Održavanje kožnog enterijera
Re: Dobro veče
hemel je sasvim dovoljan i to se maze jednom do dva puta godisnje, nema potrebe vise niti drugi preprarti
Ja sam davno koristio ovaj turtle, odlican je bio, dugo je trajao i nije preterano sijao.
Sent from my iPhone using Tapatalk
@nidza
moze biti sjajno samo nakon koriscenja preparata za zastitu(kondicioniranje) koze. Sve ostalo sto sluzi iskljucivo za ciscenje bi trebalo da ostavlja mat izgled. evo npr. https://detailingstore.rs/auto-finesse- ... -ko-e.html
moze biti sjajno samo nakon koriscenja preparata za zastitu(kondicioniranje) koze. Sve ostalo sto sluzi iskljucivo za ciscenje bi trebalo da ostavlja mat izgled. evo npr. https://detailingstore.rs/auto-finesse- ... -ko-e.html
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Gde ima da se kupi Hemel? Neka veca apoteka tipa DM mozda ili tako nesto? Ili mora sa sajta da se naruci.
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Re: Održavanje kožnog enterijera
Ima ga u apotekama
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Ja ne znam koliko dugo ostane mat koza u enterijeru na delovima koji su u dodiru sa telom. Vise novih auta sam.vozio i posle 20k vec krene volan od masnoce na kozi ruku da se sjaji.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Malo li je? Nije to ne znam kakav posao ocistiti na 6 meseci godinu dana.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Ne znam da li se to moze ocistiti da bude opet blizu novom. Ja ne cistim jer auto nije moj a svakako i ne yadryavam jedan isti duze vremena.ftj napisao: 17 Apr 2022, 21:22 Malo li je? Nije to ne znam kakav posao ocistiti na 6 meseci godinu dana.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Moze dosta dobro sve dok nije izgrebano i/ili oguljeno. Zavisi i od coveka kolko se znoje ruke, nosis li sat, prstenje i slicno, tako da neko moze i za kratko vreme da urnise volan.
Има да се купи и у ТЦ "Ушће", доњи ниво поред самопослуге "Идеја". Ту "Хемел Биопродукт" има локал отвореног типа. Крема од 200 мл кошта 1305,- динара, барем толико сам ја платио у октобру прошле године. Имаш и мање паковање од 40 мл, али се не исплати да се то паковање купи.H4wkeye napisao: 17 Apr 2022, 18:35 Gde ima da se kupi Hemel? Neka veca apoteka tipa DM mozda ili tako nesto? Ili mora sa sajta da se naruci.
http://www.hemelshop.rs/proizvodi/krema ... alanteriju

- H4wkeye

Imas proizvode za farbanje i popunjavanje pukotina na kozi, kucaj u google leather repair, pa se informisi. 8mas i dosta snimaka na Youtube-u.
Sent from my SM-N975F using Tapatalk
Sent from my SM-N975F using Tapatalk
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- H4wkeye
Hvala @Xepoj87 

- noodles
- Pridružio se: 21 Jun 2016, 19:54
- Garaža: KIA Sportage 1.6 GDi
Nisam do sad imao kožna sedišta, ali na prethodna dva automobila i na trenutnom, imam tzv. "kožni paket", fazon, volan+menjač+ručna, standardno.dragvorl napisao: 17 Apr 2022, 20:53 Ja ne znam koliko dugo ostane mat koza u enterijeru na delovima koji su u dodiru sa telom. Vise novih auta sam.vozio i posle 20k vec krene volan od masnoce na kozi ruku da se sjaji.
Odavno koristim vlažne maramice za kožu, sa mat efektom. Do sad sam uzimao Armor All, jer su jedine imale na ambalaži "mat efekat".
Uzimao ih na nis-ovim pumpama, lav autu... poslednji put naručio preko tektiona. U početku je na samoj ambalaži bilo vidno naznačeno "mat efekat", onda je to bilo spomenuto u vidu teksta na poleđini, a na poslednjem pakovanju nema te oznake, a drugo pakovanje nisam našao.
Bez obzira na to, barem jednom mesečno dobro obrišem volan, menjač i ručnu, i odmah prebrišem čistom mikrofiber krpom. Meni su stvarno odlične te maramice. Sve deluje poprilično mat i nikad se ništa nije sjajilo. Ono što me smara je "glatka koža" na volanu sada, koja je izgleda mnogo podložnija "glačanju" od ruku. Na prethodnom ceed-u mi je bila ona neka "naborana" koža, i kada sam prodao auto, bila je kao i prvog dana.

Armor All ima i ovo drugačije pakovanje, "with beeswax", sa "matt finish"-om, ali nisam video da to ima kod nas da se kupi:
Sa budalama se ne isplati svađati. Prvo te spuste na svoj nivo, a onda te dotuku na iskustvo!