca kamiona nije bila jednostavna. Malo mesta za preticanje, propusta merc, tempira svoju akciju za pravi momenat. Moguce je i da mu je promakao taj delic sekunde kad se audi lansirao u preticanje.
Sem toga, ovo je kamioncic i izvrsio je preticanje brze nego vecina automobila. Meni se cesto desi da neko krene preticanje iza mene preko pune i sad je treba da propustim kolonu koja je krenula u preticanje za njim i cekam?
Svega ovoga ne bi bilo da Code nije cipovao auto... 
Tapatalk Post

Tapatalk Post
Imao sam sličnu situaciju na Zlatiboru gde sam isto tako sitno nagazio punu samo u povratku u svoju traku i cepne mi pandur kaznu.
T
T
I meni pokusali da napisu sto sam sitno preko pune u krivini preticao 2 kamiona na ibarskoj... 
Tapatok za Vindovz

Tapatok za Vindovz
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Isti sliucaj kod mog caletadunx81 napisao:Imao sam sličnu situaciju na Zlatiboru gde sam isto tako sitno nagazio punu samo u povratku u svoju traku i cepne mi pandur kaznu.
T
Brzine idu u H-a !!!

To mi deluje na lov u mutnom, pogotovo, ako si podmazao 
Pa mene su pustili u BIH bez podmazivanja, dok sam u serpentinama preticao kamion na punoj. Nije bilo veliko rastinje oko puta, pa se videlo ko dolazi odozgo i da li je bezbedno (ne pokusavati ovo, samo za advanced usere), ja se katapultirao ispred kamiona, kad ono panduri stoje tacno na krivini, a osmeh im od uveta do uveta
Doduse ispostavilo se da smo iz istog sela ...

Pa mene su pustili u BIH bez podmazivanja, dok sam u serpentinama preticao kamion na punoj. Nije bilo veliko rastinje oko puta, pa se videlo ko dolazi odozgo i da li je bezbedno (ne pokusavati ovo, samo za advanced usere), ja se katapultirao ispred kamiona, kad ono panduri stoje tacno na krivini, a osmeh im od uveta do uveta

Doduse ispostavilo se da smo iz istog sela ...
I da delite tetku... Pa normalno da ti nije napisao 
Tapatok za Vindovz

Tapatok za Vindovz
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Tamo su svi iz jednog sela 
Tapatalk

Tapatalk
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
ili svi dele neku tetku
code, voziš čipovan A6, i to bahato i nasilno a 'vamo se plašiš skakavaca...
mada brzo je doleteo onaj iz suprotnog smera, ni ne vidi se na snimku, dobro si stao na jednom preticanju

code, voziš čipovan A6, i to bahato i nasilno a 'vamo se plašiš skakavaca...
mada brzo je doleteo onaj iz suprotnog smera, ni ne vidi se na snimku, dobro si stao na jednom preticanju
Boringly average, but also perfect for school run mums
Problem je kad pretičeš iza nekog dostavnjaka. Potpuno zatvoreno vozilo, ne vidiš kroz njegov vetrobran da li ide nešto prema tebi i jako ti ograničen pregled stanja ispred. Onaj ispred tebe može da šmugne u svoju traku, ali ti ostaješ onako na slepo u suprotnoj traci.codemaker napisao:Jesam krenuo kad i mercedes i povukao za njim. Ovo da ne sme da se pretiče dok onaj napred ne završi preticanje, nisam znao, iskreno. A ako je to ZOBS tako odredio onda je to jedna od kretenskijih odredbi.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...